mainos_1039

Hyvinvointi
Tiimit
Yrityskulttuuri

Sujuvuutta työmatkoihin sähköpyörällä

Työsuhdepyörä kannustaa työntekijöitä terveelliseen liikkumiseen

artikkelikuva: Sujuvuutta työmatkoihin sähköpyörällä

Työsuhde-etuna tarjottava sähköavusteinen polkupyörä on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Työntekijöiden terveelliset elintavat tukevat myös yleisesti työyhteisöä. Pyörällä töihin saapuva työntekijä on virkeä ja energinen aloittamaan työpäivänsä. Positiivinen työyhteisö puhuu yrityksen puolesta ja kehittää sen toimintaa. Hyvinvointi näkyy työntekijöiden sitoutumisena työyhteisöön.

”Sähköpyörän voi tarjota työsuhde-etuna jokaiselle työntekijälle. Työnantaja saa sähköpyörän hankintahinnasta tai leasing-kuluista verovähennykset samaan tapaan kuin autoedusta. Kustannukset on helppoa budjetoida tilikausittain”, kertoo yrittäjä Jani Jokinen Electrobikesta.

Taajama-alueella polkupyörä on nopein kulkuneuvo alle kymmenen kilometrin matkoilla. Sähköavusteisella polkupyörällä liikkuminen on tavallista polkupyörää vaivattomampaa, joten sähköpyörällä on helppoa kulkea matkoja, jotka tuntuvat liian pitkiltä perinteisellä pyörällä polkien.

”Sähköpyörällä tehdyt työmatkat ovat sujuvia, sillä aikaa ei tarvitse käyttää ruuhkissa odotteluun, ja pysäköintiongelmia ei ole”, Jokinen kuvailee.

Sähköpyörä on nopea myös liikkuessa kaupunkialueella asiakastapaamisiin tai palavereihin. Täyteen ladattu akku riittää käytetystä avusteisuudesta riippuen noin 50-160 km matkaan. Sähköpyörää voi käyttää perinteisen pyörän tapaan kokonaan lihasvoimin, mikäli akku tyhjenee.

kuva

Arkiliikunta tukee työssä jaksamista

”Sähköpyörät eivät ole vain taajamien juttu, vaan toimiva kulkuväline myös maaseudulla. Meillä sähköpyöriä käytetään vihannestilalla paikasta toiseen liikkumiseen, ja suvun nuoriso kulkee sähköpyörällä kymmenen kilometrin koulumatkoja”, kertoo Jokinen.

Sähköpolkupyörä sopii kulkuvälineeksi ikään ja kuntotasoon katsomatta. Nuorille tai ajokortittomille työntekijöille sähköpyörä on kätevä kulkuväline, ja ikääntyneille tai alkavista nivelvaivoista kärsiville sähköavusteisuus tuo helpotusta pyöräilyyn.

Sähköpyöräily täyttää terveysliikunnan suositukset kaikilla sähköavusteisen pyörän avusteisuustasoilla, eli polkiessa syke nousee ja hieman hengästyttää. Pyöräily myös kehittää alaraajojen lihaskuntoa ja liikkuvuutta, tasapainoa ja kestävyyskuntoa.

”Monet sähköpyörän hankkineet asiakkaat ovat kertoneet työmatkoihin käytetyn ajan lyhentyneen. Ajan säästämisen lisäksi terveyttä ylläpitävä arkiliikunta parantaa työntekijän hyvinvointia ja työssä jaksamista. Hyvinvoivan ja tyytyväisen henkilöstön työpanoksella saavutetaan parempi tuottavuus”, sanoo Jokinen.

Sähköpyörä on myös ympäristöystävällinen ja yhteiskuntavastuullinen valinta, sillä yksityisautoilu tuottaa huomattavasti kasvihuonepäästöjä. Kestävämpien liikkumismuotojen, kuten kevyen liikenteen, valitseminen työmatkoille vähentää liikenteen päästöjä.

Lisätietoja: www.electrobike.fi, yritysmyynti@electrobike.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »