mainos_1054

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Alakaton ääneneristys parantaa yksityisyyden suojaa

artikkelikuva: Alakaton ääneneristys parantaa yksityisyyden suojaa

Rockfon Color-all® dB46-akustiikkalevy värissä Fresh.


Rockfonin kivivillapohjaisissa dB-levyissä yhdistyvät erinomaiset ääneneristys- ja äänenvaimennusominaisuudet. Alakaton ääneneristyksellä varmistetaan, että luottamukselliset tiedot pysyvät salassa eivätkä tilasta toiseen kantautuvat äänet häiritse keskittymistä työhön. Samalla tilan muuntojoustavuus säilyy.

Tilojen välisen ääneneristyksen rooli on merkittävä yksityisyyden suojan varmistamisessa ja häiriöttömän työympäristön luomisessa. Miten ääneneristys voidaan toteuttaa, jos samalla halutaan säilyttää tilan muuntojoustavuus?

Rockfonin ääntä eristävät akustiikkalevyt on kehitetty juuri tähän tarpeeseen. Rockfon Blanka®- ja Rockfon Sonar® -tuoteperheiden ääntä eristävät dB-levyt (dB41, dB43 ja dB46) asennetaan alakattoon T-listajärjestelmällä. dB-akustiikkalevyt estävät äänen siirtymisen tilasta toiseen ja vaimentavat samalla kaikua kuten tavalliset akustiikkatuotteet.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

”Alakattoon asennettavien dB-levyjen avulla voidaan toteuttaa monipuolisia ratkaisuja. Tilajakoa on helppoa muunnella käyttötarkoituksen mukaan, sillä dB-levyjä käytettäessä väliseiniä ei tarvitse rakentaa välttämättä yläpohjaan asti. Näin tilan muuntojoustavuus säilyy”, sanoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Marcus Lönn.

Rockfon Blanka® -tuoteperheen alakattolevyissä on sileä, valkoinen mattapinta, joka heijastaa valoa tehokkaasti ja vähentää keinovalaistuksen tarvetta. Rockfon Sonar® -levyjen mikrokuvioitu pinta on maalattu valkoiseksi. Molemmat tuoteperheet kattavat laajan valikoiman erilaisiin käyttötarkoituksiin kehitettyjä akustiikkalevyjä, joilla voidaan luoda yhtenäinen ilme vaatimuksiltaan erilaisiin tiloihin. dB-levyjen monipuolisuus ja valinnanvapaus korostuvat entisestään, kun otetaan huomioon niiden saatavuus useissa eri väreissä. Tämä mahdollistaa tilojen visuaalisen ilmeen räätälöinnin.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

Ääneneristys ja -vaimennus käsi kädessä

Ääneneristyksen lisäksi dB-levyt myös vaimentavat ääntä tehokkaasti. Alakaton äänenvaimennuksen ansiosta tilan äänenpainetaso on matalampi, mikä tekee tilasta akustisesti miellyttävän ja vähentää samalla äänen kantautumista viereiseen tilaan.

”Esimerkiksi avokonttorien ja muiden työskentelytilojen yhteydessä olevat neuvotteluhuoneet voidaan äänieristää dB-levyjen avulla siten, että neuvotteluhuoneessa käytävät keskustelut pysyvät yksityisinä eivätkä neuvotteluista kantautuvat äänet häiritse muiden keskittymistä”, Lönn kertoo.

Keskustelujen pysyminen suljettujen ovien sisäpuolella varmistaa, että tietosuoja säilyy eivätkä liikesalaisuudet kantaudu muiden korviin. Äänieristetty tila tarjoaa myös mahdollisuuden työskennellä keskeytyksettä.

Ääneneristyksestä ja -vaimennuksesta huolehtiminen edistää tilassa työskentelevien ihmisten viestintää ja yhteistyötä. Rockfonin dB-levyjen ääntä vaimentavat ominaisuudet varmistavat, että tilassa työskentely ja oleskelu on miellyttävää.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

Kivivilla kierrätetään suljetussa kierrossa

Rockfonin akustiikkaratkaisuissa käytettävä kivivilla on tiheä materiaali, joka eristää ääntä erinomaisesti. Esimerkiksi dB46-tuote on testatuilta arvoiltaan markkinoiden paras. Palamattomana materiaalina kivivillapohjaiset akustiikkaratkaisut kuuluvat A-paloluokkaan.

Rockfonin kivivillapohjaisten akustiikka- ja dB-levyjen asentaminen ja työstäminen on helppoa. Tuotteissa ei käytetä taustassa kipsilevyä, vaan ilmaääneneristävyysarvot saavutetaan ilman sitä. Tällöin esimerkiksi tekniikan läpiviennit on helppo työstää levyyn.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Color-all® dB46-akustiikkalevy värissä Seashell.

”Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti kivivillan kierrätystä suljetussa kierrossa. Rockcycle-kierrätysjärjestelmällemme on myönnetty kaikki tarvittavat ympäristöluvat ja kierrätysjärjestelmä on jo otettu käyttöön Suomessa. Kivivilla ei heikkene teknisiltä arvoiltaan kierrätettäessä, vaan voimme valmistaa siitä uusia kivivillapohjaisia tuotteita yhä uudelleen ja uudelleen. Otamme vastaan kaikkia kivivillaisia tuotteita kierrätyspisteessämme”, Lönn kertoo.

Lue lisää Rockfonin akustiikkaratkaisuista osoitteessa: www.rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »