mainos_1061

Rekrytointi ja koulutus (Koulutusohjelmat, täydennyskoulutus)

Johtaja tarvitsee jatkuvasti uutta osaamista energia-alalla

artikkelikuva: Johtaja tarvitsee jatkuvasti uutta osaamista energia-alalla

Myyntijohtaja Jyrki Riekki ABB:ltä.


Moni energia-alan vaativissa asiantuntija- tai johtotehtävissä toimiva kokenutkin ammattilainen kaipaa täydennystä osaamiseensa. Työssä tarvitaan sekä teknistä että kaupallista osaamista ja päälle monesti vielä johtamisen osaamista kansainvälisissä organisaatioissa. Energia-alan nopea murros vaikuttaa valtavasti liiketoimintaan ja asettaa omat erityiset haasteensa johtajille

Vaasan yliopiston energia-alan ammattilaisille suunnattu Energy Business MBA -koulutusohjelma tarjoaa tällaisen laaja-alaisemman kouluttautumismahdollisuuden työn ohessa. Itse koulutussisällön lisäksi kokeneista ammattilaisista muodostuvan kurssiryhmän keskinäinen vuorovaikutus nousee myös merkittävään rooliin.

Laajempi näkökulma omaan työhön

”On ollut positiivista, kuinka hyvin kouluttajat ovat pystyneet ottamaan ajankohtaisia aiheita käsittelyyn. Hyvin tärkeitä ovat myös ne uudet hienot ihmiset joita, koulutuksessa tapaa. Työskentelyn tuloksia jaetaan hyvin avoimesti ja luottamuksellisesti koko ryhmän kesken. Siinä väistämättä omakin näkemys laajenee, vaikka toinen olisi ihan toiselta toimialaltakin”, myyntijohtaja Jyrki Riekki ABB:ltä kertoo. Hän aloitti Energy Business MBA -koulutusohjelmassa viime vuonna ja ohjelman pitäisi valmistua vuonna 2021.

Energy Business MBA on yhteensä 90 – 105 opintopisteen laajuinen, osin englanninkielinen energia-alan asiantuntija- ja johtotehtävissä toimiville suunnattu koulutusohjelma, joka tähtää osallistujien liiketoimintaosaamisen ja johtamistaitojen kehittämiseen. Ohjelma koostuu seitsemästä itsenäisestä moduulista, joissa painopistealueina ovat energiabisnes ja strateginen johtaminen.

kuva

Koko organisaatio hyötyy

”Olen pystynyt aika paljon päivittämään omaa tietoani ja hyödyntämään Energy Business MBA -koulutusohjelmassa opittua omassa työssäni ja oman tiimini kanssa. Olen myös saanut uudenlaisia työskentelytapoja, joita olen pystynyt jakamaan edelleen”, Riekki kertoo

ABB:n organisaatiossa on myös muita saman MBA-ohjelman aikaisemmin suorittaneita henkilöitä. Näitä oppeja ovat myöhemmin aloittaneet pystyneet ottamaan lähtötiedoikseen ja viemään niitä taas yksikön kannalta eteenpäin.

”Olen kokenut, että näissä MBA-ohjelmissa on syntynyt yksikkömme kannalta laadukasta materiaalia, jota on pystytty tuomaan käytäntöön ja vielä syventämään arkipäivän työssä. Uskon, että yleisemminkin yksikkömme MBA-koulutuksen saaneet ovat olleet tyytyväisiä”, Riekki sanoo.

MBA (Master of Business Administration) on kansainvälisesti arvostettu yritysjohdon täydennyskoulutusohjelma, joka yleensä suoritetaan työn ohella. Osallistujilta vaaditaan vähintään kolmen vuoden työkokemus. Koulutus suuntautuu teorian soveltamiseen käytännössä ja tarjoaa siten mahdollisuuden hyödyntää opittua välittömästi omassa työssä ja työnantajan liiketoiminnan kehittämisessä.

Energy Business MBA poikkeaa monista muista MBA-ohjelmista siinä, että ohjelman oppiaines on sidottu energia-alan arvojärjestelmään ja liiketoimintaan energiasektorin eri alatoimialoilla. Tavoitteena on siis suurempi käytännöllinen hyödynnettävyys omassa työssä ja yrityksen kehittämisessä kuin yleisteoreettisissa MBA-ohjelmissa.

Lisätietoja: www.levoninstituutti.fi/mba/energy-business-mba/

Teksti: Jari Peltoranta

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »