Mitä tuntemuksia sana konflikti sinussa herättää? Aika monelle meistä kyseinen sana herättää pelkästään negatiivisen tuntemuksen; konflikti on jotain sellaista, jota pitää välttää. Arkikielessä ja ajattelussa konfliktista puhutaan ristiriidan, erimielisyyden ja jopa riidan synonyyminä. Tämän takia konfliktia pyritäänkin välttämään kaikin tavoin, niin töissä kuin kotona.
Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston teettämän tuoreen ESENER-tutkimuksen mukaan eurooppalaisten työpaikkojen yleisimmät riskitekijät ovat pitkään jatkunut istuminen (64 %) ja toistuvat käsien tai käsivarsien liikkeet (63 %). Suomessa merkittävimmäksi riskiksi nousee toistuvat käsien tai käsivarren liikkeet (73 %) ja toiselle sijalle muusta Euroopasta poiketen koetun aikapaineen aiheuttama stressi (71 %).
Opinnoista työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jossa nuori työntekijä kaipaa usein tukea. Yrityksen johtamiskulttuuri ja työelämäpuhe jättävät jälkensä nuoriin, joista kasvaa tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia, sanoo LähiTapiola-ryhmän ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Susa Nikula. Lue seitsemän tärkeää huomiota nuorten johtamisesta.
Presenteismi voi olla monelle vieras käsite, mutta sillä tarkoitetaan alentunutta työkykyä tilanteessa, jossa työntekijä on fyysisesti läsnä työpaikalla, mutta ei pysty suoriutumaan tehtävistään täydellä työpanoksella. Virallisemmin presenteismi yhdistetään sairaana työskentelyyn, mutta ilmiötä voidaan tarkastella laajemminkin: syitä voivat olla esimerkiksi uupumus, stressi tai muut fyysiset ja psyykkiset haasteet.
EU:n asettama AI Act eli tekoälyasetus tuli voimaan 1.8.2024. Monet eivät ehkä ole vielä rekisteröineet tätä, sillä asetuksella ei ollut tuolloin vielä välittömiä vaikutuksia.
Nykyajan työnhaussa teknologian rooli on merkittävämpi kuin koskaan aiemmin. Suomessa, kuten muuallakin maailmassa, digitaaliset alustat, verkostoituminen ja tekoälyn kehittyminen ovat mullistaneet rekrytointiprosessin. Työhakemusten laatiminen ja lähettäminen on nopeutunut, ja samaan aikaan työnantajien on käsiteltävä valtavia määriä hakemuksia. Työnhaun digitalisoituminen on tehnyt työpaikkojen hakemisesta saavutettavampaa, mutta samalla se on tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita.
Yrityskulttuuri on organisaation DNA – se näkyy arvoissa, toimintatavoissa ja siinä, miten ihmiset kokevat työnsä ja työyhteisönsä. Hyvä yrityskulttuuri houkuttelee osaajia, sitouttaa henkilöstöä ja tukee liiketoiminnan tavoitteita. Huono kulttuuri puolestaan rapauttaa työhyvinvointia ja pahimmillaan heikentää yrityksen menestystä.
Johtotehtävissä toimivat hakevat kirjoista viihteen ohessa aineksia työhönsä: avoimuutta uusille tapahtumien käänteille, parempaa empatiakykyä epämiellyttäviäkin ihmisiä kohtaan ja loogista ajattelua, jota esimerkiksi syyllisen päätteleminen vaatii.
Yara Siilinjärven fosfaattikaivoksella jauhinvesikiertoon kulkeutuvat epäpuhtaudet tukkivat toistuvasti Floatexien teetervesiputkia, mikä aiheutti huomattavia kustannuksia. HYDAC-vastahuuhtelusuodattimen asentaminen ratkaisi ongelman ja auttoi nostamaan tuotantokapasiteettia.
Älykkäiden sähköverkon monitorointiratkaisujen johtava toimittaja Safegrid on nimittänyt yhden perustajistaan, Jussi Hakunnin, johtamaan yhtiön nopeaa kasvua Yhdysvaltain markkinoilla. Lisäksi yhtiö on varmistanut 8,5 miljoonan euron kasvurahoituksen uudistetun strategiansa toteuttamiseen, jonka tavoitteena on saavuttaa johtava asema älykkäässä sähköverkon omaisuuden hallinnassa (Asset Health Intelligence).
Taloyhtiöiden linjasaneeraukset, eli putkiremontit, ovat monimutkaisia ja vaativia hankkeita, jotka edellyttävät huolellista suunnittelua ja asiantuntevaa toteutusta. Näiden projektien onnistuminen perustuu pitkälti tarkkaan ennakkosuunnitteluun, jossa huomioidaan niin tekniset yksityiskohdat kuin taloyhtiön asukkaiden tarpeet.
Taloyhtiöiden turvallisuus on moniulotteinen kokonaisuus, joka edellyttää yhteistyötä hallituksen, isännöinnin, huoltoyhtiöiden ja asukkaiden kesken. Se ei rajoitu pelkästään teknisiin ratkaisuihin, kuten lukitukseen ja paloturvallisuuteen, vaan kattaa myös asumisviihtyvyyden, rikostorjunnan ja ennaltaehkäisevän turvallisuustyön. Turvallisuuden parantaminen edellyttää yhteistä vastuunkantoa ja aktiivista vuorovaikutusta.
Hyväkuntoinen ja kaunis julkisivu kohentaa kiinteistön ulkonäköä ja arvoa sekä suojaa muita rakenteita. Onko laajamittainen julkisivuremontti ajankohtainen, kun julkisivun tekninen käyttöikä on tullut täyteen ja julkisivu alkaa näyttää rapistuneelta?
Perinteisesti kattoa on pidetty rakennuksen suojaavana elementtinä, jonka ensisijainen tehtävä on estää sateen, lumen ja auringon vaikutukset rakenteisiin. Viime vuosikymmeninä kattorakentaminen on kuitenkin kokenut huomattavan muutoksen, ja katon rooli on laajentunut merkittävästi. Nykyään katot voivat toimia viheralueina, energiantuotantokeskuksina, yhteisöllisinä tiloina ja jopa biodiversiteetin edistäjinä.
Työelämä tarvitsee mielen huoltoa
Onko vastuullinen henkilöstöliikkuvuus edelleen kilpailuetu – vai jo perusedellytys?
Datakeskukset kuumina
Voimalaitoskatsaus
Riittääkö sähkö tulevaisuuden teollisuudelle?
Vaisala tukee suurten datakeskusten jatkuvaa toimintavarmuutta
Solarvoima ja CheckWatt tukevat sähköverkkoa osana Fingridin reservijärjestelmää
Valmet modernisoi ESE-Energian Pursialan voimalaitoksen automaation Mikkelissä
Sisu-allianssi: Toiseen toteutusvaiheeseen luottavaisin mielin
Kaukolämpölaitoksen päästöt pienenivät kymmenesosaan
Teollisuuden sähkön saatavuus turvattava osana huoltovarmuutta
Virtaus hallintaan ja hyötysuhde huippuunsa
Myönteinen työntekijäkokemus rakentuu yhteisöllisyydestä, mielekkäästä työstä ja inhimillisestä johtamisesta
Miten luoda yrityskulttuuri, jossa työuupumuksesta voidaan puhua ilman pelkoa tai häpeää?
Konflikti ei ole ongelma, sen puute on
Suomessa aikapaine koetaan toiseksi yleisimmäksi työturvallisuusriskiksi – pitkittynyt istuminen yhä ykkössijalla Euroopassa
Nuoret arvostavat johtamisen selkeää sanoittamista – asiantuntijan 7 vinkkiä nuorten johtamiseen
Presenteismi – Työn näkymätön kustannussyöppö
AI Act on täällä – mitä jokaisen HR-johtajan on syytä tietää nyt?
Tekoälyn aikakausi rekrytoinnissa: uhka vai mahdollisuus?
Yrityskulttuuri – kilpailuvaltti vai kehityksen jarru?
Psykologisen trillerin kirjoittanut liikkeenjohdon konsultti:
Vastahuuhtelusuodatin tuo fosfaattikaivokselle merkittäviä säästöjä
Safegrid on varmistanut 8,5 miljoonan euron rahoituksen ja nimittänyt USA:n toiminnoilleen vetäjän
Taloyhtiöiden putkiremontit – missä mennään nyt?
Kiinteistöturvallisuus taloyhtiöissä – yhteispeliä turvallisuuden puolesta
Miten laajaa korjausrakentamista julkisivu vaatii?
Katto ei ole vain katto
Asuinhuoneiston vuokralainen on korvausvastuussa taloyhtiölle aiheutuvista vahingoista silloinkin, kun ne aiheutuvat muiden huoneistossa oleskelevien toiminnasta
Taloyhtiön julkisivuremontti
Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille. Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
Tutustu ratkaisuihin ja varaa ILMAINEN MEDIAESITTELY