mainos_984

Hyvinvointi
Johtaminen (etätyö, hybridityö)
Työympäristö (ergonomia, toimitilat)

Hyvinvoiva työelämä lähtee hyvinvointia tukevista toimitiloista

artikkelikuva: Hyvinvoiva työelämä lähtee hyvinvointia tukevista toimitiloista

Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan M117-toimistotalon tilat uudistettiin WELL-kriteerien mukaisesti tukemaan työhyvinvointia


Keskuspuiston kupeessa sijaitseva Skanskan M117-toimistotalo on toteutettu ihmisten hyvinvointi edellä. Kohteelle myönnettiin Suomessa varsin harvinainen WELL-sertifikaatti osoitukseksi siitä, että se tarjoaa kokonaisvaltaiset edellytykset käyttäjien hyvinvoinnille.

”Olemme panostaneet ihmisten hyvinvointiin jo pitkään, ja tavoitteenamme on, että täällä jokaisen on hyvä tehdä töitä. Olemme ylpeitä siitä, että WELL-sertifioinnin myötä myös ulkopuolinen taho on todentanut tämän”, sanoo Skanska Commercial Development Finland Oy:n vuokraus- ja markkinointijohtaja Michael Ekström.

Gold-tason luokitukseen yltänyt M117 kätkee sisälleen monitilatoimistoja, jotka räätälöidään alusta alkaen vuokralaisten tarpeisiin sopiviksi. Asiakkaasta riippuen muuntojoustavista tiloista voi löytyä esimerkiksi hiljaisia työtiloja, kohtaamisiin soveltuvia alueita ja puhelintiloja.

”Yritysten tilatarpeet ovat muuttuneet ja monipuolistuneet. Jatkossa toimistoille tullaan yhä enemmän kokoontumaan, viihtymään ja tekemään yhteistyötä. M117:ssa työelämän vaatimukset on huomioitu tarkasti”, Ekström kertoo.

Hyvinvointi on monen asian summa

WELL mittaa tilojen vaikutusta ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin eri osa-alueiden kautta, joihin kuuluu mm. valaistus, terveellinen ruokatarjonta ja hyvinvointia tukevat tilaratkaisut. Vastikään uudistetussa M117:ssa hyvinvointi näkyy kaikkialla – luonnonvaloa riittää, akustiikka on miellyttävää ja sisäilma laadukasta.

Lounasravintola tarjoilee ravitsevia annoksia ja välipalavaihtoehtoja, ja tilaratkaisut on suunniteltu innostamaan ihmisiä liikkumaan. Yleensä melko koruttomat portaikot on esimerkiksi muutettu houkutteleviksi värejä ja vehreyttä hyödyntäen. Kohteessa on muutenkin käytetty paljon luontoelementtejä, kuten puuta ja viherkasveja.

”Luonto on ihan joka puolella. Rakennus sijaitsee vehreässä ympäristössä, ja halusimme tuoda samaa tunnelmaa myös sisätiloihin – aulatiloja ja neukkareita myöten”, Skanska CDF:n rakennuttajapäällikkö Krista Niemi kertoo.

Luontoaiheiset, hyvin varustellut neuvotteluhuoneet luovat kokouksille oivat puitteet, ja yhteiskäyttöiset neukkarit myös vähentävät yritysten omien toimitilojen neliömäärätarvetta.

kuva

M117 tuo ihmiset yhteen

Etätyön aikakautena toimitilojen on tarjottava enemmän kuin vain työskentelytilaa. M117 onkin suunniteltu elämykselliseksi kokonaisuudeksi, jonne on mukava tulla. Rakennus sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella, ja työmatkapyöräilijöille on tarjolla erillinen lämmin pyöräparkki.

”Toimitilaratkaisujen on poistettava niitä esteitä, jotka saavat ihmiset jäämään kotiin sen sijaan, että he tulisivat toimistolle. Me haluamme tuoda ihmisiä yhteen, sillä se jos mikä on tänä aikana tärkeää”, Niemi sanoo.

Alakerrassa kiinteistön käyttäjiä palvelee oma aulapalveluhenkilö, ja yhteisöllisiä tiloja löytyy talosta runsaasti. Kohtaamisten keskiönä toimii pääaulan iso ja viihtyisä portaikkotila, jota käytetään tapaamisiin, lounasteluun ja iltapäiväkahvitteluun – ja tietysti työskentelyyn.

”Asiakaspalautteistamme päätellen meillä todella viihdytään. Eikä varmasti vähiten siksi, että täällä jokaisen yksilön hyvinvointi on huomioitu – nyt myös sertifioidusti”, Michael Ekström toteaa.

Teksti: Vanessa Törnblom

Kuvat: Skanska / Vertti Luoma, Tailorframe

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »