mainos_1061

Sisäpinnat ja tilaosat (puu, laminaatti)

Skandinaavisia selkeitä linjoja

Sauna- ja sisäsisustuksessa nousussa ovat vaaleat värit, näyttävät linjat ja yksilölliset ratkaisut

artikkelikuva: Skandinaavisia selkeitä linjoja

Puu tuo sisustukseen lämpöä ja eläviä, kiinnostavia pintoja. Saunoissa haetaan muotoiluun virtaavuutta ja selkeitä linjoja. Sisäsisustamisessa paneloidut tehosteseinät ja kattopinnat ovat nousussa. Puupintaa voidaan kuvioida höyläämällä.

Uudiskohteiden saunasisustuksessa suositaan leveitä, selkeitä pintoja. Viime vuosien tummat ja mustat sävyt ovat antaneet tilaa skandinaaviselle designille, lämpimille sävyille sekä puun ja lasin näyttäville yhdistelmille.

”Saunasisustuksessa haetaan tällä hetkellä selkeitä ja näyttäviä linjoja. Jatkuvat, virtaavat muodot lauteissa ovat suosittuja etenkin lasiseiniin yhdistettyinä. Lauteet muotoillaan alaspäin jatkuviksi esimerkiksi jiirikulmilla”, kuvailee toimitusjohtaja Jaakko Soini Kärävä Oy:stä.

kuva
Ylälaude: Kovera thermohaapa, alalaude: laude 28x140 thermohaapa, selkänoja: Kovera selkänoja, seinäpaneeli: Kallio 15x140 thermohaapa, kattopaneeli: Kallio 15x90 1 valeura thermohaapa

Selkeät linjat luodaan käyttämällä leveitä laudelautoja ja seinäpaneeleita. Saunan muutoin harmoniseen sisustukseen saadaan särmää käyttämällä tehostepaneeleja katossa tai seinässä. Näyttävyyttä voidaan tehostaa koko- tai puolilasiseinällä, jotka ovat suosittuja etenkin uusissa omakotitaloissa.

”Värimaailmassa lämpimät ruskeat sävyt ovat suosittuja. Lämpökäsitellyn haavan sävy on kaunis, ja puun väriä ja syynkuvioita voidaan korostaa parafiiniöljykäsittelyllä. Myös valkoiseksi vahattuja lauteita kysytään”, sanoo Soini.

Karava-saunakokonaisuudet, -paneelit ja lauteet suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaalle yksilöllisesti. Lehtipuutuotteille on myönnetty FSC-sertifikaatti, joka varmistaa metsävarojen kestävän käytön.

”Saunatuotteiden lisäksi valmistamme tilauksesta sisäsisustamisen puutuotteita kuten sisäverhouspaneeleita ja -listoja sekä ulkokäyttöön terassilautoja ja ulkorimoituksia. Kaikki puutuotteet valmistetaan käsityönä laadukkaasta puusta”, Soini lisää.

Sisäsisustaminen

Puun käyttäminen sisäsisustuksessa on nousussa, mikä näkyy myös tämän vuoden asuntomessukohteissa. Puupaneeleita käytetään esimerkiksi tehosteseinissä ja katoissa.

”Esimerkiksi makuuhuoneeseen voidaan tehdä tehosteseinä paneelista, ja valkoisen rappauksen sijasta katto voidaan paneloida. Sekä katoissa että seinissä rimaefektillä on kysyntää. Efekti voidaan luoda yksittäisillä rimoilla tai rimannäköiseksi työstetyillä paneeleilla, joiden etuna on asentamisen helppous ja nopeus yksittäisiin rimoihin verrattuna”, Soini kertoo.

Sisäsisustamisessa suosittuja ovat lämpimät ja puuvalmiit sävyt sekä erilaiset valkoisen ja ruskean sävyt. Puun pintakuviointi tuo sisustukseen vaihtelua. Pintaan saadaan lisää elävyyttä erilaisilla höyläystekniikoilla.

”Saamme syksyllä uuden höyläkoneen, jolla sisustuspaneeleihin voidaan luoda entistä näyttävämpiä pintakuvioita. Sivuttaissuunnassa liikkuvilla terillä saadaan tehtyä struktuuripintoja tai rouhittua pintaa elävämmäksi. Teriä ja ajonopeutta vaihtelemalla saadaan kuvioltaan ja syvyydeltään erilaisia muotoja”, Soini kuvailee.

Höyläkone mahdollistaa myös pintojen pehmeän puuosuuden harjaamisen. Eri tekniikoiden yhdistelmillä voidaan luoda uniikkeja ja upeita pintoja sisustukseen. Struktuuripinnan elävyyttä voidaan korostaa käyttämällä värejä, jolloin pinnan muodot saadaan näkyviin halutulla tavalla.

Lisätietoja: www.karava.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

kuva

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »