mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Huoltopalvelut, Kunnossapitopalvelut, Vuosihuollot)

Impoinvest torjuu kulumista vahvan osaamisen turvin

artikkelikuva: Impoinvest torjuu kulumista vahvan osaamisen turvin

Prosessiteollisuudessa ei voi välttää kulumista, mutta sitä on mahdollista hallita. Oikeilla kulumisentorjuntaratkaisuilla vältetään kulumisesta aiheutuvat, yllättävät ja kalliit tuotantokatkokset. Kotimainen Impoinvest Oy on metallialalla tunnettu toimija, joka tietää konepajojen tarpeet.

Vuonna 1991 perustettu Impoinvest Oy on erikoistunut kulumisen torjuntaan. Yritys tarjoaa kokonaistoimituksena kulumissuojausmateriaalit, asennukset ja suunnittelun prosessiteollisuuden raaka-ainekäsittelyyn.

"Asiakkaat luottavat Impoinvest Oy:n kunnossapidon kokonaisvaltaiseen osaamiseen ja projektinhallintaan ja ovat siksi monesti ulkoistaneet toiminnan yritykselle", kertoo tuotepäällikkö Jukka Floor.

”Kunnossapito toimialana vaatii nopeaa reagointikykyä ja joustavuutta toiminnassa. Me varastoimme laajan kirjon keraamisia materiaaleja sekä panssarilevyjä, jotta voimme reagoida asiakkaiden yllättäviin tarpeisiin nopealla aikataululla.”

Floorin mukaan kunnossapidon kehityksen jarruna on usein ollut vanhat uskomukset ja perinteet, jotka ovat vähintäänkin hidastaneet kehittyneiden ratkaisujen käyttöönottoa.

Hyvä maine kantaa pitkälle

Impoinvest Oy:n hyvä maine ja johdonmukainen toiminta ovat tuoneet yritykselle mm. terästehtaiden kunnossapidon luottamuksen.

”Olemme erikoistuneet kulumisen, korroosion ja iskun kestäviin materiaaleihin energia-, sementti-, betoni-, prosessi-, kaivos-, ja terästeollisuuden eri tuotantovaiheissa”, hän listaa.

Toiminta usean päämiehen kanssa mahdollistaa esimerkiksi käytettävien hitsauslisäaineiden ominaisuuksien optimoinnin ja laajan kulumisentorjuntatuotteiden valikoiman, jolloin voidaan valita aina kustannustehokkain menetelmä kulloiseenkin kohteeseen.

”Kulumisenkeston hallinta ja sitä seuraavat huolto- ja korjaustoimenpiteet vaativat materiaaliosaamista ja ymmärrystä asiakkaan käyttökohteen tarpeista. Itse kuluminen ilmiönä on varsin monimutkainen ja siihen vaikuttaa käytössä olevat materiaalit, niiden geometriat, ympäristö- ja käyttöolosuhteet, kosketuspintojen koko sekä suhteellisen liikkeen kinematiikka”, toteaa Floor.

Löydä ongelmat ajoissa

Huoltoa ja kunnossapitoa suoritetaan vuosihuolloissa ja suurempien seisokkien yhteydessä. Huoltoväli voi vaihdella 1-10 vuoteen.

”Hallittu huoltoväli ja kunnossapito yhdessä tuotannon optimoinnin kanssa määräävät kustannustehokkaimmat menetelmät”, kertoo Floor.

Yrityksen tuotevalikoima kattaa kulutussuojaustuotteet kuten kovahitsatut ja keraamiset kulutuslevyt ja törmäyslevyt, komposiitit, hitsauspinnoitukset, kulutuksenkestävät keraamit, kulumisenkestävät käyrät ja siirtoputket, polyuretaanilevyt, liukupinnat ja valuosat.

”Hyvä yhteistyöverkosto mahdollistaa nopeat reagoinnit asiakastarpeisiin. Toisaalta isommat huollot ja laajemmat korjaukset voidaan jo ennakoida vahvalla kokemuksella eri teollisuuden aloilta”, tietää Floor.

Kunnossapito tukee tuottavuutta

Laajimmissa korjauksissa/kunnossapitotöissä on yrityksellä ollut mukana 50-100 työntekijää, jolloin työn etukäteissuunnitelulla sekä kokemuksella eri kohteista on suuri merkitys.

”Prosessialan yrityksissä tiedostetaan jo varsin hyvin, että kunnossapitoon panostaminen pitää tuottavuutta yllä,” päättää Floor.

Esimerkkejä kulumisongelmien ratkaisuista, joita Impoinvest Oy on toteuttanut asiakkaille:

1. Kalmetall-panssarilevystä tehty ruuvin lehti, reuna hitsattu Corodur 65 OA -täytelangalla
2. Outletin vuoraus alumiinioksidilla hiilipölyä vastaan
3. Alumiinioksidivuoraus tärysyöttimeen
4. Putkikäyrä vuorattu PU-materiaalilla, tiivistepinta koneistettu, segmenttien ja laipan hitsaus rutiilitäytelangalla.

Impoinvestin emoyhtiö on vuonna 1974 perustettu Impomet Oy, joka maahantuo ja myy korjaus-, kova- ja tuotantohitsauksessa käytettäviä lisäaineita.

kuva

Impoinvest Oy
Nuutisarankatu 22
33900 Tampere
puh. 010 820 7800
www.impoinvest.com

Teksti: Sami J. Anteroinen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »