mainos_1062

Julkisivut

Kehitys lähti keittiöveitsestä

Näin syntyi korjauseriste PAROC Trio

artikkelikuva: Kehitys lähti keittiöveitsestä

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat Senior Development Manager Bror Engströmin mukaan vahvasti mukana oikeastaan kaikessa Parocin kehitystyössä, myös PAROC Triossa, jonka käyttö vähentää työmaiden pakkausjätettä. ”Mietimme aina, miten uusi tuote tai uudistus edesauttaa kestävän kehityksen tavoitteita.”


Asiakkaan tarpeesta ja alkuperäisestä ideasta jalostui korjauseriste PAROC® Trio, Senior Development Engineer Bror Engström Owens Corning Parocilta kertoo, miten julkisivujen korjausrakentamisen kustannuksia ja työaikaa merkittävästi säästävä innovaatio muuttui ideasta valmiiksi tuotteeksi.

Kaikki alkoi keittiöveitsestä. Tarkemmin sanottuna OC Parocin Application Manager Susanna Tykkä-Vedderin keittiöveitsestä. Ennen kuin Tykkä-Vedder tarttui veitseen, hän oli kiertänyt korjausrakennustyömailla ja kuullut asiakkaiden kokemuksia siitä, miten vanhojen betonijulkisivujen alta paljastui niin epätasainen pinta, että se vaati joko tasoituksen tai pehmeän, epätasaisuuksia tasaavan eristematon varsinaisen lämmöneristekerroksen alle.

Alkoi syntyä idea: Mitä, jos tasoittamisen ja eristämisen voisi hoitaa yhdellä eristeellä niin, että työmailla säästyisi huomattavasti työtunteja ja kustannuksia?

Tykkä-Vedder tarttui keittiöveitseen, kivivillalevyyn ja alkoi tehdä viiltoja.

Repimistä, työstämistä, sahausta ja sirkkelöintiä

Bror Engström muistaa hyvin, kun Tykkä-Vedder kertoi ideastaan ja ensimmäisistä kokeiluistaan pehmentää kivivillalevyn pintaa niin, että se mukautuisi epätasaiseen pintaan, eikä eristeen ja alustan väliin jäisi eristystä heikentäviä ilmarakoja.

Yli 20 vuotta Parocilla työskennellyt Engström innostui heti.

”Siinä oli todellinen, selvä tarve taustalla. Päämäärä ja idea oli olemassa, ja me tuotekehitystiimissä aloimme kehittää ratkaisua, miten tavoitteeseen päästään”, Engström kertoo

Alkoi ideointi ja testaus. Yksi vaihtoehto oli repiä eristeen pintaa ja tehdä siitä siten pehmeämpi. Parocin testilaboratoriossa kokeiltiin erilaisia työtapoja. Tiimi tarttui esimerkiksi käsisirkkeliin ja leikkasi kivivillaan erisuuntaisia ja -syvyisiä viiltoja.

”Aika nopeasti päädyimme siihen, että viillot olivat toteutuskelpoisin tapa saada eristeen pintaa pehmeämmäksi. Tiesimme, että oli jo olemassa sahoja, joilla viillot pystyisi toteuttamaan tuotannossa.”

Paroc Oy Ab
PAROC Trio mukautuu epätasaiseen alustaan ja valmiiksi eristettyä pintaa syntyy yhdellä tuotteella nopeasti. Eristelevyjen väliset saumat teipataan, mitä kuvassa ei ole vielä tehty.

Asiakkaat mukana alusta saakka

Erityistä kehitystyössä oli se, että asiakkaat olivat mukana prosessissa ihan alusta alkaen. Kun Engströmin tiimi teki laboratoriossa erilaisia testiviiltoja, pilottiasiakkaat testasivat niitä työmaalla ja antoivat heti palautetta siitä mikä toimii ja mikä ei.

”Oli hienoa, että saimme koko ajan palautetta. Kun asiakkaalta tuli kommentteja, palattiin takaisin työpöydän ääreen, että mitä jos testataan tätä ratkaisua. Oli palkitsevaa nähdä, että tuotteelle oli tarve ja että se todella antoi lisäarvoa asennusvaiheessa”, Engström kertoo.

Ennen kuin uutuustuote, joka jo oli saanut nimen PAROC Trio, pääsi tuotantoon ja työmaille, prosessia piti vielä testata tehtaalla. Koeajoja tehtiin useita, kun eristettä ja prosessia hienosäädettiin.

”Se on kehityshankkeelle A ja O, että pääsee kokeilemaan oikealle tuotantolinjalle, mikä on mahdollista ja mikä ei. Tuotannossa ei ollut yhtään sellaista asennetta, että älkää tulko tuollaisia hullutuksia tänne testaamaan. Tehtaan tiimi oli yhtä innoissaan kuin mekin.”

Asiakkaan tarpeesta ja alkuperäisestä ideasta oli jalostunut PAROC Trio, joka sekä tasoittaa, eristää ja suojaa tuulelta – ja säästää julkisivueristeiden asennukseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia vähintään 50 prosenttia.

Ihan niin kuin oli suunniteltu.

Lue lisää PAROC Triosta täältä!

PAROC Trio säästää julkisivuremontin työtunteja ja kustannuksia

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »