mainos_1027

Kalusteet ja varusteet
Rakentaminen
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat
Talotekniikka
Valaistus

Habitaren 2023 ytimessä yhdessä oleminen ja vastuullisuus

artikkelikuva: Habitaren 2023 ytimessä yhdessä oleminen ja vastuullisuus

Syyskuussa järjestettävä Habitare tuo esiin suunnittelun ja muotoilun merkitystä globaalien ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Keskustelujen ja näyttelyiden keskiössä ovat yhdessä olemisen erilaiset muodot ja vastuullisuus. Helsingin keskustaan Habitare tuo uuden showroom-tapahtuman.

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Tapahtuman teeman Yhdessä/Together ovat luoneetAnna Pirkola ja Kirsikka Simberg Studio Plentystä.

”Monitasoisessa teemassa korostuu yhdessä olemisen ja kohtaamisten merkitys. Se käsittelee meitä kaikkia koskettavia suuria haasteita kuten ilmastonmuutos ja kestävyys sekä kysyy mitä voimme tehdä yhdessä”, kertoo Habitaren viestinnän asiantuntija Pia Sievinen Messukeskuksesta.

Teemassa yhdistyvät yhteiskunnalliset ja arkiset kysymykset, joihin suunnittelu ja muotoilu voivat tuoda vastauksia. Esimerkiksi väestön ikääntyminen heijastuu asumisen suunnittelu- ja muotoiluratkaisuihin.

Suomen Messut
Kuva: Eeva Suutari

Uusina konsepteina showroom-tapahtuma ja Habitare Choice

Habitare vahvistaa ammattilaistarjontaansa ja tuo Habitare Pro -kattoteeman alla messutapahtuman rinnalle uuden showroom-tapahtuman Helsingin keskustaan.

”Kehitämme Habitarea kansainvälistä yleisöä houkuttelevaksi designtapahtumaksi. Showroomit nostavat muotoilua ja alan toimijoita esiin kaupungilla ja kutsuvat ihmisiä yhteen”, Sievinen sanoo.

Habitare Choice -alue kutsuu mukaan yrityksiä, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Sisustusstylisti Susanna Venton kuratoima alue on paikka sille, että hyvät teot tulevat huomatuiksi.

Suomen Messut
Kuva: Filippo Bamberghi

Habitare kansainvälistyy

Osana kansainvälistymistä Habitarematerials-näyttely nähtiin keväällä Milanon designviikolla.

”Habitarematerialsissa nähdään syksyllä vivahteita Milanosta. Tulevaisuuden materiaaleista keskustellaan myös Polestarin johdolla avajaispäivän How will materials shape the future? -paneelissa”, Sievinen kertoo.

Suomen Messut
Kuva: Timo Junttila

Habitaren Kansainvälinen ystävä, tanskalaisen tekstiiliyritys Kvadratin toimitusjohtaja Anders Byriel, puhuu yhteistyön ja vuoropuhelun merkityksestä avajaispäivän keynote-puheenvuorossaan. Avauspäivänä kuullaan myös näyttelyarkkitehtinä toimivan Joanna Laajiston ja Sami Sykön keskustelu. Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri Slow ottaa kantaa yhteiskunnan tehokkuusvaatimuksiin.

Suomen Messut

Teemanäyttely nostaa esiin arjen yksityiskohdat

Tänä vuonna Habitaressa nähdään trendinäyttelyn sijaan Yhdessä/Together-teemanäyttely, joka on myös Studio Plentyn käsialaa. Näyttely tuo esiin ihmisyyden ytimessä olevaa yhdessä elämistä eri mittakaavoissa.

”Näyttelyssä kohtaavat monumentaalisuus ja pienet arkiset elementit. Päivittäin muuttuvasta osiosta kävijät voivat hankkia itselleen arjessa huomaamattomaksi jääviä näyttelyesineitä kuten keittiöpyyhkeitä”, kuvailee Sievinen.

Habitaren nousevien muotoilijoiden Talentshop- ja Protoshop-näyttelyt tuovat esiin sitä, millainen on tulevaisuuden esinemaailma ja yhdistävät suunnittelijoita ja valmistajia.

Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare Pro -ammattilaistapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja Helsingin keskustaan sijoittuvilla showroomeilla 13.–15.9.2023.

Lisätietoja:
habitare.fi
habitarepro.com
@habitarefair

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »