mainos_991

Lämmitys

Älykäs lämmityksen ohjaus ja anturointi taloyhtiöiden avuksi

artikkelikuva: Älykäs lämmityksen ohjaus ja anturointi taloyhtiöiden avuksi

Monilla taloyhtiöillä on nyt tarve säästää ja katse kääntyy varsinkin energiankulutukseen. Lämmitys on usein epätasapainossa aiheuttaen kuluja ja epämukavuutta. Lämmityksen tilannekuva ei kuitenkaan aina ole selvillä. Älykäs lämmityksen ohjaus ja kattava anturointi voivat tulla taloyhtiön avuksi.

Älyteknologia asukkaiden apuna

Lämmityskustannukset vievät leijonanosan hoitovastikkeesta. Kun energiaa kuluu vähemmän, säästyy myös rahaa taloyhtiöltä ja sitä kautta osakkeenomistajilta. Taloyhtiöt asukkaineen voivat vaikuttaa vastikkeisiin optimoimalla lämmityksen käyttöä älylämmityksen avulla.

”Perinteisen termostaatin säätäminen käsin on tietynlaista arpapeliä. Se ei ole kovin tarkkaa, eikä huomioi esimerkiksi poissaoloja tai yöpudotusten käyttöä”, sanoo DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen liiketoimintajohtaja Olli Rasia.

”Yhä useampi toivoo mahdollisuutta säätää jokaisen huoneen lämpötila erikseen tai laskea lämpötilaa kodin ollessa tyhjillään tai yöllä nukuttaessa. Juuri tällaisilla ratkaisuilla pystymme helpottamaan energiakriisin vaikutuksia. Ihmisten tietoisuus älyteknologiasta lämmityksen apuna on kasvanut”, sanoo Rasia.

Suomen LVI-liitto, SuLVI ry

Lämpötiloja kannattaa säätää ja tasoittaa kulutusta käyttötarpeen mukaan

Suomen kerrostaloista peräti 89 prosenttia lämpenee kaukolämmöllä. Rasian mukaan onkin valitettavaa, että monissa näistä kiinteistöistä lämmitysjärjestelmät eivät tällä hetkellä toimi optimaalisesti. Ne eivät siten tuota niin suurta energiansäästöä ja asumismukavuutta kuin olisi mahdollista.

”Tyypillisiä ylilämmityskohteita ovat taloyhtiön yleiset tilat, ilmanvaihto sekä asuinlämpötilojen rajoittamisen puute. Monessa taloyhtiössä lämmitykselle ei ole määritetty selkeitä ala- ja ylärajoja. Nämä on ratkaistavissa älyteknologioiden ja -palveluiden avulla”, Rasia listaa.

Helposti asennettavilla älyratkaisuilla on mahdollista esimerkiksi tunnistaa energiahukkakohdat tehokkaasti ja leikata kulutushuippuja automaattisesti. Älyteknologia myös mahdollistaa asukkaalle omien huonelämpötilojen säätämisen asumismukavuuden varmistamiseksi. Wattisen käyttöönotossa jokaiseen lämmityspatteriin asennetaan älytermostaatit, joissa on lämpötilaa mittaavat anturit. Datapisteet tuottavat jatkuvasti tietoa lämmityksen tilasta kiinteistön osissa ja toisaalta kunkin huoneen lämmitystä voidaan ohjata tarkasti erikseen.

Ratkaisulla voidaan saavuttaa jopa 20 prosentin säästö kiinteistön energiankulutuksessa. Säästö tuntuu myös taloyhtiön taloudessa, ja sitä kautta osakkaiden vastikkeissa.

DNA on Suomen LVI-liiton eli SuLVIn yhteistoimintajäsen. Edistämme hyvien uusien ratkaisujen ja käytäntöjen tuomista alalle.

Kiinteistömessuilla ke 11.10.2023 klo 10.30–11.30 ohjelmaa suunnittelijoille!

Tarjolla tietoisku älykkäästä lämmityksen ohjauksesta ja Wattisen hallintapaneelin näyttämästä kiinteistön lämmitysdatasta.

Teksti ja kuvat: DNA Oyj

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »