mainos_948

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Kivivilla on kuin luotu kiertotalouteen

Korvia ja silmiä miellyttävät akustiikkaratkaisut syntyvät täydellisesti kierrätettävästä kivivillasta

artikkelikuva: Kivivilla on kuin luotu kiertotalouteen

Kivivilla on ainutlaatuinen materiaali, jota voidaan kierrättää yhä uudelleen ja uudelleen.


Kivivillasta valmistetut akustiikkatuotteet ovat pitkäikäisiä, täysin kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä. Muotoilunsa ja laajan värivalikoimansa ansiosta akustiikkatuotteet toimivat myös sisustuselementteinä.

Kiertotalous kiinnostaa urakoitsijoita, rakennuttajia ja kuluttajia jatkuvasti enemmän. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuotetut materiaalit ja tuotteet vähentävät rakennusteollisuudessa syntyvän jätteen määrää.

”Me osallistumme kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen tarjoamalla pitkäikäisiä akustisia ratkaisuja, jotka ovat täysin kierrätettäviä”, kertoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Tommi Kankkunen.

Rockfon on ROCKWOOL-konserniin kuuluva maailman johtava kivivillapohjaisia akustiikkatuotteita valmistava yritys, jonka tuotekehitystä ohjaavat ihmisten hyvinvoinnin parantaminen ja ympäristöarvot.

kuva
Amsterdamissa sijaitseva Park 20/20 on maailman ensimmäinen Cradle to Cradle -sertifioitu toimistokompleksi. Rockfonin akustiikkaratkaisut valittiin kohteeseen mm. erinomaisen kierrätettävyyden ja sisäilmaominaisuuksiensa vuoksi. Kuvassa Rockfon® Eclipse™.

Alakattoihin ja seinäpinnoille asennettavat Rockfon-akustiikkaratkaisut suunnitellaan miellyttämään silmiä ja korvia, unohtamatta helppoa asennettavuutta ja kunnossapitoa.

”Äänenvaimennuksen ja äänieristyksen lisäksi tuotteissamme on huomioitu muun muassa muotoilu, kiinnitysratkaisut, värivalikoima ja valon heijastavuus, jotta akustiikka voidaan tuoda osaksi kohteen arkkitehtuuria”, Kankkunen kuvailee.

kuva
Rockfon® Mono® Acoustic -tuotteen avulla luotu kaunis alakatto sijaitsee Llaut Palace Hotellissa Mallorcalla.

Kivivilla voidaan käyttää yhä uudelleen

Rockfon-akustiikkaratkaisut valmistetaan kivivillasta, jonka raaka-aineina käytetään vulkaanisia kivilaatuja ja kierrätysmateriaaleja. Rockfonin tuotteet sisältävät 29 % - 64 % kierrätysmateriaalia. Tuotannossa ei käytetä niukkoja luonnonvaroja, vaan hyödynnetään muiden teollisten valmistajien sivuvirtoja, jotka muuten päätyisivät jätteeksi.

”Perinteisen kierrätyksen eli recyclingin lisäksi upcycling-kierrätys on meillä laajasti käytössä. Upcycling-kierrätyksessä jätevirrat hyödynnetään raakamateriaalien lähteinä siten, että uuden tuotteen arvo on suurempi tai vähintään yhtä suuri kuin kierrätettävän tuotteen”, Kankkunen kertoo.

kuva
Helsingin keskustakirjasto Oodissa akustiikalla on merkittävä rooli. Rockfon® Mono® Acoustic -tuotteen avulla pystyttiin toteuttamaan akustiikkakaton aaltoileva muoto.

Kivivillapohjaiset akustiikkatuotteet ovat paloturvallisia, hygieenisiä, ympäristöystävällisiä ja pitkäikäisiä. Käyttöikänsä päätteeksi tuotteet voidaan kierrättää täydellisesti suljetussa kierrossa ja valmistaa niistä jälleen uusia laadukkaita Rockfon-akustiikkatuotteita.

Sertifikaatit kertovat sitoutumisesta kestävään kehitykseen

Rockfon huomioi raaka-aineissa sekä tuotteiden kuljetuksessa ja valmistuksessa kestävän kehityksen eri osa-alueet sekä lopputuotteen laadukkuuden. Yli 90 % Rockfonin akustiikkatuotteista on jo Cradle to Cradle -sertifioituja.

”Käytämme uusiutuvaa energiaa, parhaita mahdollisia vesistöjen ja maaperän suojelun käytäntöjä sekä turvallisia ja haitta-aineettomia materiaaleja. Tuotteet täyttävät tiukimmatkin sisäilmapäästörajoitukset”, Kankkunen sanoo.

Rockfon-akustiikkatuotteiden hiilijalanjälki ja elinkaari voidaan laskea tuotekohtaisesti. Näin akustiikkatuotteiden resurssitehokkuus ja hiilijalanjälki voidaan määritellä jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

kuva
Belgialaisen Plopsa Hotellin ravintolassa on käytetty tunnelmaa luovia Rockfon Color-all® akustiikkalevyjä Charcoal -sävyssä.

”Kiertotalous ja koko tuotantoketjun ympäristöystävällisyydestä huolehtiminen ovat helpottuneet viime vuosina, kun kierrättämisen vaatima infrastruktuuri on kehittynyt. Harvaan asutuilla alueilla pitkät välimatkat tuovat kierrättämiseen vielä haasteita, joita eri toimijat ratkovat yhdessä”, Kankkunen pohtii.

Hiilijalanjäljen pienentämisen ja kierrätettävyyden lisäksi kestävän kehityksen sosiokulttuuriset ulottuvuudet ovat Rockfonille tärkeitä.

”Sosiaalinen oikeudenmukaisuus huomioidaan raaka-aineiden hankinnasta alkaen koko tuotantoprosessissa. Varmistamme, että ihmisoikeudet ja työturvallisuus toteutuvat koko tuotantoketjussa”, Kankkunen sanoo.

Lisätietoja: www.rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »