mainos_1061

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Talotekniikka (äänen ja videontuotanto)

Genelec valloitti Lord's Cricket Groundin Long Roomin Lontoossa

Krikettimaailman kuuluisin sali viimeisteltiin Genelecin Smart IP -kaiuttimilla

artikkelikuva: Genelec valloitti Lord's Cricket Groundin Long Roomin Lontoossa

Kriketin kotikenttänä tunnettu Lord's Cricket Ground Lontoossa on 31 000 katsojan urheilustadion, joka on isännöinyt historian ikonisimpia krikettiotteluita.

Genelec Oy

Vuodesta 2006 lähtien RH Consulting ja RG Jones ovat tarjonneet Lord'sille räätälöityjä äänentoistoratkaisuja sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tällä kertaa Audiologic, Genelecin maahantuoja Isossa-Britanniassa, toimitti Lord'sin jäsenille tarkoitettuun Long Roomiin uuden Genelec-kaiutinjärjestelmän, joka tarjoaa ainutlaatuista ja hienostunutta äänenlaatua.

The Long Room, jota on kutsuttu "krikettimaailman kuuluisimmaksi huoneeksi", on maailmanlaajuisesti tunnettu ylellisyydestään. Se sijaitsee osana historiallisesti suojeltua paviljonkia ja siellä isännöidään usein elegantteja illallisia, lounaita ja muita juhlia, kuten häitä.

130 vuoden ajan The Long Room on ollut tärkeä osa Lord'sia. Ottelupäivinä se toivottaa jäsenet tervetulleiksi suosikkilajinsa pariin ja toimii samalla käytävänä pelaajille heidän saapuessaan pukuhuoneista kentälle.

Genelec Oy

Projektin tavoitteena oli kehittää viihdejärjestelmää niin, että se sopisi kaikkiin The Long Roomissa järjestettäviin tapahtumiin. Tilan käyttötarkoitus vaihtelee suurista lounas- ja illallistilaisuuksista musiikkiesityksiin, konferensseihin ja juhlatilaisuuksiin. RH Consulting ja RG Jones vastasivat juuri näihin vaatimuksiin ja suunnittelivat sekä asensivat uuden järjestelmän kaikki tarpeet huomioon ottaen.

"Päivä The Long Roomissa on kriketin ystävän unelma", kertoo Roland Hemming, RH Consultingin projektipäällikkö.

"Siksi tarvitsimme ensiluokkaisen ratkaisun, jossa ei tehdä kompromisseja laadun suhteen, ja se johti meidät Genelecin tuotteiden pariin. Ennen Genelecin järjestelmää Lord'sissa käytettiin sisäisten ja väliaikaisten järjestelmien yhdistelmää, mikä ei toiminut ihanteellisesti."

"Lord'sin paviljonki on suojeltu rakennus, joten estetiikka oli myös hyvin tärkeää, emmekä voineet sijoittaa kaiuttimia mihin tahansa", lisää Richard Northwood, RH Consultingin suunnittelukonsultti.

"Huone on usein todella täynnä ihmisiä, joten asentamamme äänentoistoratkaisun tuli varmistaa, että ääni kuuluu kaikkialla yhtä selvästi."

Genelec Oy

Lord's halusi The Long Roomiin järjestelmän, joka pystyy toistamaan korkealaatuista musiikkia, mutta sen piti toimia myös osana evakuointijärjestelmää. Järjestelmän tuli siis sisältää varajärjestelmä, joka varmistaa, että mikäli osa järjestelmästä pettää, muu jatkaa toimintaansa. Genelecin Smart IP -kaiuttimet ovat ohjattavissa yksilöllisesti, joten ne tarjoavat tarvittavan korkealuokkaisen varajärjestelmän myös tähän tarkoitukseen.

Uusi järjestelmä sisältää 12 Genelec 4430A Smart IP -mallia, jotka kustomoitiin tilaan sopiviksi RAL9001- eli kermanvärillä. 4430A kuten muutkin Smart IP -mallit ovat tunnettuja erinomaisesta äänenlaadusta ja helppokäyttöisyydestä, sillä ne voidaan kytkeä kätevästi verkkoon. Kaiuttimet käyttävät PoE-teknologiaa ja tarjoavat tinkimättömän akustisen suorituskyvyn, ja ovat täysin yhteensopivia sekä Dante- että AES67-formaattien kanssa.

Genelec Oy

"Genelecin Smart IP -kaiuttimet ovat vastuullisesti valmistettuja, helposti asennettavia ja ne voidaan räätälöidä sopimaan mihin tahansa tilaan laajan värivalikoiman ansiosta", kommentoi Hemming.

"Tämän sarjan toinen etu on se, että kaiuttimia käytetään ja ohjataan vain yhden CAT-kaapelin avulla. Pystyimme vetämään kaapelit kellarista, joten asennus sujui saumattomasti."

Kaiuttimet voitiin asentaa Genelecin oman Smart IP Manager -ohjelmiston avulla. Se ratkaisee tiettyjä asennusongelmia, säästää asennustiimin aikaa ja varmistaa, että kaikki kaiuttimet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla – jopa haastavissa akustisissa ympäristöissä.

RG Jones asensi tilaan myös kuusi 7040A-aktiivisubwooferia. Huoneessa sijaitsevien lämpöpattereiden koteloita laajennettiin niin, että subwooferit saatiin sijoitettua näkymättömiin. Subwooferin sisäänrakennettu bassonhallintajärjestelmä suodattaa matalat taajuudet ja lisäksi huonevasteen kompensointi mahdollistaa 7040A:n optimoinnin minkä tahansa akustisen ympäristön vaatimuksiin.

Uutta Genelecin järjestelmää voidaan ohjata seinälle sijoitetulla kosketusnäytöllä, mutta The Long Room on varustettu myös kahdella kannettavalla miksauspöydällä, jotka voidaan liittää mukaan. Näin huone toimii loistavasti myös suurempia tapahtumia varten.

130 vuoden aikana huoneessa ovat vierailleet kaikki lajin suurimmat tähdet ja nyt Genelec on osa tuota tarinaa – tuoden räätälöidyn äänentoistoratkaisun urheilupaikkaan, joka on jokaisen kriketin ystävän sydämessä.

"Genelec on luotettava brändi, jolla on erinomainen maine", lisää Northwood.

"The Long Roomin äänentoisto on muuttunut sivuseikasta yhdeksi paviljongin merkittävimmistä ominaisuuksista."

Lisätietoja: www.genelec.fi

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »