mainos_1048

Sisäpinnat ja tilaosat (kivi, laatta, tiili, lattiat ja päällysteet)

Suurlaatta on katseenvangitsija

artikkelikuva: Suurlaatta on katseenvangitsija

Suurlaatat ovat monipuolinen sisustustuote, jolla voidaan toteuttaa näyttäviä sisustuskokonaisuuksia sisälle ja ulos. Saumattomat suurlaatat luovat tilaan rauhallisen, harmonisen tunnelman. Materiaalina laatat ovat kestäviä, huolettomia ja helppohoitoisia.

Suurlaatoilla eli slabeilla voi luoda kiinnostavan sisustuksen tilan koosta riippumatta. Suurlaatat sopivat myös pieneen tilaan, joihin saumaton pinta luo avaruuden tuntua”, sanoo keraamisten laattojen tuoteryhmäpäällikkö Kirsi Lundahl Laattapiste-Pukkila Oy:stä.

Suurlaatoilla toteutetut pinnat ovat yhtenäisiä ja saumattomia. Saumaton laattapinta sopii ominaisuuksiensa puolesta myös tiloihin, joissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa. Näitä ovat esimerkiksi ravintolat ja keittiötilat, kylpylät ja terveydenhuollon yksiköt.

Laattapiste Oy

”Keraaminen laatta ei itsessään toimi kasvualustana mikro-organismeille, joten saumaton laattapinta on hygieeninen. Vähäisten saumojen ansiosta laattapinta on helppoa ja vaivatonta pitää puhtaana”, sanoo Lundahl.

Suurlaatoilla on samat erinomaiset ominaisuudet kuin muillakin keraamisilla laatoilla: ne ovat helppohoitoisia, kestävät kulutusta, kuumuutta ja kylmyyttä eikä niiden ulkonäkö muutu auringonvalon vaikutuksesta.

Laattapiste Oy

Toteutusvaihtoehtoja harmonisesta glamouriin

Suurlaatoilla sisustaessa mielikuvitusta voi käyttää rajattomasti. Slabeilla voi laatoittaa koko seinän tai lattian, jolloin saumat eivät katkaise pintaa ja syntyvä laattapinta on harmoninen ja levollinen.

Taulun tapaan käytettynä suurlaatoilla voi luoda wow-efektin. Ravintolassa suurlaatalla laatoitettu baaritiski on upea katseenvangitsija, ja hotellin vastaanottotiskiin voi tuoda suurlaatalla glamouria. Kotikeittiössä suurlaatalla voi laatoittaa vaikkapa keittiön välitilan tai keittiötasot.

Väri- ja kuosivaihtoehtoja on runsaasti. Betoni- ja metallikuosit sopivat moderniin, tehdashenkiseen sisustukseen, marmorikuosi on ylellinen ja klassinen, ja kivikuoseilla voi luoda ajattoman ja arvokkaan tunnelman. Eri kuosien yhdistelmät luovat kiinnostavia kontrasteja.

Laattapiste Oy

”Suurlaatta on erittäin monikäyttöinen tuote, jolla voi toteuttaa sekä suuria, yhtenäisiä pintoja että sisustuksellisia yksityiskohtia. Esimerkiksi Vaasan Padel X -padelkeskuksessa suurlaattoja on käytetty tiskien toteutuksessa, ja joensuulaisen ammattioppilaitos Riverian Peltolan kampuksella lattia toteutettiin suurlaatoista. Suurlaatat sopivat myös ulkokäyttöön. Koko julkisivun tai vaikkapa rakennuksen kivijalan voi päällystää suurlaatoilla”, Lundahl kertoo.

Asennus sujuu helposti

Suurlaattojen asentaminen ei ole vaikeampaa kuin pienempienkään laattojen. Suurlaattojen kiinnitykseen suositellaan mahdollisimman hyvin leviävää laastia ja kaksoiskiinnitystä, eli laasti levitetään sekä laatan takapinnalle että seinään tai lattiaan.

Seinien laatoitukseen ja yksityiskohtien toteuttamiseen sopivien kuuden millimetrin paksuisten suurlaattojen käsittely ja työstäminen on helpompaa, sillä ne ovat hieman kevyempiä. Yhdeksän millimetrin paksuisista suurlaatoista syntyy kestävä lattiapinta.

Laattapiste Oy

”Suurlaatta sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Remonttikohteissa kannattaa pitää mielessä laattojen vaatima tila säilytyksessä, kuljetuksessa ja työstämisessä. Asennukseen tarvitaan kaksi asentajaa”, Lundahl lisää.

Tutustu suurlaattavalikoimaan osoitteessa: www.laattapiste.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »