mainos_1048

Mittaus

Laserkeilauksella tarkkaa tietoa tiestön kunnosta

artikkelikuva: Laserkeilauksella tarkkaa tietoa tiestön kunnosta

Road Doctor Survey Van täydessä varustuksessa tienmittausta suorittamassa.


Roadscannersin menetelmän avulla selvitetään tiestön kuntoa, jotta korjaustoimenpiteet voidaan kohdentaa oikein. Laserkeilaus antaa mittatarkkaa tietoa pinnanmuodoista. SICKin LiDAR on varmatoiminen ja luotettava ratkaisu, jonka käyttö ja ohjelmointi on helppoa.

Suomessa on päällystettyjä maanteitä noin 51 500 kilometriä, joista vuoden 2022 lopussa huonokuntoisia oli 8 000 kilometriä. Vaurioiden syiden selvittäminen auttaa huolehtimaan teiden kunnosta ennakoivasti, jolloin päällysteiden elinkaarikustannukset alenevat.

SICK OY

Roadscannersin kehittämillä mittaus- ja analysointitekniikoilla voidaan tutkia tiestön rakenteellista ja toiminnallista kuntoa sekä selvittää vaurioiden syitä. Roadscanners on globaali toimija liikenneinfran hallintaan ja ylläpitoon liittyvässä konsultoinnissa, ohjelmistoalalla sekä tutkimus- ja mittauslaitemyynnissä.

Roadscannersin käyttämiin menetelmiin kuuluvat videointi, maatutka, laserkeilaus, lämpökamerat, kiihtyvyysanturit ja taipumamittaukset. Eri menetelmiä yhdistelemällä voidaan tutkia sekä maanpinnan yläpuolisia että alapuolisia osia.

SICKin laserkeilaimet ovat luotettavia ja helppokäyttöisiä

Laserkeilaus soveltuu tiestön maanpinnan yläpuolisen osan ja pientareiden tutkimiseen. Laserkeilaus toteutetaan mittausautosta, jonka ajonopeus on noin 30-80 km/h. Tarpeesta riippuen autossa käytetään yhtä tai kahta laserkeilainta.

SICK OY
SICKin LMS5xx LiDAR voi olla joko erillisenä minkä tahansa auton vetokoukkuun laitettavaan telineeseen kiinnitettynä tai auton katolla, kun kuvataan tien varsia. Eri sovelluksia esittelemässä Jani Irvankoski.

Roadscanners käyttää SICKin LMS5xx-sarjan LiDARia. SICKin LiDAR antaa pitkälläkin mittausetäisyydellä pinnanmuotoista erittäin mittatarkat ja luotettavat mittaustulokset, joiden pohjalta voidaan toteuttaa oikeanlaiset korjaustoimenpiteet.

Jani Irvankoski Roadscannersilta on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön SICKin kanssa. Irvankoski kertoo, että Roadscanners on käyttänyt SICKin laserkeilaimia jo lähes 15 vuotta, ja laitteet ovat toimineet luotettavasti ja vikaantumatta. SICKin laitteet ovat kestäviä ja ohjelmistojen lataaminen laitteistoihin on erittäin helppoa.

SICK OY
Annele Matintupa on ollut yrityksen palveluksessa jo vuodesta 2007 lähtien ja toimitusjohtajana vuodesta 2022. Oikealla yrityksen perustajiin kuuluva Pekka Maijala, joka toimii edelleen ohjelmistokehityksen parissa.

SICK on maailman johtavia teollisuussovelluksiin tarkoitettujen anturipohjaisten ratkaisujen tarjoajia. SICKin älykkäillä antureilla ja sovelluksilla on helppoa luoda perusta prosessien tehokkaalle ja turvalliselle ohjaamiselle.

Tutustu SICKin valikoimaan osoitteessa: www.sick.com/fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »