mainos_1062

Julkisivut
Valvonta & Suunnittelu

Julkisivujen kuntotutkimukset, korjaussuunnittelu ja valvonta alan erikoisosaajalta

artikkelikuva: Julkisivujen kuntotutkimukset, korjaussuunnittelu ja valvonta alan erikoisosaajalta

Julkisivujen kunto kannattaa selvittää hyvissä ajoin, jotta voidaan ehkäistä tulevat isommat julkisivuvauriot. Näin voidaan säästyä kalliimmilta remonteilta ja pidentää julkisivun elinikää jopa vuosikymmenillä. Julkisivuremontin korjausketjun antaminen yhden osaavan ja luotettavan toimijan käsiin on varteenotettava toteutusvaihtoehto.

Vuonna 1993 perustettu turkulainen Julkisivukonsultointi JK Oy tarjoaa luotettavat ja puolueettomat julkisivujen arvioinnit, kuntotutkimukset ja korjaussuunnittelut sekä valvonnat koko Etelä-Suomen alueella taloyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiin on tulossa tämän vuoden aikana asiakaskunnan pitkään toivoma paikallinen toimisto palvelemaan entistä paremmin pääkaupunkiseudun asiakkaita, joita tällä hetkellä palvellaan Forssan toimipisteestä käsin.

”Meidän vahvuutemme on se, että olemme erikoistuneet julkisivujen, parvekkeiden ja kattorakenteiden kuntotutkimuksiin, korjaussuunnitteluun ja korjaustöiden valvontaan, joten meillä on erittäin vankka kokemus ja syvällinen erityisosaaminen koko tältä erikoisalueelta. Tänä päivänä näihin projekteihin liittyy aika usein myös aurinkopaneeleita, sähköautojen latauspisteitä tai vaikkapa ilmalämpöpumppulaitteistojen tai niiden asennuksen valmiuksien suunnittelua. Nekin meiltä luonnistuvat”, Julkisivukonsultointi JK Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Nieminen toteaa.

Ketju hallintaan yhden toimijan avulla

”Meiltä saa yhdeltä ja samalta luukulta julkisivun kuntoarvion, -tutkimuksen, korjaussuunnittelun, rakennuttamispalvelut ja tarvittaessa projektipäällikön sekä valvojan hankkeelle. Lopputuloksesta tulee sitä parempi, mitä pidempi ketju yhden luotettavan ja puolueettoman toimijan kanssa on. Näin uskallan väittää yrityksemme tekemien useamman tuhannen projektin tuomien kokemuksen perusteella”, Nieminen sanoo painokkaasti.

CTA

Helppotajuinen opas taloyhtiöpäättäjien avuksi

Julkisivukonsultointi JK Oy on julkaissut taloyhtiöiden käyttöön uuden Onnistu julkisivuremontissa -oppaan. Taloyhtiöiden hallituksen jäsenet ja osakkaat voivat ladata sen ilmaiseksi käyttöönsä tai tilata painettuna oppaana yrityksen kotisivujen kautta.

”Oppaassa on mukana vuosikymmeniä pitkän kokemuksemme tuomia esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja sudenkuoppia, joita julkisivuremontissa voi tulla vastaan”, Nieminen kertoo.

Yksi oppaaseen otettu neuvo on se, että julkisivuremontissa kannattaa varautua kymmenen prosentin ylimääräiseen rahoitustarpeeseen varsinaisen urakkasumman päälle.

”Varsinkin, jos korjauksessa joudutaan purkamaan jotakin vanhaa, sieltä tulee usein yllätyksiä vastaan, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia hankkeeseen. Siihen on syytä varautua jo lainaa hakiessa.”

Niemisen mukaan taloyhtiöissä ei usein ole realistista kuvaa julkisivuremontin vaatimasta aikajanasta.

”Kuntotutkimus ottaa useamman kuukauden, jo pelkästään laboratorioanalyysien valmistuminen ottaa sesonkiaikaan jopa kuusikin viikkoa. Itse suunnittelu kestää hankkeen laajuudesta riippuen kuukausista jopa vuoteen, minkä päälle tulee vielä rakennusluvan haku, joka tietyillä paikkakunnilla voi kestää jopa liki vuoden sekin. Lisäksi useamman edeltävän vaiheen välissä on taloyhtiöiden omat päätösprosessit. Jos alkukeväästä herätään hankkeeseen, on se käytännössä aikaisintaan seuraavan vuoden kesällä toteutettavissa, kun puhutaan vähänkään isommasta hankkeesta”, Nieminen havainnollistaa.

Lisätietoja: www.julkisivukonsultointi.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »