mainos_1054

Hyvinvointi

Opas: Päivitä tietämyksesi henkilöstöeduista ajan tasalle

artikkelikuva: Opas: Päivitä tietämyksesi henkilöstöeduista ajan tasalle

Työnantajien ja työntekijöiden odotukset henkilöstöetuja kohtaan ovat muuttuneet. Digitaalisilla ratkaisuilla haetaan helppoutta ja kustannustehokkuutta. Henkilöstöetujen on myös vastattava työntekijöiden yksilöllisiin tarpeisiin. Henkilöstöetujen käsikirja auttaa päivittämään henkilöstöedut tähän päivään.

Henkilöstöetujen tarjonta on monipuolistunut ja työnantajien odotukset muuttuneet. Muuttuvat olosuhteet herättävät työnantajissa monia kysymyksiä.

”Henkilöstöhallinnon tarpeisiin kehittämämme Henkilöstöetujen käsikirja HR- ja talouspäättäjille Henkilöstöetujen käsikirja HR- ja talouspäättäjille vastaa kaikkiin työsuhde-etuja koskeviin kysymyksiin. Oppaan voi ladata ilmaiseksi käyttöönsä”, kertoo Epassin palvelukehityksestä vastaava Niko Kangasmaa.

kuva

Vuonna 2007 perustettu Epassi kokoaa kaikki henkilöstöedut yhteen digitaaliseen palveluun. Sen ansiosta etujen hallinnointi on helppoa ja joustavaa. Epassilla henkilöstöeduista maksetaan käytön mukaisesti, joten hävikkiä ei synny yritykselle eikä työntekijälle. Epassi tukee työnantajia henkilöstön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin luomisessa.

Työntekijälle Epassi tekee työsuhde-etujen käyttämisen helpoksi puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Maksukorttien ja paperisetelien sijaan edut kulkevat kätevästi omassa puhelimessa.

”Epassin palvelut ovat markkinoiden laajimmat. Paikallisen tuotekehityksen ansiosta voimme reagoida nopeasti asiakkaiden kehittyviin tarpeisiin”, Kangasmaa sanoo.

Huomioi talousvaikutukset ja yksilölliset tarpeet

HR- ja talouspäättäjien työn helpottamiseksi kehitetyssä Henkilöstöetujen käsikirjassa kerrotaan parhaat tavat etujen järjestämiseen. Ilmaisessa oppaassa käsitellään Suomessa yleisesti käytettyjä henkilöstöetuja. Opas sisältää tietoa henkilöstöetujen verotuksesta ja maksuvälineiden talousvaikutuksista.

”Henkilöstöetuihin käytetään usein suuri osa yrityksen hyvinvointibudjetista. Etujen käyttöön valitun maksuvälineen kustannusten pitääkin perustua siihen, kuinka paljon etuja todella käytetään”, sanoo Kangasmaa.

CTA

Oppaassa käsitellään henkilöstöetuja myös työntekijätyytyväisyyden parantamisessa ja työntekijöiden yksilöllisen hyvinvoinnin tukemisessa. Avainsana on yksilöllisyys.

”Työntekijän persoonallisuus ja elämäntilanne vaikuttavat siihen, mitkä edut tukevat parhaiten juuri hänen hyvinvointiaan ja palautumistaan. Yksi tarvitsee kovan punttitreenin, toinen hauskan uutuuselokuvan ja kolmas rentouttavan hieronnan. Käsikirjassa neuvotaan, kuinka yksilöllisiin tarpeisiin voidaan vastata henkilöstöeduilla”, Kangasmaa kertoo.

Esimerkiksi yleistyvä etätyö tai muut muuttuvat olosuhteet saattavat vaatia henkilöstöetujen sopeuttamista, jotta sekä työnantaja että henkilöstö saavat eduista parhaan hyödyn.

Muuttuviin tarpeisiin reagoitava nopeasti

Yhä useampi työnantaja huolehtii etätyöskentelyn ergonomiasta osallistumalla etätyöpisteiden kalustamiseen. Tämä voidaan hoitaa Epassin ErgoSafella , jolla työnantajat voivat osallistua ergonomiatuotteiden sekä työvälineiden ja -vaatteiden hankintakuluihin osin tai kokonaan.

Ennen koronapandemiaa suosituimpia Epassin työsuhde-etuja olivat lounas- sekä liikunta- ja kulttuuriedut. Pandemian myötä hyvinvointiedut, kuten hierontapalvelut sekä hammashoito ja muut terveyspalvelut, ovat kasvattaneet suosiotaan merkittävästi.

kuva

”Näemme selkeän muutoksen siinä, miten työnantajat hallinnoivat etujaan ja millainen rooli eduilla on henkilöstöpolitiikassa. Etuja voidaan muuttaa ja päivittää helposti ja joustavasti kesken vuotta. Joskus nopeat muutokset ovatkin välttämättömiä."

Lataa ilmainen henkilöstöetujen käsikirja ja varmista, että tiedät henkilöstöeduista kaiken mitä vuonna 2022 pitää tietää.

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »