mainos_1027

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Tyylikäs betonilattia on kestävä

artikkelikuva: Tyylikäs betonilattia on kestävä

Julkisen rakentamisen kohteisiin sopivat sementtipohjaiset lattiaratkaisut ovat tyylikkäitä ja näyttäviä sekä kestävät kovaa kulutusta. Erilaisilla pintakäsittelyillä, hionnalla ja kiillottamisella saadaan aikaan haluttu visuaalinen ilme sekä tekniset ominaisuudet.

Sementtipohjaiset lattiapinnoitteet saattavat tuoda ensimmäisenä mieleen teollisuus- tai varastokohteiden kovabetonisirotelattiat, mutta nykyään sementtipohjaisissa lattiaratkaisuissa on huomattavasti enemmän valinnanvaraa.

”Sementtipohjaiset betonilattian näköiset pinnoitteet ovat kasvattaneet suosiotaan julkisessa rakentamisessa. Näitä pinnoitteita käytetään esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa”, kertoo myynti-insinööri Severi Virtanen Master Builders Solutions Finland Oy:stä.

Master Builders Solutios valmistaa lattiapinnoitteiden lisäksi teollisuuden tarpeisiin suunniteltuja betoninsuojaustuotteita sekä muita kemiallisia rakentamisen ratkaisuja. Innovatiiviset ja kestävät ratkaisut tuovat kustannussäästöjä ja pienentävät hiilidioksidipäästöjä.

kuva

Lattiatuotteiden kehittämisessä Master Builders Solutionsilla on jo yli 40 vuoden kokemus. MasterTop-tuoteperheeseen kuuluu erilaisia kuivasirotteita sekä sementti-, epoksi- ja polyuretaanipohjaisia lattiajärjestelmiä. Sopivan pohjusteen, runkomassan ja pintakerroksen yhdistelmällä voidaan luoda lukuisia ominaisuuksiltaan ja visuaaliselta ilmeeltään erilaisia lattiaratkaisuja.

Lattiapinnoitteista löytyy sopivia tuotteita paitsi näyttävien visuaalisten ratkaisujen toteuttamiseen myös tilan akustisten ominaisuuksien parantamiseen. Ratkaisuissa on huomioitu myös kulutuskestävyys, antistaattiset ominaisuudet ja hygieenisyys.

kuva

”Sementtipohjaisissa MasterTop-pinnoitteissa runkoaineen valinnalla määritetään kulutuskestävyys, joka on aina vähintään kaksinkertainen ja parhaimmillaan jopa kahdeksankertainen tavalliseen betonilattiaan verrattuna. Sementtipohjaisen pinnoitteen puhtaanapitoa helpottavat MasterTop-polymeeripinnoitteet ja impregnointiaineet, jotka estävät lattialle läikkyneitä nesteitä tai öljyjä imeytymästä lattiaan”, Virtanen kertoo.

Ilmettä kiillotuksella ja väreillä

”Sementtipohjaisten MasterTop-pinnoitteiden PG-versiot ovat kovabetonipinnoitteita, jotka sopivat julkisen rakentamisen kohteisiin. PG-lattia voidaan hioa ja kiillottaa eri tavoin halutun sisustuksellisen ilmeen saavuttamiseksi. Esimerkiksi Helsingissä Jätkäsaaren kouluun on toteutettu näyttävä ja elävän näköinen PG-lattiaratkaisu”, Virtanen kertoo.

Rakennusalalla ei ole tällä hetkellä yhtenäistä standardia sementtipohjaisten lattioiden kiillottamista koskien, joten aluksi kohteessa tehdään näytealue. Näytealueen perusteella suunnitellaan sopiva hionta- ja kiillotuskäsittely.

kuva

”Näytepintojen avulla varmistetaan, että suunnittelija, urakoitsija ja tavaran toimittaja puhuvat samaa kieltä. Pinnan viimeistelykäsittelyjen ja eri värien ansiosta sementtipohjaisilla pinnoitteilla voidaan toteuttaa lukemattomia visuaalisia ilmeitä”, Virtanen lisää.

Tyylikkäiden harmaan sävyjen lisäksi sementtipohjaisia MasterTop-kuivasirotepinnoitteita on saatavilla muunmuassa näyttävissä terrakotan ja niilin vihreän sävyissä. Parhaiten MasterTop-pinnoitteet sopivat isoille, yhtenäisille lattiapinnoille.

”MasterTop-pinnoitteita käytetään paljon teollisuudessa, jonka tarpeisiin sirote- ja PG-pinnoitteet on alun perin kehitettykin. Kovaan tehdaskäyttöön kehitetyt pinnoitteet ovat kestäviä, mikä on ulkonäön ohella lisännyt niiden suosiota julkisen rakentamisen puolella. Monipuoliset pinnoitteet ovat diffuusioavoimia ja sopivat käytettäväksi myös kohteissa, joissa pintojen halutaan hengittävän”, kertoo Virtanen.

Lisätietoja: www.master-builders-solutions.com

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »