mainos_990

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)
Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Sisustussuunnittelu

Rohkeasti omannäköinen vihersisustus on nykypäivää

artikkelikuva: Rohkeasti omannäköinen vihersisustus on nykypäivää

Vihersisustuksessa on suosittu luonnonläheisiä ja runsaita toteutuksia jo muutamia vuosia. Vehreässä ympäristössä on viihtyisää, joten ihminen kaipaa vihreyttä ympärilleen myös kaupunkiympäristössä.

”Luontoyhteyden tarve toistuu usein keskusteluissa asiakkaiden kanssa. Vihersisustuksella luonto voidaan tuoda osaksi sisätiloja ja luoda tilaan luonnonläheinen tunnelma. Kasvit näyttävät ja tuntuvat hyvältä, mikä on ihmisille tärkeää epävarmassa maailmantilanteessa”, sanoo Vihersisustus Hetken yrittäjä Tiina Aroniitty.

Luontoyhteyden hakeminen näkyy sekä toimitilojen, julkisten tilojen että kotien sisustuksessa. Toimistoihin kasveja halutaan paljon, ja kasviryhmät saavat olla suuria. Toimistotilan vihersisustuksessa luontoyhteyden kokemusta voidaan parantaa sijoittamalla viherkasvit työpisteiden lähelle.

”Suurilehtiset kasvit tuovat luonnon näkyväksi ja tuntuvaksi osaksi tilaa silloinkin, kun isoille kasviryhmille ei ole tilaa. Lehvästöltään runsaat kasvit sopivat erilaisiin toteutuksiin. Pieneen tilaan voidaan toteuttaa näyttävä vihersisustus hyödyntämällä amppeleita, viherseiniä ja kattoritilätoteutuksia”, Aroniitty sanoo.

Erilaisia tunnelmia yksilöllisillä toteutuksilla

Vihersisustuksessa käytetään nykypäivänä rohkeasti omannäköisiä toteutuksia. Kasvien avulla voi luoda monipuolisia, uniikkeja toteutuksia ja korostaa tilan parhaita puolia. Tilaan oikein valitut kasvit kukoistavat ja tuottavat iloa pitkään.

Kasvit herättävät tunteita, joten erilaisilla toteutuksilla voidaan muuttaa tilan tunnelmaa ja korostaa yksittäisiä sisustuselementtejä. Esimerkiksi taidekokemusta voidaan tehostaa viherkasvien avulla.

”Vihersisustusta voi käyttää viestinnän tehokeinona. Kasvien avulla tilasta voidaan tehdä kutsuva ja viestiä henkilöstölle, vierailijoille ja asiakkaille, että he ovat tervetulleita. Yksilöllisellä vihersisustuksella voi viestiä myös organisaation arvoista ja kulttuurista”, Aroniitty sanoo.

Koska vaihtoehtoja on valtavasti, on Vihersisustus Hetken lähtökohtana aina suunnitella asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin vastaava sisustus. Mobiilipeliyritys Metacoren tiloihin Vihersisustus Hetki toteutti monipuolisen vihersisustuksen sisustusarkkitehtitoimisto Nádor + Nádorin sisustussuunnitelman pohjalta.

Metacoren moderni, raikas ja samaan aikaan piristävä ja rauhallinen sisustus suunniteltiin tukemaan yrityksen ilmettä. Eri kokoiset ja eri puolille toimitiloja sijoitetut viherkasvit muodostavat kokonaisuuden, jossa luonto tulee lähelle.

Vihersisustus Hetki Oy

Ruukkumateriaaleissa näkyy luonnollisuus

Tilaan valittujen kasvien lisäksi ruukuilla voidaan vaikuttaa tilan tunnelmaan. Nykypäivän ruukkumateriaaleissa näkyy luonnollisuus. Kivi-, terrakotta- ja muut luonnonmateriaalipintaiset ruukut sopivat luonnonläheisen vihersisustuksen viimeistelyyn.

”Ruukuissa näkyvät tänä päivänä rouheat, kiveä tai hiekkaa muistuttavat pinnat ja luonnonläheiset sävyt kuten hiekka, hiili ja harmaan sävyt. Myös mustat ruukut säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen”, kertoo Aroniitty.

Nykypäivän ruukuissa trendikäs ulkoasu yhdistetään toiminnallisiin ominaisuuksiin. Viehättävän ulkoruukun sisälle voidaan piilottaa altakastelusäiliöllä varustettu sisäruukku, mikä helpottaa kasvien huoltamista ja lisää kasvien hyvinvointia.

Tutustu viherratkaisuihin osoitteessa: www.vihersisustushetki.fi

Teksti: Merja Maukonen

LUE MYÖS

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »