mainos_834

Piha-alue (sähkölataus)

Taloyhtiö investoi sähköauton lataukseen – näin mitoitat latausinfran oikein

artikkelikuva: Taloyhtiö investoi sähköauton lataukseen – näin mitoitat latausinfran oikein

Kun taloyhtiö suunnittelee sähköautojen latausjärjestelmästään joustavan ja mukautuvan, se palvelee käyttäjiään nyt ja tulevaisuudessa ja tekee yhtiöstä houkuttelevamman uusille asukkaille. Kuinka paljon, millaisilla ominaisuuksilla ja millä aikataululla taloyhtiön kannattaa hankkia latauspisteitä?

”Jos taloyhtiö antaa yhdelle asukkaalle luvan hankkia laturi omalla kustannuksellaan, kokonaisuus jää usein miettimättä. Kun käyttäjiä tulee lisää, ei taloyhtiön sähköinfran kapasiteetti välttämättä enää riitä eivätkä laitteet ehkä toimi keskenään”, sanoo Fiboxin lataustuotteiden myyntipäällikkö Pasi Taskinen.

Ennen latauspisteiden hankintaa taloyhtiön kannattaakin kartoittaa asukkaiden tämänhetkiset tarpeet ja tulevaisuuden suunnitelmat, jotta latausinfra voidaan mitoittaa oikein alusta lähtien. Näin taloyhtiö välttyy myös yli-investoinneilta ja turhalta rahanmenolta.

Tarvekartoitus antaa kokonaiskuvan tarvittavien latauspisteiden määrästä ja latausvaatimuksista. Taloyhtiössä parhaiten toimii joustava latausjärjestelmä, joka mukautuu asukkaiden muuttuviin käyttötarpeisiin.

Fibox Charging Solutions Oy

Valitse laturi tarpeen mukaan

Kun taloyhtiö ei lähde suotta yli-investoimaan, latauspisteet voidaan usein rakentaa olemassa olevaan sähköinfraan eikä lisäkaapelointeja tarvita.

”Suomalainen autoilija ajaa keskimäärin 40 kilometriä päivässä eikä tarvitse kalleinta ja tehokkainta laturia. Tällaiseen tarpeeseen sopii hyvin hidaslatauslaite, kuten Fiboxin Heat’n’Charge Smart. Hidaslataus lataa sähköautoon noin 200 kilometriä yön tai työpäivän aikana”, Taskinen kertoo.

Älykäs Heat’n’Charge Smart -latauslaite tuo joustoa parkkipaikalle, koska sillä voi sekä ladata että lämmittää auton. Se sopii siis jokaiselle autonomistajalle, olipa alla täyssähköauto, ladattava hybridi tai lämmitettävä polttomoottori. Nopeampaan lataustarpeeseen sopii Fibox bluEV, joka niin ikään sopii kaikille autoille – myös polttomoottorien lämmitykseen. Samalle parkkipaikalle voidaan rakentaa yhdistelmä hitaammasta ja nopeammasta latauksesta.

Monet taloyhtiöt yhdistävät latauslaitteistoon latausoperaattorin taustajärjestelmän, jonka kautta käytetyn energian laskutus hoituu keskitetysti. Heat’n’Charge Smartiin on asennettuna eParking-järjestelmä. Fibox bluEV:ssä on OCPP-rajapinta, jolloin taloyhtiö voi valita haluamansa OCPP-yhteensopivan operaattorin tai käyttää laitetta ilman operaattoria.

Fiboxin latauslaitteet mittaavat todellisen lataussähkön määrän. Näin taloyhtiö voi laskuttaa osakkaitaan ja asukkaitaan tasapuolisesti. Monissa lataussovelluksissa käyttäjä voi tarkastella helposti sähkönkulutustaan ja hallita latausta etänä vaikka omalta kotisohvalta.

Fibox Charging Solutions Oy

Turvallinen ja laadukas laturi on pitkäikäinen sijoitus

Fiboxin lataus- ja lämmitystuotteet on suunniteltu Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Laitteet valmistetaan Suomessa laadukkaista, eurooppalaisista komponenteista.

”Latausjärjestelmissä pitää olla tietyt turvallisuuskomponentit, kuten vikavirtasuojat. Fibox bluEV:ssä ne sijaitsevat sähkökeskuksen sijasta itse laitteessa, mikä parantaa turvallisuutta”, Taskinen sanoo.

Latauslaitteen kohdalla kannattaa valita luotettava kumppani, jotta varaosia ja huoltoa on saatavilla laitteen elinkaaren ajan. Fibox on toiminut aluksi osana 1649 perustettua Fiskarsia ja omana yrityksenään vuodesta 1991 lähtien.

Lue lisää Fiboxin latausratkaisuista osoitteessa: www.fibox.com/fi

Hidaslaturit riittävät teholtaan useimmille sähköautoilijoille, ja ne on helppo liittää olemassa olevaan infraan!

Hidaslatureita täydentämään voi asentaa muutaman nopeamman Fibox bluEV -laturin!

Pieni asunto-osakeyhtiö Helsingissä luottaa Fiboxin latureihin, kun he päivittävät pysäköintialueensa sähköautoille!

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »