mainos_1039

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Vähähiiliset akustiikkalevyt valmistetaan uusiutuvalla energialla

artikkelikuva: Vähähiiliset akustiikkalevyt valmistetaan uusiutuvalla energialla

Lehdenmuotoisten leijuvien akustiikkalevyjen taustalla näkyvää valkoista Ecophon Focus E -alakattolevyä saa nyt entistä vähähiilisempänä CarbonLow-versiona.


Ecophonin Forssan tehtaalla valmistetaan vähähiilisiä akustiikkalevyjä uusiutuvalla, paikallisesti tuotetulla biokaasulla. Ecophonin kiertotalouteen soveltuvien tuotteiden elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia voi vertailla Materialisting-alustalla tai EPD-selosteiden avulla.

Saint-Gobain Ecophon toi joulukuussa 2023 Pohjoismaiden markkinoille vähähiilisten lasivillapohjaisten akustiikkalevyjen valikoiman. Pääosin kulutuksen jälkeisestä kierrätyslasista valmistettavien Ecophon-akustiikkaratkaisujen päästöarvot ovat jo ennestään markkinoiden alhaisimpia.

”Tuotteidemme hiilijalanjälki pieneni keskimäärin noin 35 prosenttia, kun Forssan lasivillatehtaalla avautui mahdollisuus käyttää paikallisesti tuotettua biokaasua. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä myös muilla tuotantolaitoksillamme”, kertoo konseptikehittäjä Tiia Huuskonen Saint-Gobain Ecophonilta.

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)
Ecophon-akustiikkalevyjen lasivilla valmistetaan vähintään 70-prosenttisesti kulutuksen jälkeisestä kierrätyslasista, mikä pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Ecophon valitsi vähähiiliseen tuotantoon suosituimpia akustiikkaratkaisujaan: vähähiilisenä on saatavilla Focus A, Focus E, Master A, Master B, Master E ja Master SQ-alakattojärjestelmät. Esimerkiksi biokaasulla tuotetun Focus A CarbonLow -alakattolevyn koko elinkaaren aikainen ympäristöjalanjälki on vain 1,5 kgCO2eq./m2 (EN 15804 +A2).

Tuotteiden tekninen suorituskyky on erinomainen: kaikkien vähähiilisenä tuotettavien akustiikkalevyjen absorptioluokka on A ja ne kuuluvat paloluokkaan A2-s1,d0 ja ovat M1-sertifioituja.

”Biokaasun hyödyntäminen mahdollistaa hiilipäästöjen vähentämisen ilman muutoksia akustiikkalevyjen tuotereseptissä, joten tuotteilla on samat tekniset ominaisuudet kuin ennenkin”, Huuskonen sanoo.

Forssassa valmistetuilla Ecophon-akustiikkalevyillä on myös Avainlippu-tunnus.

Materialisting helpottaa tuotteiden vertailua

Ecophonin verkkosivuilla saatavilla olevien EPD-selosteiden avulla tuotteiden ympäristövaikutuksia voi vertailla ja ympäristövaikutukset ovat todennettavissa esimerkiksi uuden rakentamislain vaatimaa ilmastoselvitystä varten.

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)

Ecophonin tuotteista löytyy kattavat tiedot myös Materialisting-alustalta, jossa tuotteiden elinkaaren aikaisten päästöjen vertailu sujuu helposti. Materialisting on työkalu, jonka avulla voi tehdä viisaampia kiinteistö- ja sisätilarakentamisen tuotevalintoja dataperusteisesti.

”Materialisting-alusta on kehitetty tukemaan kestävän kehityksen tavoitteita rakennusalalla. Autamme suunnittelijoita projektikohtaisessa datan koostamisessa ja tuotevalintoihin liittyvien ympäristövaikutusten viestinnässä”, kertoo Materialisting Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen Hilda Rantanen.

Materialisting-alustalla dataa käsitellään kokonaisvaltaisesti. Alustalta saa tiedot tuotteiden vähähiilisyydestä, ekosysteemivaikutuksista ja kiertotaloussoveltuvuudesta helposti lähestyttävässä, visuaalisessa muodossa.

Materialistingin Premium-versio auttaa suunnittelijoita hyödyntämään näitä tietoja työssään mm. tuotteiden koostamiseen sekä päästörapotointiin liittyvillä työkaluilla. Materiaalivalmistajille Premium tarjoaa mahdollisuuden täydentää EPD-ympäristöselosteiden tietoja tuotekuvilla, variaatiotiedoilla ja sertifikaateilla.

Saint-Gobain Finland Oy (Ecophon Acoustic Ceilings)
Ecophon on kehittänyt valikoiman akustiikkalevyjä, joilla on erinomainen tekninen suorituskyky mutta tuntuvasti pienemmät hiilidioksidipäästöt.

Akustiikkalevyn elämä jatkuu uudessa kohteessa

Ecophonin tuotekehityksessä on kiinnitetty huomiota tuotteiden kokonaisvaltaiseen kiertotaloussoveltuvuuteen, jotta elinkaaren aikaisia päästöjä voidaan vähentää. Ecophonin akustiikkalevyjen käyttöikä on pitkä, joten purkukohteen levyjä on mahdollista hyödyntää uudessa kohteessa. Monissa tapauksissa akustiikkalevyt voidaan irrottaa siististi ja helposti.

”Akustiikkalevyjen valmistaminen aiheuttaa suurimman osan tuotteiden hiilijalanjäljestä, joten lähitulevaisuudessa suuntaamme katseemme entistä vahvemmin tuotteiden uudelleen käyttämiseen. Pilotoimme tällä hetkellä kiertotaloutta edistävää ReUse-konseptia yhteistyössä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa”, Huuskonen sanoo.

Lue lisää Ecophonin vähähiilisistä tuotteista ja ympäristötavoitteista osoitteessa: www.ecophon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »