mainos_1046

Mittaus

Uusi kannettava 3D-skanneri mullistaa suurten kappaleiden mittauksen

artikkelikuva: Uusi kannettava 3D-skanneri mullistaa suurten kappaleiden mittauksen

”HandySCAN 3D|MAX-skanneri vaikuttaa erittäin pätevältä meidän tarpeisiimme”, Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan valimon laatupäällikkö Miika Kinnunen toteaa. Skannaajana MLT:n mittaus - ja myynti-insinööri Riku Honkanen.


Jyväskyläläinen mittatalo MLT Machine & Laser Technology Oy on tuonut markkinoille uuden kannettavan 3D-skannerin, joka mullistaa suurten ja monimutkaisten kappaleiden mittauksen. Suuret kappaleet noin 15 metrin pituuteen saakka voidaan nyt mitata paikan päällä nopeasti ja tarkasti olosuhteista riippumatta.

”Uuden Creaform HandySCAN 3D|MAX-skannerin skannausalue on 1m x 1m – 2m x 2m yhdestä kohdasta, ja sillä voidaan mitata noin metristä 15 metriin kappalekooltaan olevia kappaleita. ISO-sertifioitu mittalaite on äärimmäisen nopea ja tarkka isojenkin kappaleiden skannauksessa. Tämä on erottava tekijä aiempiin skannereihin verrattuna”, Creaform-skannereita edustavan MLT Machine & Laser Technology Oy:n toimitusjohtaja Eetu Siitonen kertoo.

MLT Machine & Laser Technology on mittatalo, joka keskittyy teollisuuden erilaisiin mittauksiin ja 3D-skannauksiin. Yritys tarjoaa monipuolisesti mittauspalveluja sekä edustaa ja myy tunnettuja globaaleja mittalaitebrändejä.

Nopea ja tarkka monimuotoisten valukappaleiden skannaus

“Julkistimme HandySCAN 3D|MAX-skannerin viime joulukuussa ja olemme tehneet sillä palveluna mittauksia Valmet Technologies Oy:lle. Tätä ennen olemme tarjonneet heille skannausta palveluna edeltävillä laitemalleilla jo vuosia”, Siitonen kertoo.

Esimerkiksi metristä kahteen metriin -kokoiset kappaleet pystytään nyt skannaamaan muutamassa minuutissa. Kun mennään yli kymmenen metrin kappaleisiin, niidenkin skannaus tapahtuu jopa alle tunnissa. Ajansäästö voi olla moninkertainen aiempiin laitteisiin verrattuna.

MLT Machine & Laser Technology Oy
Uusi HandySCAN 3D|MAX-sarja on optimoitu tekemään erittäin tarkkoja 3D-mittauksia suurista ja monimutkaisista osista, joita tyypillisesti esiintyy ilmailu-, kuljetus- ja energiateollisuudessa, sekä kaivos- ja raskaassa teollisuudessa.

Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan valimossa on jo aiemminkin käytetty Creaformin 3D-skannereita valukappaleiden mittauksessa.

“Meillä on tarvetta mitata valujen monimuotoisia geometrioita, joita on perinteisillä mittavälineillä hyvin hankala mitata. Kannettavalla 3D-skannauksella yleisesti saamme erittäin kätevästi mitattua ja tarkastettua esimerkiksi toteutuvat työvarat ja erilaiset valumuodot”, Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan valimon laatupäällikkö Miika Kinnunen kertoo.

“Olemme jo pidempään käyttäneet MLT:n muita 3D-skannereita. Otimme uuden mallin heti kokeiluun, kun se julkaistiin viime vuoden loppusyksystä. Laitteen skannausnopeus on hyvä isoille kappaleille, ja tarkkuus pysyy raakavaluille oikeinkin riittävänä. Laite vaikuttaa erittäin pätevältä meidän tarpeisiimme. Yhteistyö on pelittänyt erittäin hyvin ja palvelu on saatu joustavasti tilattua lyhyelläkin varoajalla”, Kinnunen kertoo.

Erinomaiset ohjelmistoraportit ja 3D-tiedostot

“Toinen tosi iso plussa meille on se, että olemme saaneet ajallaan myös laitteen ohjelmiston tuottamat raportit. Ne ovat olleet hyvin selkeät ja toivomustemme mukaiset. Niistä olemme saaneet kaiken tarvittavan tiedon, mitään jälkikäsittelyä niille ei ole tarvinnut tehdä. Lisäksi skannauksen tuottamaa 3D-tiedostoa voidaan hyödyntää esimerkiksi valusimuloinnissa”, Kinnunen kertoo.

Rautpohjan valimolla on suunnitelmissa hankkia laite omaksi, koska sille on riittävästi käyttötarvetta järkevän investoinnin kannalta.

”Kun verrataan laitteen hankintahintaa sen tarkkuuteen ja soveltuvuuteen isoille kappaleille, en ole tietoinen, että toista yhtä käytännöllistä vaihtoehtoa olisi tarjolla”, Kinnunen sanoo.

Lisätietoja: www.mltfinland.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »