mainos_974

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Taide ja design osana akustisia ratkaisuja

artikkelikuva: Taide ja design osana akustisia ratkaisuja

Akustiikka on osa kokonaisvaltaista tilasuunnittelua. Laadukkaat akustiset designtuotteet yhdistävät taiteen akustiikkaan.

Paytrailin Tampereen toimitiloihin toteutettiin toiminnallisesti ja visuaalisesti yhdenmukainen sisustuskokonaisuus, jossa fokuksessa oli luoda mm. akustiikaltaan mahdollisimman toimiva työympäristö.

”Arkkitehtonisesti upeisiin toimitiloihin luotiin työhyvinvoinnin keidas keskelle kaupunkia. Jotta avoin monitilatoimisto olisi viihtyisä, huomioitiin akustiikka kaikissa sisustusratkaisuissa”, kertoo toimitilojen tila- ja sisustussuunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Sanna Laukanaho muotoilutoimisto Nuanista.

kuva

Akustiset ratkaisut toteutettiin Rockfon® Canva -designtuotteilla ja niihin yhteensopivilla Rockfon® Color-All -akustiikkalevyillä sekä roikkuvilla saarekkeilla. A-luokan vaimennustuotteilla saatiin aikaan näyttävä ja akustisesti erinomainen työtila.

Canva-tuotteiden pitkäikäiset, kierrätettävästä kivivillasta valmistetut akustiikkalevyt on päällystetty kankaalla, jonka voi suunnitella vapaasti tai valita vakiomallistosta. Irrotettavien kankaiden ja modulaarisen rakenteen ansiosta Canva mukautuu erilaisiin käyttötarpeisiin. Moduulien koko on vapaasti valittavissa.

kuva

Taide kohtaa akustiikan

Canvassa yhdistyvät Pohjoismaisen Rockfonin akustiikka-alan ammattitaito ja tanskalaisen suunnitteluyritys Akuartin osaaminen akustisen taiteen saralla.

”Akuart on maailman huippuluokkaa taiteen tulostamisessa. Canva-levyjen yhtenäiselle pinnalle voidaan tulostaa mikä tahansa digitaalinen kuva: valokuva, kuvitettua grafiikkaa tai muuta taidetta”, kertoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Tommi Kankkunen.

Sanna Laukanaho suunnitteli Paytrailin toimitiloihin kuvituksia ja teossarjoja Canvalle. Avaruudellisia ja kosmisia elementtejä sisältävät teossarjat sisältävät kiinnostavia yksityiskohtia ja antavat tilaa katsojan tulkinnalle.

kuva

”Canva on täydellisessä sopusoinnussa taiteen tekemisen kanssa. Teossarjojen luominen oli unelmaliitto suunnittelijan ja tuotteen välillä. Myös loppukäyttäjältä on tullut erittäin positiivista palautetta sekä taiteesta että tilojen akustiikasta”, Laukanaho kertoo.

Teossarjoista ja muista akustiikkatuotteista muodostuu tiloihin sävymaailmaltaan yhtenäinen kokonaisuus. Sävyt valittiin monokromaattisesti tukemaan tilojen toimintoja.

kuva

Showroomissa akustiikan ja kylpyhuonemuotoilun designia

Rockfonin designtuotteilla voidaan tukea tilan muunneltavuutta. Laadukkaita kylpyhuonekalusteita ja suihkutilatoteutuksia suunnittelevan ja valmistavan INR:n näyttely- ja toimistotiloissa akustisia designtuotteitta käytettiin tilojen jakamiseen ja akustiikan parantamiseen.

Aula- ja asiakaspalvelutilat rajattiin erilleen Canva-tilanjakajilla ja -lattiasermeillä. Canva-seinäpaneeleilla parannettiin seiniin rajautuvien tilojen akustiikkaa. Lisäksi tiloissa käytettiin Rockfon® Lamella- ja Rockfon® Senses -akustiikkatuotteita. Rockfon® Hub -saareke asennetaan tiloihin kevään aikana.

kuva

”Kaikuisa tila muuttui miellyttäväksi. Tila myös näyttää todella hyvältä. Akustiikkatuotteiden väripaletista löytyi helposti värimaailmaamme sopivia sävyjä”, sanoo INR:n projektimyyntipäällikkö Stiina Komi.

INR:n tilat sijaitsevat kauppakeskus Sellon läheisyydessä. Showroomissa voi tutustua Ruotsissa valmistettuihin ekologisiin, muotoilultaan ikonisiin kylpyhuonetuotteisiin. Myös Rockfon esittelee tiloissa designtuotteitaan erikseen sovittavina ajankohtina.

”Yhteistyö Rockfonin kanssa oli sujuvaa ja mukavaa, joten päätimme jatkaa yhteistyötä yhteisessä näyttelytilassa”, Komi sanoo.

Lisätietoja:
www.soundsbeautiful.com
www.rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »