mainos_935

Hyvinvointi

Yhteisöllinen mobiilisovellus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia

artikkelikuva: Yhteisöllinen mobiilisovellus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia

Ylikuormittuminen, stressi ja eristyneisyyden tunne heikentävät henkilöstön hyvinvointia. Työyhteisöjen tarpeisiin suunniteltu mobiilisovellus tukee hyvinvointia ohjaamalla yhteisöllisyyteen ja omien tarpeiden kuuntelemiseen.

Henkilöstön ylikuormittuminen ja stressi ovat haasteita työntekijöiden kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Työpaikoilla hyvinvoinnin kipukohtia ovat esimerkiksi huono työilmapiiri, huono johtaminen ja eristyneisyyden tunne.

”Etä- ja hybridityö tuovat työhön joustavuutta, mutta samalla eristyneisyyden kokemus saattaa kasvaa. Yhteisöllisyys, myönteiset sosiaaliset kontaktit sekä mieleisiksi koetut aktiviteetit puolestaan kohentavat hyvinvointia”, sanoo Vointyn toimitusjohtaja Riina Manner.

Tänä syksynä lanseerattu Vointy on yhteisöllinen mobiilisovellus, joka tukee työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vointy vastaa etä- ja hybridityön tarpeisiin tarjoamalla alustan työyhteisön yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden parantamiseksi.

”Ideana on innostaa ja kannustaa työyhteisön jäseniä pitämään huolta hyvinvoinnistaan liikkumalla, harrastamalla tai lähtemällä lounaalle yhdessä. Vointyn kautta työntekijät tutustuvat toisiinsa ihmisinä, ja Vointyn avulla työyhteisöstä voi löytää samanhenkisiä harrastuskavereita”, Manner kuvailee.

HR:lle työhyvinvointisovellus tarjoaa mahdollisuuden seurata henkilöstön hyvinvoinnin kehittymistä. Sovelluksen avulla HR voi tehdä organisaation tarpeisiin räätälöityjä kyselyjä henkilöstölle. Kyselyjen avulla työntekijät voivat tuoda esiin hyvinvointinsa osa-alueiden tasoa ja kehityssuuntaa.

”Anonyymin kyselyn kautta voi kertoa kuormittuneisuudestaan, jolloin HR voi reagoida mahdollisiin työhyvinvoinnin haasteisiin varhaisessa vaiheessa. Halutessaan työntekijä voi vastata kyselyihin myös omalla nimellään”, Manner kertoo.

kuva

Vointy tukee yhteisöllisyyttä virtuaalisesti ja kasvokkain

Vointyn käyttäminen aloitetaan hyvinvointikyselyllä, jonka perusteella sovellus laskee käyttäjälle henkilökohtaisen hyvinvointi-indeksin ja hyvinvoinnin tason eri osa-alueilla. Eri osa-alueiden indeksiä voi parantaa valitsemalla sovelluksen laajasta aktiviteettikirjastosta kyseisen osa-alueen hyvinvointia tukevia aktiviteetteja.

”Tavoitteena on, että työntekijä oppii kuuntelemaan itseään ja toimimaan omaa hyvinvointia tukevalla tavalla. Kuormituksen tasosta riippuen akut latautuvat esimerkiksi päiväunilla, lenkillä tai leffaa katsomalla”, Manner sanoo.

Hyvinvointia seurataan säännöllisesti hyvinvointikyselyn avulla. Myös sovellukseen kirjatut aktiviteetit vaikuttavat hyvinvointi-indeksiin. Henkilöstöhallinnolle sovellus antaa anonymisoidut tiedot henkilöstön hyvinvoinnin tasosta ja kehittymisestä.

Työpäivän aikana pidetyt tauot ovat tärkeitä stressin hallinnan ja palautumisen kannalta. Vointy tarjoaa tauoille ja lepohetkiin sopivia aktiviteetteja kuten taukojumppaa, palauttavaa joogaa ja mindfulness-harjoituksia.

Rentoon kanavaan on tuotu mukaan sosiaalisen median elementtejä. Omia aktiviteetteja voi jakaa toisille ja postauksiin voi liittää kuvia. Toisten postauksista voi tykätä ja niitä voi kommentoida.

”Virtuaalisen yhteisöllisyyden lisäksi kasvokkaiset kohtaamiset ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Vointy kannustaa yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen. Toisia voi kutsua sovelluksen kautta esimerkiksi lounaalle työpäivän aikana tai harrastuksiin töiden jälkeen”, Manner sanoo.

Vointy.io tutki miten etä- ja hybridityö on vaikuttanut henkilöstöhallinon haasteisiin ja työntekijöiden hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen.
Lataa tutkimusraportti täältä

Teksti: Merja Maukonen

Vointy logo

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »