mainos_1038

Turvallisuus (palo)

Alkusammutusvälineet ajan tasalle

artikkelikuva: Alkusammutusvälineet ajan tasalle

Asunto-osakeyhtiön tulee huolehtia pelastussuunnitelman ajantasaisuudesta sekä alkusammutuskaluston toimivuudesta ja riittävyydestä.

ASUINKIINTEISTÖISSÄ SUURIMPIA paloriskejä ovat sähkölaitteet ja kynttilät. Etenkin iäkkäämpien kiinteistöjen puutteellinen palo-osastointi kasvattaa palon leviämisriskiä.

”Rapussa ilkivalta ja tuhopoltot voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Porraskäytävässä oleva ylimääräinen palokuorma, kuten lastenvaunut, on paloturvallisuusriski”, sanoo asiantuntijamyyjä Mikko Tikkanen Peltacolta.

Peltaco on 35 vuotta alalla toiminut palo- ja työturvallisuuden asiantuntijatalo, joka palvelee laajasti asiakkaita kuluttajista julkiseen sektoriin.

Esimerkiksi alaovella säilytettävien lastenvaunujen palaessa porraskäytävä täyttyy jo parissakymmenessä sekunnissa myrkyllisistä savukaasuista. Kiinteistön turvallisuutta voidaankin parantaa pitämällä alaovet lukittuina ja porraskäytävä vapaana ylimääräisistä tavaroista.

”Myös ulkoiluvälinevarastossa akkukäyttöisten laitteiden latauspisteen lähettyvillä ylimääräisestä palokuormasta tulisi hankkiutua eroon”, Tikkanen lisää.

Valitse sammutusvälineet käyttötarkoituksen mukaan

”Alkusammutuskalusto on valittava tilan ja käyttötarkoituksen mukaisesti. Paikalliset paloturvaliikkeet auttavat sopivan välineistön valinnassa. Porraskäytävässä nestesammutin on jauhesammutinta parempi vaihtoehto, sillä jauhesammutinta käytettäessä näkyvyys peittyy nopeasti ja aiheutuu jälkivahinkoja”, Tikkanen sanoo.

Pikapalopostit ovat tehokkaita kiinteistöissä, joissa paloriski on korkea. Pikapalopostien kunto tulee tarkastaa vuosittain ja tehdä viiden vuoden välein koeponnistus, jolla varmistetaan, että palon sattuessa palopostista saadaan vettä.

”Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota savunpoistojärjestelmien toimivuuteen ja varmistaa, että poistumisreitit ovat turvallisia”, toteaa Tikkanen.

Alkusammutusvälineistö ja niiden sijainti kirjataan pelastussuunnitelmaan, johon asukkaat voidaan tutustuttaa aika ajoin järjestettävällä turvakävelyllä. Paloturva-ammattilaisten opastuksella voidaan myös harjoitella sammutusvälineiden käyttöä.

Teksti: Merja Maukonen
Kuva: Peltaco Oy

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »