mainos_1021

HR-järjestelmät
Työaika (työajan hallinta, työajan seuranta)

Reaaliaikainen ratkaisu työajan ja työtehtävien seurantaan

artikkelikuva: Reaaliaikainen ratkaisu työajan ja työtehtävien seurantaan

Mobiililaitteilla käytettävä työajan- ja töiden seurantajärjestelmä mahdollistaa työaikaleimaukset ja työajan kohdentamisen paikasta riippumatta. Reaaliaikaisella seurannalla saadaan täsmällistä tietoa työtehtäviin kuluvasta ajasta, mikä auttaa töiden suunnittelussa ja henkilöstön resursoinnissa.

Etä-, jousto- ja hybridityöstä on muodostunut pysyvä osa työelämää. Uusien työaikamuotojen yleistyessä työajan- ja töiden seurantajärjestelmiltä vaaditaan joustavuutta ja käytettävyyttä paikasta riippumatta.

”Monet työt eivät ole paikasta riippuvaisia. Toisaalta on myös runsaasti työtehtäviä, jotka tehdään asiakkaan tiloissa tai muualla kentällä. Reaaliaikaiset mobiili- ja selainratkaisut tuovat helppoutta etätyön ja kentällä tehtävien töiden seurantaan”, sanoo toimitusjohtaja Krister Juselius JotBar Solutions Oy:stä.

Kotimainen JotBar Solutions tarjoaa monipuolisia ja kokonaisvaltaisia työajanseuranta-, töiden seuranta-, kulunvalvonta- ja logistiikkaratkaisuja eri toimialojen tarpeisiin palveluliiketoiminnasta valmistavaan teollisuuteen ja julkishallintoon.

JotBar-järjestelmää voi käyttää millä tahansa mobiililaitteella tai selaimella. Järjestelmän käytettävyys ja integroitavuus muiden henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan ohjelmistojen kanssa on huomioitu kattavasti. JotBar on liitettävissä lähes kaikkiin markkinoilla oleviin palkkahallinto-ohjelmistoihin. Ohjelmistojen välisten liittymien kautta tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmästä toiseen.

kuva

Työajanseurantaa reaaliajassa

”JotBar-työajanseurannassa työtunnit on helppoa dokumentoida automatisoidusti reaaliajassa. Työaikakirjauksia voi tehdä myös jälkeenpäin”, sanoo Juselius.

Esihenkilö voi helposti seurata järjestelmästä tiiminsä tai alaistensa päivittäisiä ja viikoittaisia työaikoja ja -tunteja. Järjestelmä tulkitsee eri työehtosopimuksia ja paikallisesti sovittuja malleja työntekijäkohtaisesti ja siirtää tiedot automaattisesti palkanlaskentaan.

”JotBar-järjestelmässä on helppoa hallinnoida myös yritys- ja toimialakohtaisia liukumia. Tunnit voidaan määritellä ohjautumaan automaattisesti työaikapankkiin ja palkanmaksujärjestelmiin. Järjestelmä osaa tulkita myös esimerkiksi teollisuudessa käytettävää kiinteästi joustavaa työaikamallia”, Juselius kertoo.

kuva

Mihin päivittäinen työaika kuluu?

Töiden seurannalla saadaan tietoa henkilöstön ajankäytöstä ja työtehtäviin kuluvasta ajasta. JotBar-järjestelmässä työtunnit voidaan kohdentaa reaaliajassa eri projekteille, urakoille tai työtehtäviin. Kohdentaminen voidaan tehdä myös kootusti esimerkiksi työpäivän päätteeksi.

”Töiden tekemisen tapoja on nykypäivänä valtavasti. Töiden seurannalla saadaan selkeää ja ajantasaista tietoa mihin kunkin työntekijän työaika kuluu”, Juselius sanoo

Töiden seuranta mahdollistaa toteutuneiden työtuntien vertaamisen tuotantosuunnitelmiin, mikä helpottaa työvaiheiden suunnittelua sekä henkilöstön resursointia. Järjestelmään voidaan kirjata määrä- ja laatutietoja. Esimerkiksi tuotantotehtävissä valmistettujen kappaleiden määrät tai hylätyt kappaleet voidaan kohdentaa tekopaikkakohtaisesti.

”JotBar soveltuu erittäin hyvin myös liikkuvan työn tai asiakkaan tiloissa tehtävän työn seurantaan, sillä järjestelmään on integroituna materiaalien ja logistiikan hallinta. Esimerkiksi asennus- tai korjaustöissä järjestelmään voidaan kirjata käytetyt komponentit tai varaosat sekä matkakustannukset, ja haluttaessa tiedot voidaan siirtää reaaliajassa laskutukseen”, Juselius kuvailee.

Lisätietoja: www.jotbar.fi

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Salla Juurakko

kuva

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »