mainos_1059

Runko ja rakennustuotteet (puutuotteet)
Sisäpinnat ja tilaosat (puu, laminaatti)

Lämpöpuu - tyyliä ja kestävyyttä

artikkelikuva: Lämpöpuu - tyyliä ja kestävyyttä

Materiaalin valinnalla on merkitystä, kun rakennetaan muuttuviin olosuhteisiin. Sävykäs thermo- eli lämpöpuu on paitsi kaunista katsella myös säänkesto-ominaisuuksiltaan verratonta. Pirkkalalaisen Karavan laadukkaat ulkoverhoustuotteet kestävät sekä katsetta että kulutusta.

Ympäristöystävällinen ja myrkytön, PEFC-sertifioitu lämpöpuu on monestakin syystä suositeltava valinta käyttökohteissa, jotka joutuvat tekemisiin lämmönvaihtelujen ja kosteuden kanssa. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset julkisivut, terassit sekä sauna- ja kylpytilat. Karava valmistaa esimerkiksi laadukkaita terassilautoja kotimaisesta, vastuullisesti kasvatetusta männystä. Valikoimasta löytyvät niin sileät, uritetut kuin harjatut pintaprofiilit. Myös mittatilaustyöt onnistuvat – esimerkiksi leveistä terassilaudoista syntyy näyttävä kokonaisuus.

kuva

Luonnonmukaisessa prosessissa käytetään lämpöä ja vesihöyryä

Lämpöpuu valmistetaan käsittelemällä puuta yli 180 °C lämpötilassa. Luonnonmukainen prosessi perustuu korkean lämpötilan ja vesihöyryn käyttöön, eikä sen aikana puuhun lisätä kemikaaleja. Myöskään maaperään ei vapaudu haitallisia aineita. Lämpökäsittelyllä puutavaralle saadaan parempi biologinen kestävyys ja alhaisempi kosteuseläminen verrattuna käsittelemättömään puutavaraan. Lämpökäsittelyssä puun mittapysyvyys paranee oleellisesti, mikä tarkoittaa, että siitä valmistetut tuotteet pitävät hyvin mittansa ja muotonsa sääolosuhteiden vaihdellessa. Lisäksi lämpökäsittely parantaa puun lahonkestoa ja pihka poistuu puusta. Lämpöpuuta on myös helppo työstää, ja sen pinta on höyläyksen jälkeen ihastuttavan sileä.

kuva

Käsittelyssä puu saa kauniin, tumman värisävyn

Lämpökäsitelty puu on väriltään käsittelemätöntä tummempaa, mikä antaa sille jalopuumaista ulkonäköä. Usein jo pelkästään se riittää valinnan perusteeksi. Kauniin ruskean värin säilyttämiseksi ja pintahalkeilun ehkäisemiseksi lämpöpuu kannattaa käsitellä UV-suojan sisältävällä pintakäsittelyaineella. Lämpöpuu on hyvä pohja pintakäsittelyille, koska se ei kutistu, turpoa tai vääntyile kuten käsittelemätön puu. Lisäksi huoltoväli on pitkä.

Koska lämpöpuun valmistamisessa ei käytetä kemikaaleja, rakentamisessa syntyvät hukkapalat ja puretut lämpöpuurakenteet voidaan hyödyntää polttamalla kuten käsittelemätön puu.

kuva

Karavalla on pitkä ja vahva kokemus puun lämpökäsittelystä

Karavalla on oikeus käyttää Suomen Lämpöpuuyhdistyksen rekisteröimää ThermoWood®-tavaramerkkiä. ThermoWoodilla on kaksi tuoteluokkaa, Thermo-S ja Thermo-D, jotka määrittelevät lopputuotteen ominaisuudet ja käyttökohteet muun muassa sisä- ja ulkotiloihin. Käyttökohteet eroavat toisistaan.

Karavan tuotteiden korkea laatu perustuu patentoidun ThermoWood® -prosessin lisäksi siihen, että koko ketju on omissa käsissä. Hankimme lämpökäsitellyt sahatavarat Lämpöpuuyhdistyksen jäseniltä, ja höylätyt puutuotteet valmistuvat Pirkkalassa.

Lue lisää: www.karava.fi

Logo

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »