mainos_990

Talotekniikka (turvatekniikka, kulunvalvonta)

Työntöpainike helpottaa oven avaamista

artikkelikuva: Työntöpainike helpottaa oven avaamista

IKH-Areena


Rakennuksen suunnittelussa on huomioitava helppokulkuisuus. Työntöpainikkeella ovien avaaminen on sujuvaa niin arjessa kuin hätätilanteessakin. Kestävien ja paloturvallisten painikkeiden asentaminen on helppoa.

Normaalitilanteessa rakennuksessa liikkumista voidaan ohjata esimerkiksi opasteilla, mutta hätätilanteessa liikkuminen tapahtuu vaistonvaraisesti. Tällöin helppokulkuisuus on erityisen tärkeää

”Turvallisuutta voidaan parantaa huomioimalla ovien kääntymissuunnat, lukitukset ja palo-osastoinnit. Hätätilanteissa rakennuksesta poistuminen voi tapahtua muuta kautta kuin tavallisesti”, sanoo Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Jääskeläinen.

Seinäjokelaisen Arkkitehtitoimisto Jääskeläisen erityisosaamista ovat urheilurakennusten, sairaaloiden ja palvelutalojen suunnittelu. Toimisto vastasi Kauhajoelle syksyllä 2022 valmistuneen IKH Areenan suunnittelusta.

kuva
IKH-Areena

Työntöpainikkeilla helppoutta kulkuun

IKH Areena on monitoimiareena, jossa sisäänkäyntien ja poistumisteiden helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta on parannettu oviin asennetuilla työntöpainikkeilla. Poistumisteihin valittiin EXIT 7000 -sarjan työntöpainikkeet.

”EXIT 7000 -sarjan painikkeissa on patentoitu Rev O Clip -avausmekanismi, jossa kitka on minimoitu. Ovi avautuu painikkeen avulla kevyesti. Painike on helppokäyttöinen myös esimerkiksi lapsille tai liikkumisrajoitteisille”, kertoo EXIT-painike Ky:n yrittäjä Timo Hakala.

EXIT-Painike on työntöpainikkeiden kehittämisen edelläkävijä. Kotimaan markkinoiden lisäksi yritys toimii Euroopan vientimarkkinoilla.

kuva
IKH-Areena

Kätevien painikkeiden asennus on helppoa

Tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja testataan EXIT-Painikkeen omissa Kauhajoella sijaitsevissa tuotantotiloissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut painikkeet täyttävät SFS-EN 1125 -standardin vaatimukset.

”Painikkeet testataan standardin vaatimuksia suuremmilla voimilla laadun, suorituskyvyn ja kestävyyden varmistamiseksi”, sanoo Hakala.

kuva
IKH-Areena

EXIT-työntöpainikkeiden tuotekehityksessä on panostettu käytön ja asennuksen helppouteen, paloturvallisuuteen sekä painikkeiden muotoiluun. Kaikki EXIT-painikkeet täyttävät EI120-paloluokituksen vaatimukset.

Painikkeet ovat yhteensopivia yleisimpien lukkojen kanssa. Painike voidaan asentaa pysty- ja vaaka-asentoon sekä oven sisä- ja ulkopuolelle. Ulkopuolelle asennettua painiketta käytetään vetämällä.

Lisätietoja: www.exitpainike.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »