mainos_991

Kalusteet ja varusteet (kylpyhuone, saniteettitilat)

Pienvarusteet ovat rakennuksen käyttöliittymä

artikkelikuva: Pienvarusteet ovat rakennuksen käyttöliittymä

Tutustumme nyt kiinnostavaan osa-alueeseen rakennusten suunnittelussa. Puhumme pienvarusteista – huomaamattomista arjen esineistä, jotka määrittelevät tilojen käytettävyyttä paljon. Asiantunteva suunnittelu ottaa huomioon käyttäjän tarpeet.

Vietämme paljon aikaa rakennetussa ympäristössä ja altistumme jatkuvasti tilojen toimivuudelle, ergonomialle ja esteettisyydelle. Osa julkisten tilojen käyttökokemuksesta määritellään tiloihin asennetuilla pienvarusteilla, jotka toimivat monissa tiloissa käyttäjän rajapintana rakennukseen kalusteiden lisäksi.

Saniteettivarusteet julkisissa tiloissa sekä opetustilojen luokkavarusteet ovat esimerkkejä tuotteista, joihin rakennuksen käyttäjä on kosketuksissa useita kertoja päivässä. Näiden tuotteiden kestävyys, vastuullisuus, esteettisyys ja ergonomia huomataan etenkin silloin, kun jokin ei ole kohdallaan.

Cleor Oy:n toimitusjohtaja Pasi Huumarsalo nostaa esiin kysymyksen: "Kuka on varusteen käyttäjä ja miten hän varustetta käyttää?"

Cleor Oy

Cleor Oy tarjoaa suunnittelun, projektinjohdon ja asentamisen palveluja sisärakentamisen loppuvaiheeseen ja toimittaa paljon varustetuotteita erilaisiin rakennushankkeisiin. Tilavarusteiden suunnittelussa on useita erilaisia määrittelyargumentteja, jotka pyritään ratkaisemaan varusteen käyttäjän tarpeet huomioiden. Tarkasteluun voidaan ottaa esimerkiksi roska-astiat, joita julkisissa rakennuksissa on vähintään kymmeniä tai jopa satoja.

"Yleisesti meillä on mielikuva, että roska-astian käyttäjä on henkilö, joka laittaa roskan astiaan. Tämä on osittain totta, mutta jokainen meistä käyttää roska-astiaa vain muutamia kertoja päivässä, kun taas tilojen huoltaja saattaa suuressa rakennuksessa suorittaa roska-astian tyhjentämisen useita kymmeniä kertoja. Jos tuote on suunniteltu väärälle korkeudelle ja jokaisella tyhjennyskerralla henkilön on kumarruttava, on tämä merkittävää huoltoa tekevän henkilön ergonomian kannalta. Siksi keskitymme suunnittelu- ja asennuspalveluissamme siihen, millaisilla argumenteilla varusteita koskevat valinnat tehdään. Lähes kaikissa varustetuotteissa on huomionarvoisia seikkoja, jotka parantavat käyttäjän arkea ja tekevät tiloista toimivia”, Huumarsalo toteaa.

EErgonomian lisäksi varusteiden valintaan ja suunnitteluun vaikuttavat useat muut osa-alueet, joita on tarkasteltava kokonaisuutena. Kestävä tuote on vastuullinen valinta ja esimerkiksi hygieenisyys on tärkeää kaikissa julkisissa tiloissa, etenkin terveydenhuollossa.

Huumarsalo painottaa, että toimivan varustesuunnitelman laatiminen vaatii asiantuntemusta sekä ennen kaikkea käyttäjäryhmien tarpeiden ymmärtämistä.

Lisätietoja: cleor.fi

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »