mainos_974

Kiinteistöhuolto (kunnossapito)

Putkiston huuhtelu huoltaa viemärit tehokkaasti

artikkelikuva: Putkiston huuhtelu huoltaa viemärit tehokkaasti

Kun viemäri pulputtaa eikä tahdo vetää, on aika toimia. Rasvakertymien poistaminen painehuuhtelulla varmistaa, ettei tukoksia ja mahdollisia vesivahinkoja pääse syntymään. Puhdas putkisto pysyy kunnossa pidempään.

Viemärin pulputtaminen ja veden hidas poistuminen altaasta tai lattiakaivosta ovat ensimmäisiä viemärin tukkoisuudesta kertovia merkkejä, joiden ilmaannuttua viemärit kannattaa puhdistaa. Tukokset voidaan välttää ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

”Viemäritukokset ovat usein ensimmäisiä oireita, josta taloyhtiössä huomataan viemäreiden kunto. Toistuvien tukoksien kohdalla riski suuremman vesivahingon syntyyn on jo suuri ja tarve viemäreiden huuhtelulle kannattaa selvittää. Usein tukoksesta aiheutuneen vahingon kulut ylittävät koko kiinteistön huuhtelun kustannuksen”, sanoo Hoviputken asennuspäällikkö Severi Leijola.

”Painehuuhtelussa käytetään kuumaa vettä ja korkeaa vedenpainetta, jotta putkistoon kertynyt pinttynytkin rasva saadaan irrotettua tehokkaasti. Huuhtelussa ei käytetä kemikaaleja, joten menetelmä on hellävarainen putkistolle eikä rasita ympäristöä. Painehuuhtelun tarvetta voi selvittää tekemällä pistokuvauksia viemäreihin”, Leijola kertoo.

kuva

Viemärien puhdistustarpeeseen vaikuttavat muun muassa putkien materiaali ja halkaisija sekä vaakavetojen määrä, joten pistokuvaukset ovat kustannustehokas tapa selvittää viemärien kunto, mikäli on epäilys puhdistuksen tarpeelle.

Puhdistus- ja korjaustoimenpiteet voidaan kohdentaa oikea-aikaisesti, kun viemäreiden kuntoa seurataan säännöllisesti noin viiden vuoden välein kuvaamalla viemärit.

Painehuuhtelun lopputulos varmistetaan kuvaamalla viemärit

Hoviputken LVI-asentajat tekevät painehuuhtelun tarkasti työn jälkeä huolellisesti seuraten. Viemärin kuvaaminen ennen huuhtelua, huuhtelun aikana ja huuhtelun jälkeen kuuluu Hoviputken painehuuhtelupalveluun. Näin varmistetaan huuhtelun lopputulos. Samalla saadaan tietoa putkiston kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista.

”Painehuuhtelun jälkeinen kuvaaminen paljastaa mahdolliset piilevät halkeamat tai rakenteelliset ongelmat. Toimenpidesuositukset sisältävä kuvallinen raportti havainnollistaa huuhtelun tulokset ja muut havainnot. Erikseen sovittaessa toimitamme täydelliset videotallenteet asiakkaan arkistoa varten”, Leijola sanoo.

Painehuuhteluita tekevät ammattitaitoiset LVI-asentajat, joten Hoviputki voi hoitaa akuutit korjaustyöt saman tien. Korjaustöistä sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa, jotta kustannukset pysyvät sovittuina.

”Painehuuhtelun yhteydessä voidaan tehdä myös yksityiskohtainen vesikalusteiden kartoitus, jolloin palvelu on kustannustehokasta ja huoneistokäyntien määrä vähenee”, lisää Leijola.

kuva

Asukkaalle helppo ja huoleton menetelmä

Hoviputken suorittamana painehuuhtelu on asukkaalle huoleton. Menetelmä soveltuu niin kerrostaloihin kuin pientaloihin. Asukkaan vastuulla on vain viemäripisteiden edustojen tyhjentäminen. Selkeä asukastiedottaminen, aikataulutoiveiden huomiointi sekä asunnon suojaus ja loppusiivous kuuluvat vakiopakettiin.

Katso videolta, miten Hoviputken putkimiehet hoitavat homman ammattimaisesti

CTA

Käytettävä laitteisto on kannettava, jolloin työskentely asunnoissa on sujuvaa. Painehuuhtelulaitteiston melutaso on alhainen, joten viereisessä huoneessa voi tehdä etätöitä eikä asuminen häiriinny.

Tarkasta myös salaojien ja sadevesiviemäreiden kunto

Käyttövesiputkien lisäksi sadevesiviemäreiden ja salaojien kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Painehuuhtelu sopii myös sadevesiviemäreiden ja salaojien puhdistamiseen. Käytettävissä on useita eri kokoisia letkuja ja suuttimia erilaisiin käyttötarkoituksiin ja erilaisille putkiosuuksille, joten työskentely sujuu haastavissakin paikoissa.

kuva

Näissäkin tapauksissa kuvallinen loppuraportti varmistaa tilaajalle kokonaisvaltaisen kuvan putkiston kunnosta.

Hoviputki on Uudellamaalla toimiva LVI-alan yritys, joka tarjoaa ammattitaitoista, luotettavaa ja vastuullista palvelua. Hoviputken palvelutarjontaan kuuluvat painehuuhtelut, kuntokartoitukset, päivystys, huoltotyöt ja urakat.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja Hoviputken yhteydenottolomakkeella.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Paavo Pykäläinen

LUE MYÖS

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »