mainos_994

Automaatio
Energiatehokkuus
Ilmanvaihto (viilennys)
Lämmitys

Lämmön talteenottoon kytketty viilennysjärjestelmä tuo helpotusta kuuman kesän asumiseen

artikkelikuva: Lämmön talteenottoon kytketty viilennysjärjestelmä tuo helpotusta kuuman kesän asumiseen

Helsingin Alppikadulla sijaitseva As.Oy Sopu hankki Smart Heatingin kiinteistöautomaatiolla ohjatun kokonaisjärjestelmän poistoilman lämmön talteenotolla, viilennyksellä ja kaukolämmöllä.


”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Arvioimme järjestelmän maksavan itsensä takaisin kymmenessä vuodessa. Viilennys on saanut asukkailta erityistä kiitosta ja on meille ylpeyden aihe”, As.Oy Sopun hallituksen puheenjohtaja Antti Ikävalko kertoo.

Kantakaupungin parvekkeettomissa kerrostaloissa kärsitään usein asuntojen kuumenemisesta kesäaikaan. Ongelma ratkeaa, kun taloon asennetaan Smart Heating Oy:n energiatehokas ja lämmityskustannuksia säästävä lämmön talteenotto- ja viilennysjärjestelmä. Samalla järjestelmällä lämmitetään asuntoja kylmänä vuodenaikana ja viilennetään niitä kesäaikana.

Smart Heating on patentoinut poistoilman lämmön talteenotto- ja viilennysjärjestelmän kaukolämpökohteisiin. Kun järjestelmään lisätään vielä maalämpö, päästään kaukolämmöstä irti kokonaan. Tällaisella älykkäällä hybridilämmitysjärjestelmällä on taloyhtiöiden mahdollista säästää 40 – 70 prosenttia lämmityskustannuksista.

Kaikkialle ei voi tehdä maalämpökaivoja muun muassa maanalaisten tunnelien vuoksi. Tällöinkin kaukolämpökohteisiin voidaan toteuttaa poistoilman lämmön talteenotto- ja viilennysjärjestelmä.

”Järjestelmä on ekologinen ja erittäin hyvä ratkaisu 1960–2000 rakennettuihin kerrostaloihin, joissa on koneellinen ilmanvaihto, mutta ei parvekkeita, jonne voisi laittaa perinteisen ilmalämpöpumpun”, Smart Heating Oy:n toimitusjohtaja Pertti Nissilä kertoo.

Lämmin käyttövesi viilennyksen sivutuotteena

”Poistoilman lämmön talteenottojärjestelmään kaukolämmön rinnalla ei ole aikaisemmin pystytty tekemään viilennystä. Kehittämässämme järjestelmässä lämpöpumppu kääntää viilennyskaudella tuotannon toiseen suuntaan eli tuottaa viilennyksen yhteydessä samalla lämmintä käyttövettä”, Nissilä sanoo.

Viilennystä varten järjestelmään lisätään yksi viilennysvaraaja sekä rappukäytävään viilennysverkosto ja huoneistoihin puhallinkonvektorit. Huoneistoihin puhallettava viilennys kuivattaa samalla sisäilmaa ja tekee siitä miellyttävämpää asukkaille.

”Lämmön talteenotto-/viilennyslaitteet maksavat investointikustannuksensa takaisin järjestelmän tuottamilla säästöillä. Todennäköisesti yhtiövastikkeita ei tarvitse tämän investoinnin takia muuttaa. Itse viilentämisen käytönaikainen lisäkustannus on hyvin pieni”, Nissilä toteaa.

Smart Heating toteuttaa tarvittavat energiatehokkaat lämmitysratkaisut kokonaisurakointina (KVR, SR) ja selvittää myös ARA:n energia-avustuksen mahdollisuuden. Älykäs automatiikka nivoo yhteen kokonaisjärjestelmän laitteet ja niiden järkevän toiminnan.

Katso referenssikohteemme täältä!

Lisätietoja: www.smartheating.fi

CTA

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »