mainos_1062

Energiatehokkuus
Ilmanvaihto
Lämmitys
Turvallisuus (palo)

Ilmanvaihtokanavan toimivin eristysratkaisu on palo- ja kondenssiturvallinen

artikkelikuva: Ilmanvaihtokanavan toimivin eristysratkaisu on palo- ja kondenssiturvallinen

Modernit palo- ja lämmöneristeet takaavat turvallisuuden ja ilman lämpötilan hallinnan ilmastointikanavissa – ja kanavien äänitasoa vaimentamalla lisätään asumismukavuutta.

Saint-Gobain valmistaa ISOVERin eristysratkaisuja, jotka maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti rakennuksen elinkaaren aikana. Energiankulutuksen pienentäminen taas tuo rakennuksen käyttökustannuksiin merkittäviä säästöjä.

”ISOVER-tuotteet tarjoavat kattavan valikoiman kaikentyyppisiin taloteknisiin eristyksiin, olipa sitten kyseessä palo-, kondenssi-, ääni-, tai lämmöneristys”, kertoo aluemyyntipäällikkö Marko Hjelt Saint-Gobain Finlandista.

Taloyhtiöiden tarpeisiin löytyy aina täsmätuote, vakuuttaa Hjelt. Taloyhtiön hallituksella on esimerkiksi ilmanvaihtokanavia eristettäessä suuri vastuu:

”Pitää tiedostaa materiaalit ja dokumentit sekä järjestää asennuksen valvonta työmaalla.”

Hjelt pitääkin juuri asennusta ketjun arveluttavimpana lenkkinä: ”Sauma on eristysprojektin heikko kohta – saumoja ei aina laiteta tarpeeksi tiukalle”, itsekin taloyhtiön hallituksessa istuva Hjelt tietää.

Saint-Gobain Finland Oy (ISOVER)

Eriste ei saa palaa

ISOVERin tekniset eristeet ovat palamatonta mineraalivillaa. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0. Saint-Gobainilla on tarjota tuotteet ja ratkaisut ilmastointikanavien lisäksi mm. tulisijojen, muurattujen savuhormien ja teräspiippujen palosuojaukseen.

”Paloturvallisuuden lisäksi saavutetaan hyvä lämpö- ja äänieristys”, lupaa Hjelt.

ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa myös henkilöturvallisuutta: tuotteilla on EUCEB-sertifikaatti, mikä tarkoittaa tuotteiden bioliukenevuutta (eli kuidut poistuvat ihmisen elimistöstä).

Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Koemenetelminä ja luokituksessa käytetään EN-standardeja.

”Palotestit ovat jo äärimmäisen tiukat – testissä käytännössä poltetaan testihuone maan tasalle”, Hjelt kuvailee.

Saint-Gobain Finland Oy (ISOVER)

Kolmen osan summa

Rakennusten paloturvallisuutta ja ohjausta käsitellään tarkemmin Suomen Rakentamismääräyskokoelmassa (E-sarja). Paloturvallisuudesta on linjattu, että rakennuksen kantavien rakenteiden tulee palon sattuessa kestää niille asetetun vähimmäisajan. Kantavat ja osastoivat rakennusosat jaetaan luokkiin sen perusteella, miten ne kestävät paloa. Rakennusosiin kohdistuvat vaatimukset kuvataan merkinnöillä: R (kantavuus), E (tiiviys) ja I (eristävyys).

Merkintöjen R, REI, RE, EI, E jälkeen ilmoitetaan palonkestävyysaika minuutteina yhdellä seuraavista luvuista: 15, 30, 45, 60, 90, 120, 180 tai 240. Näin muodostuva merkintä on rakennusosan paloluokka.

"ISOVERin teknisten ilmanvaihdon paloeristeiden valikoimasta löytyy tuotteet aina paloluokkaan EI120 asti", kertoo Hjelt.

Kondensaatio kuriin

Paloturvallisuuden ohella varteenotettava huolenaihe on kondensaatio. Kun tuote yhdistää palo- ja kondenssieristeiden parhaat puolet, ollaan jo aika pitkällä. Saint-Gobainilla on tarjota ”tuplaratkaisuna” CLIMCOVER Roll CR ALU1, joka on verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla päällystetty lasivillamatto.

Tuotetta käytetään lämpö- ja kondenssieristeenä ilmastointijärjestelmissä. ”Ilmanvaihtokanavien lämpö- ja kondenssieristys saadaan hyvännäköiseksi ja energiatehokkaaksi CLIMCOVER Roll CR ALU1 -tuotteella”, tietää Hjelt.

ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 on Suomessa valmistettu Avainlipputuote, jonka U-kuiturakenne antaa hyvän puristuskestävyyden ja entistäkin paremman mittapysyvyyden. Tuotteella on myös rakennusmateriaalien ja ilmanvaihtotuotteiden M1-päästöluokitus sekä EUCEB-sertifikaatti, joka varmistaa, että kuidut ovat bioliukoisia ja materiaali läpikotaisin turvallista.

Lisätietoja:
tekniset.isover.fi/lvi-paloeristeet
tekniset.isover.fi/climcover

Teksti: Sami J. Anteroinen

CTA

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »