mainos_1043

Käyttö ja kunnossapito
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio

Kaikki tuotetieto heti hallussa

Steka sai uutta tehoa toimintaansa Vertex Flow -ohjelmistosta

artikkelikuva: Kaikki tuotetieto heti hallussa

Steka Oy on Laukaan Lievestuoreella sijaitseva hitsaava konepaja, joka on erikoistunut voimalaitostuotteiden, mastojen ja liikenteen teräsrakenteiden valmistukseen. Toimitusjohtaja Janne Kolehmainen kertoo, että yritys on kokenut painelaitevalmistaja, jonka päätuotteisiin kuuluvat niin paineenalaiset kuin paineettomat kattilalaitosten rakenteet.

”Voimalaitostuotteiden osalta meillä on pitkälle automatisoitu tuotanto sekä vahva materiaali- ja hitsaustekniikan osaaminen, jotka mahdollistavat tehokkaan ja laadullisesti virheettömän valmistuksen”, toteaa Kolehmainen. Steka tarjoaa voimalaitosrakentajille myös tuote- ja konepajasuunnittelua.

5G-mastojen eliittiä

Merkittävä osa Suomen mastorakenteista ja kantaverkon voimajohtopylväistä on valmistettu Stekan Lievestuoreen tehtaalla. Mastot ja pylväsrakenteet ovatkin tällä hetkellä nouseva segmentti yritykselle.

”Me olemme myös yksi Suomen suurimpia 5G-mastojen valmistajia”, Kolehmainen kertoo.

Tuoteperheeseen kuuluvat telekommunikaatiomastojen lisäksi valaisinmastot sekä kytkinasemien teräsrakenteet. Konepajalla syntyy myös laadukkaasti pintakäsiteltyinä monenlaisia teräsrakenteita, kuten siltoja ja opastinportaaleja, sekä vesiliikenne- ja sähköratarakenteita. Steka toimii lisäksi sopimusvalmistajana ydinvoimaturvallisuuteen liittyville tuotteille, mikä asettaa korkeat vaatimukset sekä tuotteiden että valmistavan yrityksen toiminnan laadun suhteen.

kuva

Ison pajan operaatiot

Stekan mittavat, yli 11 000 neliömetrin tuotantotilat mahdollistavat tuotannon aina 6 000 tonnin vuotuiseen valmistusmäärään ja 200 tonnin kappalepainoon saakka. Vahvasti automatisoitu osaaminen niin robotiikka-, jauhekaari- kuin ripahitsauksessa on avainsijalla menestyksen tekemisessä.

Stekan portfolio on sen verran suuri, että tuotehallinta on tuottanut väkisinkin haasteita. Nykyisin Steka käyttää tuotetiedon hallintaan kotimaista Vertex Flow -ohjelmistoa.

”Tutustuin Vertex Flow’hun vuonna 2016 ja se on ollut Stekalla käytössä siitä lähtien”, kertoo Kolehmainen.

CTA

Nopeutta ja tehokkuutta toimintaan

Tuotetiedonhallintaohjelmiston avulla yrityksen kaikki tuotetieto kerätään yhteen paikkaan, jolloin ajantasainen tieto on niiden henkilöiden käytössä, jotka tietoa tarvitsevat. Stekalla Vertex Flow-ohjelmistoa käyttää 12 henkilöä ja he voivat hakea, täydentää ja jakaa tietoa helposti niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneella.

kuva

Tieto kulkee hallitusti suunnittelijoiden käyttämien Vertex G4Plant - laitossuunnitteluohjelmistojen ja nimikkeiden luonnista ja hallinnoinnista vastaavan tuotetiedonhallinnan välillä, mikä tekee eri osastojen välisestä hajautetusta suunnittelusta sujuvaa. Tehokkuutta kokonaisuuteen tuo myös uusin integraatio myyntitilauksista vastaavaan Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään.

”Meillä toiminta on selvästi tehostunut ja nopeutunut Flow-ohjelmiston käytön myötä. Samalla päällekkäinen turha työ vähentynyt”, kiittelee Kolehmainen.

Tuotteisiin ja niiden aiempiin versioihin liittyvää tietoa voi hakea nopeasti ja hyödyntää vanhoja malleja uusien suunnittelussa, mikä nopeuttaa suunnittelua. Dokumenttirumba pysyy tehokkaasti näpeissä ja tarvittaessa myös Stekan alihankkijat näkevät heille tarpeelliset suunnittelutiedot.

Johtotähtenä joustavuus

Kolehmaisen mukaan Vertex Flow ei ole se ”perinteinen” dokumentaatio-ohjelma, jossa rajat tulevat aina vastaan enemmin tai myöhemmin.

”Ohjelmaa voi itse muokata mieleisekseen ja käyttää monella tavalla. Joustavuus nostaa sen eri tasolle muiden vastaavien tuotteiden kanssa”, hän kuvailee.

Vertex Flow’n avulla yritys myös täyttää heittämällä ISO 9001:2015 -dokumentaationhallinnan vaatimukset.

”Dokumenteista näkee esimerkiksi, kuka dokumentin on luonut, muuttanut tai hyväksynyt sekä missä dokumenttia on käytetty. Kun me esimerkiksi kehitämme asiakkaalle uutta tuotetta, on todella hyödyllistä nähdä, missä mitäkin osaa on käytetty aiemmin”, Kolehmainen kuvailee.

Lisätietoja: vertex.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »