mainos_1048

Automaatio
Raput (valaistus)
Turvallisuus (valaistus)
Yhteiset tilat (valaistus)

Interact-ohjausjärjestelmä säästää energiaa ja kerää dataa kiinteistöstä

artikkelikuva: Interact-ohjausjärjestelmä säästää energiaa ja kerää dataa kiinteistöstä

Interact-ohjausjärjestelmän käyttöönotto on helppoa suomenkielisellä älypuhelinsovelluksella.


Langattomat valaistuksen ohjausjärjestelmät yleistyvät yhä enenevissä määrin. Langattomalla ohjauksella voidaan säästää merkittävästi energiaa, järjestelmän käyttöönotto on helppoa, ja ne ovat helposti räätälöitäviä ja skaalautuvia.

Signifyn langaton valaistuksen ohjausjärjestelmä Interact sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Etenkin saneerauskohteissa langattoman ohjauksen etuna on, ettei kattoon tarvitse tehdä muutostöitä tai uusia ohjauskaapelointia. Näin ollen asennustyö on kustannustehokkaampaa langallisiin DALI-järjestelmiin nähden.

Järjestelmän käyttöönotto on helppoa sovelluksella

Ennen järjestelmän käyttöönottoa kohteeseen asennetaan Interact Ready -LED-valaisimet ja -lamput, jotka on varustettu älykkäällä tekniikalla. Interact-järjestelmä otetaan käyttöön Interact-sovelluksella, jota voidaan käyttää älypuhelimen ja tablettien sovelluksilla sekä tietokoneella. Sovellus hakee yhdistettävät valopisteet Bluetooth-yhteyden kautta, ja ne voidaan ryhmitellä esimerkiksi kerroksittain, huoneittain tai pienempiin ryhmiin.

Lisäksi järjestelmän ohjattavuutta voidaan monipuolistaa langattomilla painikkeilla ja sensoreilla. Ohjausjärjestelmän painikkeet, sensorit ja valaisimet kommunikoivat keskenään langattomasti mesh-verkossa, joka pohjautuu ZigBee-tekniikkaan. Jokainen järjestelmään asennettu valaisin toistaa mesh-verkossa signaalin ja laajentaa verkon kantamaa.

center>

Signify Finland Oy

Ohjaa paikan päällä, etänä ja automatisoidusti

Interact-ohjausjärjestelmää voidaan ohjata monipuolisesti kiinteistön tarpeiden mukaan. Järjestelmää voidaankin ohjata etänä, automatisoidusti ja manuaalisesti paikan päällä. Automatisoidussa ohjauksessa käytetään sensoreita, jotka havaitsevat päivänvaloa ja läsnäoloa. Päivänvalo- ja läsnäolosensorit säätävät automaattisesti valaistusta havaitun liikkeen tai ikkunasta tulevan luonnonvalon mukaan.

Lisäksi valaistusta voidaan ohjata automatisoidusti ajastetusti, jolloin valaistus on päällä tiettyinä vuorokaudenaikoina. Automatisoitu valaistuksen ohjaus säästää huomattavasti energiaa, koska valaistus on päällä vain tarpeen mukaan. Interact-järjestelmää voidaan ohjata myös manuaalisesti langattomilla painikkeilla, jolloin tilan käyttäjä voi säätää valaistusta täysin omien mieltymystensä mukaan.

center>

Signify Finland Oy

Interactin älykkäät edut

Interact on täysin räätälöitävä ja skaalautuva valaistuksen ohjausjärjestelmä, jota voidaan muunnella asennuksenkin jälkeen tilan tarpeiden muuttuessa. Järjestelmä voidaan yhdistää gateway-laitteella Internettiin, jolloin pystytään keräämään monenlaista dataa ja seuraamaan kiinteistön energiankäyttöä. Tällöin voidaan kartoittaa tilojen ominaisuuksia ja analysoida tilan käyttöä valaisimiin integroiduilla sensoreilla, jotka havaitsevat muun muassa lämpötilaa, ilmankosteutta ja melua. Näin ollen ohjausjärjestelmä voidaan integroida kiinteistöautomaatioon.

Ohjausjärjestelmällä voidaan myös ohjata useamman kiinteistön kokonaisuutta ja seurata valopisteiden kuntoa etänä. Tämä vähentää ylimääräisiä kohdekäyntejä, sillä mahdolliset viat voidaan kartoittaa kätevästi tietokoneen ohjauspaneelinäkymästä ja tarvittavat osat voidaan tilata ennakkoon.

center>

Signify Finland Oy

Älykkään ohjauksen edut sisältä pihalle

Langattoman ohjauksen edut voidaan ulottaa pihalle asti. Taloyhtiön valaistuksen suunnittelussa tai uusimisprojektissa kannattaa kuitenkin hyödyntää valaistussuunnittelijaa, joka tekee tarkat laskelmat kohteen valaistuksesta. Pihavalaistus voidaan muuttaa helposti älykkääksi LED-ulkovalaisimeen liitettävällä Multisensorilla, joka voidaan yhdistää Interact-järjestelmään.

Näin ollen myös piha-alueiden valaistuksessa on mahdollista hyödyntää älykkään ohjauksen edut: valaistus voidaan automatisoida ja sen energiankulutuksesta voidaan kerätä dataa. Multisensorissa on liike- ja hämärätunnistimet, joten se pystyy säätämään valaistusta havaitsemansa liikkeen tai päivänvalon mukaan. Automatisoitu pihavalaistus parantaa myös pihan viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Lisäksi sensori havaitsee iskut, kuten törmäyksen valaisinpylvääseen pysäköintialueella, joten mahdollisiin huoltotarpeisiin voidaan reagoida heti.

Langattomien ohjausjärjestelmien käyttöönotto kannattaa, sillä niiden asennus ja käyttöönotto on helppoa ja kustannustehokasta. Tämän lisäksi langattomalla järjestelmällä on useita ohjausmahdollisuuksia, joita voidaan hyödyntää sekä sisätiloissa että pihalla. Interact-ohjausjärjestelmä säästää merkittävästi energiaa ja kerää dataa, jota voidaan hyödyntää kiinteistön tarpeisiin kattavasti.

Teksti ja kuvat: Signify Finland Oy

Tahtoisitko tietää lisää langattomasta valaistuksen ohjauksesta?

Signify Finland Oy

Signify Finland Oy

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »