mainos_1081

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Tyylikkäät kuivasirote- ja kovabetonilattiat kestävät kovaakin kulutusta

artikkelikuva: Tyylikkäät kuivasirote- ja kovabetonilattiat kestävät kovaakin kulutusta

Kuivasirote- ja kovabetonilattiat ovat kestäviä ja näyttäviä ratkaisuja teollisuuteen ja julkisiin tiloihin. Lattiajärjestelmillä voidaan toteuttaa viehättävän tasavärisiä sekä eläviä mosaiikkimaisia pintoja.

Teollisuuden, logistiikan ja julkisten tilojen lattioissa kulutuksen- ja iskunkestävyys sekä pitkäikäisyys ovat ensisijaisen tärkeä. Kuivasirotteilla pystytään lisäämään lattioiden kestävyyttä huomattavasti.

”Teollisuuden uudiskohteisiin sopii kuivasirotelattia, joka asennetaan betonivalun yhteydessä. Kuivasirotelattia on pitkäikäinen ja erittäin kestävä”, sanoo Sika Finland Oy:n lattiapinnoitteiden ja teknisen korjausrakentamisen myyntijohtaja Jouni Silventoinen.

Lattiapinnoitteet ovat yksi sveitsiläisen Sika AG:n erityisosaamisen alueista. Rakennusalan tuote- ja ratkaisuvalikoimaa laajentaakseen Sika osti keväällä MBCC-konsernin. Yritysten yhdistymisen myötä Sika Finland tarjoaa entistä kattavamman valikoiman lattiaratkaisuja.

SIKA FINLAND OY AB

Erinomaiset tekniset ominaisuudet

Sika MasterTop -kuivasirotejärjestelmiin ja -kovabetonijärjestelmiin kuuluu kvartsi-, metalli- ja korundipohjaisia ratkaisuja useissa eri sävyissä. Valikoimaan kuuluvien järjestelmien tuotekehityksessä on panostettu erilaisten kohteiden tarpeisiin.

Sekä MasterTop- että Sikafloor -kuivasirotelattioiden tekniset ominaisuudet ovat ensiluokkaisia. Runkoaineen valinnalla voidaan vaikuttaa lattian kulutuksen- ja iskunkestävyyteen. Kuivasirotteiden etuina ovat myös nopeus ja kustannustehokkuus.

”Perinteinen kiillotettu betonilattia vaatii 28 vuorokauden lujittumisen ennen hiontaa. Kuivasirotelattiajärjestelmä nopeuttaa valmistumista huomattavasti: lattia on käyttövalmis jopa 14 vuorokauden kuluttua lattianvalusta”, sanoo Silventoinen.

SIKA FINLAND OY AB

Näyttäviä toteutuksia vaativiin kohteisiin

Upean ilmeensä ansiosta kuivasirotelattia on näyttävä vaihtoehto myös julkisten tilojen sisustukseen. Kuivasirotelattioiden dekoratiiviseen ilmeeseen voidaan vaikuttaa pinnan jatkokäsittelyvaihtoehdoilla. Lattioita on saatavilla eri sävyjen lisäksi erilaisilla kiiltoasteilla.

Kuivasirotelattioiden työstämisen apuaine Sikafloor®-931 Finishing Aid tukee halutun dekoratiivisen ilmeen luomista. Innovatiivisen apuaineen avulla värillisestä kuivasirotelattiasta saadaan kauniin tasavärinen.

Sikan tuotteilla voi luoda myös upeita mosaiikkitoteutuksia. Sikafloor Terrazzo -lattiajärjestelmien ilmeeseen vaikuttaa sideaineeseen lisätty kivi, joka hiotaan näkyviin.

SikaScreed®-45 Terrazzo Binder -sementtisideaineella voidaan toteuttaa eri runkoaineista viehättäviä lattioita.

”Valittavissa ovat kaikki maailman kivilajit tai vaikkapa värillinen lasimurska tai simpukan kuoret. Vain suunnittelijan mielikuvitus on rajana”, kuvailee Sika Finlandin lattiatuotteiden tekninen päällikkö Pauli Lainio.

SIKA FINLAND OY AB

Kovabetonilattiat uudis- ja korjauskohteisiin

Kovabetoni sopii erittäin kovan kulutuksen teollisuuskohteisiin ja parkkihalleihin, mutta sillä voidaan toteuttaa myös dekoratiivisia lattioita mihin tahansa julkiseen tilaan.

”Kovabetonin kulutuksenkestävyyteen voidaan vaikuttaa myös pinnoitteen paksuudella. Julkisiin tiloihin, kuten kouluihin, kirjastoihin tai aulatiloihin, riittää 10 millimetrin paksuinen pinnoite. Teollisuuskohteisiin suosittelemme 15 millimetrin paksuista kovabetonipinnoitetta”, sanoo Lainio.

Sekä kuivasirote- että kovabetonilattioiden hoito ja puhtaanapito on helppoa. Pääsääntöisesti puhdistukseen riittävät vesi ja lattiajärjestelmän mukaisesti valitut välineet, mikä edistää lattiajärjestelmän ekologisuutta koko elinkaaren ajan.

Tutustu tuotteisiin TÄÄLLÄ!

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »