mainos_1063

Energialähteet ja polttoaineet (Aurinkoenergia)
Energian tuotanto, jakelu ja varastointi (Aurinkovoimalat)
Energiatuotanto ja -jakelu (Painelaitteet ja putkistot)

Hiilineutraalimpaa kaukolämmöntuotantoa aurinkosähköllä

artikkelikuva: Hiilineutraalimpaa kaukolämmöntuotantoa aurinkosähköllä

Limingan Ruotsinojalla asennetaan täyttä vauhtia kaapelinsuojaputkia auringon sulattamaan maahan. Noin 13 hehtaarin kokoiselle peltoalueelle on rakentumassa Suomen ensimmäinen kaukolämpöverkkoon kytkettävä aurinkovoimala.

Oulun Seudun Sähkö ja Oomi Solar ovat tehneet sopimuksen paneeliteholtaan 9,5 megawatin aurinkovoimalan rakentamisesta Limingan Ruotsinojalle. Voimala tullaan liittämään Limingan kaukolämpöverkkoon. Voimalan tuotanto vastaa keskimäärin noin 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

”Itse aurinkopuistoon tulee 13 000 kaksipuoleista 700W aurinkopaneelia, jotka ottavat säteilyä vastaan molemmin puolin. Etenkin tällaisissa maa-asenteisissa voimaloissa on hyvä, että paneelin takaosakin on irti maasta, jolloin myös hajasäteily saadaan hyödynnettyä”, kertoo Oomi Solar Oy:n projektipäällikkö Matias Ristimella.

Kohteeseen valittiin Tupla-kaapelinsuojaputket, PE-kaapelinsuojaputket, kaapelikaivot sekä UV-suojatut sähköasennusputket Pipelifen valikoimasta. Pipelife valikoitui kumppaniksi aiempien kokemusten perusteella. Valintaan vaikutti myös kilpailukykyinen hinta. Pipelifen sähkötuotteiden ratkaisumyyjä Tuomo Savolainen sekä tuotepäällikkö Vesa Juka olivat isona apuna tuotevalinnoissa.

Pipelife Finland

”Ennen tilausta kävimme Tuomon ja Vesan kanssa läpi ajattelemaamme ratkaisua ja saimme heiltä ehdotuksia, joilla saatiin suoraan kustannussäästöjä”, kiittelee Ristimella.

Yhteistyöllä ja avoimella, molempia hyödyttävällä kommunikaatiolla on suuri merkitys isojen projektien onnistumisessa. Kumppanin tuotteista tarjoama asiantuntemus sekä korvaavista tuotteista kertominen vahvistaa luottamusta puolin ja toisin.

”Meille on tärkeää löytää asiakkaan kohteeseen aina paras mahdollinen ratkaisu. Tässä kohteessa pystyimme tarjoamaan asiakkaalle kustannustehokkaampaa kokonaisuutta alkuperäiseen suunnitelmaan nähden, mikä luonnollisesti ilahdutti asiakasta. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä”, toteaa Pipelifen sähkötuotteiden ratkaisumyyjä Tuomo Savolainen.

Asennustyöt ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia. Projektin toteutuksessa on kuunneltu sekä kumppanilta että asentajilta tulleita muutosehdotuksia. Maahan asennettavat kaapelinsuojaputket vaihdettiin soveltuvin osin taipuisasta jäykkään nopeuttamaan ja helpottamaan asennusta sekä parantamaan kestävyyttä.

Pipelife Finland

”Meillä on rakentamisen, pitkäikäisyyden ja huollettavuudenkin kannalta toive, että putket saadaan kaivettua maahan. Ettei tarvis alkaa rakentamaan mitään kaapelisiltoja tai käytäviä. Suunnittelun ja rakentamisen kannalta tällainen peltoalue on aivan täydellinen. Valmiit tiet, pohjat ovat hyvät ja ojat valmiina. Ei ole kuin tehdä pois”, summaa Ristimella.

Oulun Seudun Sähkön ja Oomi Solarin sopimus kattaa myös muita voimaloita Oulun ympäryskuntien alueelle. Limingan aurinkovoimalan on tarkoitus valmistua loppusyksystä 2024.

Tutustu Pipelifen kaapelinsuojaputkiin sekä UV-suojattuhin sähköasennusputkiin osoitteessa: pipelife.fi/sahkotuotteet

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »