Perinteisesti kattoa on pidetty rakennuksen suojaavana elementtinä, jonka ensisijainen tehtävä on estää sateen, lumen ja auringon vaikutukset rakenteisiin. Viime vuosikymmeninä kattorakentaminen on kuitenkin kokenut huomattavan muutoksen, ja katon rooli on laajentunut merkittävästi. Nykyään katot voivat toimia viheralueina, energiantuotantokeskuksina, yhteisöllisinä tiloina ja jopa biodiversiteetin edistäjinä.
Korkein oikeus katsoi ratkaisussa KKO 2024:64 vuokralaisella olleen velvollisuus varmistaa, että vuokrahuoneistossa oleskelevat muut henkilöt ovat tietoisia viemäriremonttiin liittyvästä viemärin käyttökiellosta. Koska vuokralaisena toiminut yritys ei ollut näin tehnyt, oli se korvausvastuussa viemäreiden käyttämisestä aiheutuneista vesivahingoista.
Taloyhtiön julkisivuremontti on yksi suurimmista ja kalleimmista peruskorjaushankkeista, jotka yhtiö voi kohdata. Hyvin suunniteltuna ja toteutettuna se parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, suojaa rakenteita ja nostaa kiinteistön arvoa. Onnistunut julkisivuremontti edellyttää huolellista valmistelua, hallittua toteutusta ja järjestelmällistä seurantaa. Tässä artikkelissa käymme läpi keskeiset huomioitavat asiat ennen remonttia, sen aikana ja jälkeen.
Hyvän yhteistoiminnan merkitys on tärkeää isännöitsijän, hallituksen ja yhtiökokouksen välillä. Isännöitsijälle on annettava riittävät valtuudet yhtiön käytännön asioiden hoitamiseen. Käytännössä hallituksen tulee antaa isännöitsijälle euromääräinen raja vuosittain ilman hallituksen päätöstä, jolla käytännön pienehköt korjaukset voidaan tehdä.
Taloyhtiön aitavalintaan vaikuttavat monet tekijät: hankinta- ja elinkaarikustannukset, huollettavuus, kestävyys sekä yhä useammin myös ympäristönäkökulmat. Kun kaikkia näitä tarkastellaan kokonaisuutena, nousee kotimainen puuaita vahvaksi vaihtoehdoksi.
Vanha, kellertävä tiilipinta sai uuden kirkkaanvalkoisen ilmeen Tikkurilan Kivitex Brick House Paint -tiilitalomaalilla.
Sisäilmastoseminaari järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 11.3.2025. Jo 40. kerran järjestetyssä Sisäilmastoseminaarissa oli paikalla noin 800 sisäilma-alan asiantuntijaa ja sisäilma-aiheista kiinnostunutta.
Taloyhtiön piha on asukkaidensa yhteinen tila, joka palvelee monia eri tarkoituksia. Se on kohtaamispaikka, lasten leikkipaikka, viheralue ja ajoittain myös pihatalkoiden työmaa. Pihan käytön pelisääntöjen selkeä määrittely edistää viihtyvyyttä, turvallisuutta ja asumismukavuutta. Miten taloyhtiö voi varmistaa, että piha-alueen käyttö on toimivaa ja reilua kaikille?
Kevät ja kesä tuovat mukanaan paitsi valon ja lämmön, myös taloyhtiöiden kunnossapitoon ja viihtyvyyteen liittyviä tärkeitä tehtäviä. Lumien sulaessa ja ilman lämmetessä on aika kiinnittää huomiota rakennusten ja piha-alueiden kuntoon sekä varmistaa, että kiinteistön tekniset järjestelmät toimivat optimaalisesti.
Rakennusten energiatehokkuus ja sisäilman miellyttävyys ovat keskeisiä tavoitteita modernissa arkkitehtuurissa. Erityisesti lämpenevä ilmasto ja kasvava tarve energiansäästölle tuovat uusia haasteita suunnittelijoille. Aurinkosuojaus on yksi tehokkaimmista keinoista parantaa rakennusten energiatehokkuutta ja samalla varmistaa miellyttävä sisäilmasto ympäri vuoden. Sen avulla voidaan merkittävästi vähentää rakennuksen jäähdytyksen tarvetta, sillä kun lämpö ei pääse sisälle, sitä ei myöskään tarvitse poistaa.
Novetoksen tuore selvitys paljastaa: muutoskyvykkyys ja empaattinen johtajuus nousevat keskiöön tulevaisuuden työelämässä
Teetkö sinäkin harmaata ylityötä? osa 2. Ensimmäisessä osassa läpikäytiin, mikä on ylityön, liukumien ja harmaan ylityön välinen ero. Tässä toisessa osassa paneudun siihen, miksi harmaata ylityötä tehdään ja miten sitä voi vähentää.
Monet asiantuntijat tekevät jatkuvasti enemmän töitä, kuin mitä sovittu työaika edellyttäisi. Silti ylityökorvauksia maksetaan harvoin. Mistä tämä johtuu?
Täysin hiilidioksidivapaata energiatuotantoa kohti kulkeva Pori Energia huomioi ilmastotekijät Pori Energia Sähköverkkojen ylläpitämissä puistomuuntamoissa, joihin se on valinnut SF6-vapaat Eaton Xiria -keskijännitekojeistot. SF6-kaasu, jota käytetään laajalti eristekaasuna sähkönsiirron kytkinlaitoksissa, katkaisijoissa ja jakeluverkkojen laitteissa, on erittäin haitallinen ilmastokaasu. EU on kieltänyt sen käytön uusissa, enintään 24 kV:n sähköisissä kytkinlaitteissa. F-kaasujen asteittainen poisto astuu voimaan tammikuussa 2026.
Näkökulmia vastuullisuuteen
Työelämä tarvitsee mielen huoltoa
Onko vastuullinen henkilöstöliikkuvuus edelleen kilpailuetu – vai jo perusedellytys?
Datakeskukset kuumina
Voimalaitoskatsaus
Riittääkö sähkö tulevaisuuden teollisuudelle?
Vaisala tukee suurten datakeskusten jatkuvaa toimintavarmuutta
Solarvoima ja CheckWatt tukevat sähköverkkoa osana Fingridin reservijärjestelmää
Valmet modernisoi ESE-Energian Pursialan voimalaitoksen automaation Mikkelissä
Sisu-allianssi: Toiseen toteutusvaiheeseen luottavaisin mielin
Kaukolämpölaitoksen päästöt pienenivät kymmenesosaan
Teollisuuden sähkön saatavuus turvattava osana huoltovarmuutta
Virtaus hallintaan ja hyötysuhde huippuunsa
Myönteinen työntekijäkokemus rakentuu yhteisöllisyydestä, mielekkäästä työstä ja inhimillisestä johtamisesta
Miten luoda yrityskulttuuri, jossa työuupumuksesta voidaan puhua ilman pelkoa tai häpeää?
Konflikti ei ole ongelma, sen puute on
Suomessa aikapaine koetaan toiseksi yleisimmäksi työturvallisuusriskiksi – pitkittynyt istuminen yhä ykkössijalla Euroopassa
Nuoret arvostavat johtamisen selkeää sanoittamista – asiantuntijan 7 vinkkiä nuorten johtamiseen
Presenteismi – Työn näkymätön kustannussyöppö
AI Act on täällä – mitä jokaisen HR-johtajan on syytä tietää nyt?
Tekoälyn aikakausi rekrytoinnissa: uhka vai mahdollisuus?
Yrityskulttuuri – kilpailuvaltti vai kehityksen jarru?
Psykologisen trillerin kirjoittanut liikkeenjohdon konsultti:
Vastahuuhtelusuodatin tuo fosfaattikaivokselle merkittäviä säästöjä
Safegrid on varmistanut 8,5 miljoonan euron rahoituksen ja nimittänyt USA:n toiminnoilleen vetäjän
Taloyhtiöiden putkiremontit – missä mennään nyt?
Kiinteistöturvallisuus taloyhtiöissä – yhteispeliä turvallisuuden puolesta
Miten laajaa korjausrakentamista julkisivu vaatii?
Katto ei ole vain katto
Asuinhuoneiston vuokralainen on korvausvastuussa taloyhtiölle aiheutuvista vahingoista silloinkin, kun ne aiheutuvat muiden huoneistossa oleskelevien toiminnasta
Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille. Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
Tutustu ratkaisuihin ja varaa ILMAINEN MEDIAESITTELY