mainos_1054

Kalusteet ja varusteet (sairaalat, hoivatilat)
Projektiesittelyt (kohteessa mukana)

Kodikkaassa muistiosaamiskeskuksessa asuu elämänilo

artikkelikuva: Kodikkaassa muistiosaamiskeskuksessa asuu elämänilo

Kohteen kalustamisesta vastasi kotimainen pitkän linjan projektikalustaja Junet Oy. Kalusteiden ja sisustustuotteiden valinnoissa on huomioitu käyttäjien tarpeet, esteettisyys sekä huollettavuus, jolloin tuotteet toimivat tiloissa pitkään.


Palveluasumista tarjoavaan Malminkartanon hoitokotiin luotiin kodikas ja lämminhenkinen tunnelma viihtyisillä kaluste- ja sisustusratkaisuilla. Hoivakalusteiden toiminnalliset ominaisuudet helpottavat hoitokodin arkea.

”Täysipainoiseen ja merkitykselliseen elämään kuuluu ilo. Meillä Päiväkummussa kaikki voivat kokea elämäniloa elämäntilanteesta riippumatta”, sanoo Päiväkummun tukipalvelujohtaja Karri Nieminen.

Vuonna 2001 perustettu Päiväkumpu on perheyhtiö, joka tarjoaa yksilöllisiä hoivapalveluja pääkaupunkiseudulla. Palveluihin kuuluvat kotipalvelut, päivätoiminta, palveluasuminen ja hoitokodit.

Päiväkummun marraskuussa 2021 avattu Malminkartanon muistiosaamiskeskus on suunniteltu eri ikäisten muistisairaiden asiakkaiden tarpeisiin. Elämäniloinen koti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista.

kuva

Malminkartanon valoisat ja nykyaikaiset tilat sisustettiin lämminhenkisesti ja kodikkaasti, jotta asukkaat, työntekijät ja vierailijat viihtyvät tiloissa.

”Kodikkuus ja kotimaisuus ovat meille tärkeitä. Aloitimme meille sopivien hoivakalusteiden etsimisen tutustumalla kotimaisten toimijoiden mallistoihin”, Nieminen kertoo.

Kotimaisen puuseppäperinteen juurilla

Malminkartanon kalustamiseen Päiväkumpu valitsi yhteistyökumppaniksi Junet Oy:n. Junet on vuonna 1993 perustettu hoiva- ja julkitilakalusteiden toimittaja, jonka juuret ovat jurvalaisessa puuseppäperinteessä.

Kolmen huonekalutehtaan yhteisyritys nojautuu kotimaiseen tuotantoon ja materiaaleihin. Junetin avaimet käteen -periaatteella toimivaan palveluun kuuluvat suunnittelu sekä kalusteiden toimittaminen ja asentaminen.

kuva

”Junetilla toiveitamme kuunneltiin tarkalla korvalla. Saimme laadukkaat ja havainnolliset suunnittelukuvat kaikista tiloista. Kuvien pohjalta kokonaisuudesta ja ratkaisuista oli helppoa keskustella työyhteisön sisällä ja Junetin kanssa”, Nieminen kertoo.

Malminkartano on asukkaiden koti sekä hoitajien ja tukipalvelujen tuottajien työpaikka, joten tarpeet ovat moninaiset. Työergonomia sekä hoivakalusteiden erityistarpeet toteutettiin viihtyisyydestä tinkimättä.

”Junet löysi kaikkiin esittämiimme toiveisiin parhaan mahdollisen ratkaisun. Prosessi eteni niin sujuvasti, että laajensimme asukas- ja ruokailutiloista alkaneen yhteistyön muihin yleisiin ja yhteisiin tiloihin sekä hoitajien toimistotiloihin”, sanoo Nieminen.

Junetin laajan kotimaisen yhteistyökumppaniverkoston avulla Malminkartanolle hankittiin myös sisustukseen sopivat verhot ja asukashuoneiden päiväpeitot.

kuva

Yhteistyötä suurella sydämellä

Malminkartanon neljään ryhmäkotiin luotiin väri- ja sävymaailman avulla omanlaisensa tunnelmat. Värimaailman avulla asukkaiden on helppoa tunnistaa oma ryhmäkotinsa. Kodikas sisustus syntyi yhdistelemällä rohkeasti muotoilultaan rustiikkisia kalusteita moderniin muotokieleen.

”Värien ja pintamateriaalien lisäksi kalusteiden toiminnallisuus ja käytettävyys muokattiin vastaamaan juuri Malminkartanon tarpeita. Esimerkiksi kalusteiden kosteussuojaus ja puhdistettavuus helpottavat arkea”, Nieminen kertoo.

kuva

Pienet yksityiskohdat, kuten silkkikasvit ja koivuviilulle painetut eläinaiheiset kuvat, luovat viihtyisän tunnelman. Käytävien akustisina elementteinä toimiviin tauluihin painatettiin muistoja herättäviä vanhoja Helsinki-aiheisia valokuvia.

”Junetin yhteyshenkilöt tekivät kanssamme yhteistyötä suurella sydämellä ja saivat meidät tuntemaan itsemme asiakkaina tärkeiksi. Saimme enemmän kuin osasimme odottaa. Sisustus ilmentää täydellisesti elämäniloa, valoisuutta ja toiveikkuutta”, Nieminen iloitsee.

Lisätietoja: junet.com

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »