mainos_1054

Runko ja rakennustuotteet (ikkunat, lasituotteet, puutuotteet)
Sisäpinnat ja tilaosat (lasituotteet, ovet, helat, lukot, väliseinät, tilanjako)

Valoa ja muuntojoustavuutta sisätiloihin lasiliukuseinillä

artikkelikuva: Valoa ja muuntojoustavuutta sisätiloihin lasiliukuseinillä

Lasiliukuseinät tuovat sisätiloihin valoisuutta, ilmavuutta ja muunneltavuutta. Sisätiloihin suunniteltuja lasiliukuseiniä voidaan käyttää ääntä eristävinä tilanjakajina niin kodeissa, toimitiloissa kuin julkisessa rakentamisessakin.

”Julkisivuissa suositaan suuria lasipintoja, jotka tekevät sisätiloista avarantuntuisia ja valoisia. Sisätiloihin suunnatut Indoor-lasiliukuseinät jatkavat julkisivujen tematiikkaa sisällä. Indoor-lasiliukuseinä tuo avaruutta ja luonnonvaloa niin toimitiloihin, julkisiin tiloihin kuin asuntoihinkin”, sanoo Profinin projektipäällikkö Mikko Murtonen.

Kotimainen Profin on Suomen markkinoiden johtava lasiliukuseinien valmistaja ja asiantuntija. Profin aloitti toimintansa jo 1970-luvun lopulla ikkuna- ja ovivalmistajana. Ensimmäiset lasiliukuseinät Profin toi tuotantoon jo 1990-luvun alussa.

Profin Oy
Mikko Murtonen

Viimeisten kuuden vuoden ajan Profin on keskittynyt yksinomaan lasiliukuseinien valmistamiseen ja asiantuntijuuteen, ja samalla Indoor-lasiliukuseinän tuotekehitykseen on panostettu. Indoor-lasiliukuseinät, kuten muutkin Profinin tuotteet, valmistetaan Pudasjärvellä Profinin omalla tuotantolaitoksella.

”Tarjoamme mielellämme vuosikymmenten aikana kertynyttä asiantuntemustamme arkkitehdeille ja muille rakennusalan ammattilaisille jo suunnitteluvaiheessa. Neuvontapalvelumme avulla saadaan valittua juuri oikeanlaiset tuotteet ja ratkaisut ja varmistettua paras mahdollinen lopputulos kohteeseen”, Murtonen sanoo.

Suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisten käytettävissä on myös Profinin materiaalipankki, joka sisältää kattavat tiedot kaikista tuotevalikoiman tuotteista. Tuotteiden rakennedetaljit voi ladata ProdLib-palvelusta suoraan ArchiCADiin ja Revitiin.

Profin Oy

Muunneltavuutta tiloihin

Lasiliukuseinä on tuotteena joustava ja sovitettavissa laajasti erilaisiin kohteisiin. Profinin lasiliukuseinän kulkuaukon leveys voidaan valita kohteen vaatimusten mukaisesti, ja lasiliukuseinät valmistetaan aina mittatilaustyönä.

Lasiliukuseinällä voidaan toteuttaa kapeitakin aukkoja, mutta myös hyvin pitkiä, jopa yli 10 metrin pituisia, seinäratkaisuja. Avautuvan aukon leveydessä päästään aina neljään metriin saakka.

”Lasiliukuseinät voidaan toimittaa osina, joten ne sopivat myös korjausrakentamiskohteisiin. Osien sisään tuominen ja asentaminen vaatii kohtalaisen vähän tilaa, ja tarvittaessa lasiosien kokoa voi hallita tiheämmällä karmijaolla”, Murtonen sanoo.

Yhden liukupuitteen leveys on maksimissaan kaksi metriä, ja puiteväli voidaan suunnitella vapaasti kohteen vaatimusten mukaisesti. Lasiliukuseinillä voidaan toteuttaa jopa kolmen metrin korkuisia seinärakenteita ja tilanjakajia.

”Korkeus riittää esimerkiksi huonetilaltaan korkeiden koulujen, päiväkotien ja toimitilojen toteutuksiin. Korkeissa tiloissa voidaan tehdä todella näyttäviä seiniä, joissa tilan avaruus ja ilmavuus pääsevät oikeuksiinsa. Samalla tilaan saadaan äänieristystä ja muunneltavuutta”, Murtonen kuvailee.

Profin Oy

Tiiviit rakenneratkaisut parantavat ääneneristävyyttä

Indoor-lasiliukuseinällä voi toteuttaa valtavasti erilaisia ratkaisuja. Rakenteissa voidaan yhdistää lasiliukuovi kiinteään lasiseinään, jolloin lasista voidaan toteuttaa vaikkapa erillinen neuvottelu- tai kokoushuone muutoin avonaiseen toimistotilaan.

Profinin kulmaratkaisu toimii tukirakenteena, jonka sisustuksellinen ilme on yhtenäinen seinän ja liukuoven kanssa. Viimeisteltyä nurkkaliitosta käytetään myös kiinnitettäessä lasiliukuseinä kiinteisiin seiniin.

Tiiviin rakenteen ansiosta Indoor-lasiliukuseinän ääneneristävyysarvo on dB 39 RW, mikä yltää useimmissa rakennuskohteissa haettuihin arvoihin.

Profin Oy

Sirot karmit ovat viehättävä sisustuselementti

Asuntorakentamisessakin suositaan lasisia seinärakenteita jakamaan tiloja. Esimerkiksi olohuone ja makuuhuone voidaan erottaa toisistaan lasiliukuseinällä, jolloin tila on päivällä käytettävissä yhtenäisenä, suurena tilana, mutta yöpuulle voi vetäytyä liukuseinällä suljettavaan tilaan.

Lasiliukuseinän matala 25 mm kynnys voidaan tarvittaessa upottaa lattiaan, ja Indoor-lasiliukuseinien sirorakenteiset karmit ovat 130 mm levyisiä.

”Käytämme lasiliukuseinien puuosissa, eli karmeissa ja puitteissa, oksatonta tiheäsyistä mäntyä. Puuosia on saatavilla kuultovärjättyinä sekä peittävästi maalattuina. Tarjolla on laaja skaala sävyjä. Mustaa käytetään paljon tehostevärinä, mutta myös hyvin luonnollisen puun sävyiset kuultomaalatut puuosat ovat tällä hetkellä suosittuja”, kertoo Murtonen.

Kuultomaali antaa puun syiden näkyä, mikä tuo luonnollisuutta ja viihtyisyyttä niin koteihin kuin toimitiloihinkin. Indoor-lasiliukuseinä säästää myös tilaa, sillä kulkuaukon ovi ei avaudu viereiseen tilaan tavallisen oven tavoin.

Profin Oy

Kaihtimilla saa tarvittaessa yksityisyyttä

Erilaiset kaihdinratkaisut tuovat lasiliukuseinällä jaettuun tilaan lisää muunneltavuutta. Kaihtimella tilaan saa tarvittaessa näkösuojaa ja niillä voidaan säädellä tilaan pääsevän valon määrää sekä estää häikäisyä.

Kankaisten vekkikaihtimien suosio sisustuselementtinä on ollut nousussa viime vuosina. Vekkikaihtimet pehmentävät tilan akustiikkaa ja parantavat siten tilan viihtyisyyttä. Lasiliukuseinän sisäpinnalle asennettavan kaihtimen säätäminen on helppoa, eikä se vaikuta lasiliukuseinän käytettävyyteen.

”Myös itse lasiin on saatavilla ominaisuus, jolla lasi voidaan sumentaa sähköisesti. Sumentaminen on tuttu tekniikka jo pitkältä aikaa, mutta lasirakentamisen suosion kasvaessa on sumentamistakin alettu käyttää aiempaa enemmän”, Murtonen sanoo.

Pitkä käyttöikä

Profinin lasiliukuseinät on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

”Tällä hetkellä rakennettavien rakennusten suunniteltu elinkaari on noin sata vuotta, ja meidän tuotteemme kestävät koko rakennuksen elinkaaren ajan. Lasiliukuseinien mekanismin huolloksi riittää voitelu muutaman vuoden välein”, Murtonen kertoo.

Lasiliukuseinien kaikki osat ovat tarvittaessa vaihdettavissa, mikäli lasiliukuseinä vaurioituu esimerkiksi kolhaisun seurauksena. Kestävyys ja korjattavuus ilmentävät Profinin ympäristövastuullista arvomaailmaa.

”Indoor-lasiliukuseinien kaikki materiaalit, eli lasi, puu ja alumiini, ovat tuotteen käyttöiän lopuksi kierrätettäviä. Alumiinitoimittajamme käyttämästä alumiinista neljännes on kierrätettyä ja ulkoseinätuotteiden alumiinimateriaalista jopa 75 % on kierrätettyä. Myös lasivalmistaja hyödyntää kierrätysmateriaalia, ja lasin raaka-aineesta jopa kolmannes on kierrätettyä”, lisää Murtonen.

Lisätietoja: profin.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »