mainos_1063

Energiainfra ja uudet energiateknologiat
Energiatuotanto ja -jakelu (Valvontalaitteet)
Käyttö ja kunnossapito
Suunnittelu- ja konsulttipalvelut
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio

Paranna kyberturvallisuutta kokonaispalvelukonseptilla

artikkelikuva: Paranna kyberturvallisuutta kokonaispalvelukonseptilla

Energia-alan suljettujen järjestelmien käytönvalvonta on murroksessa, ja kyberturvallisuus vaatii aiempaa enemmän panostusta. Kokonaispalvelukonsepti VALVOT kattaa käytönvalvontajärjestelmän suunnittelun, toteuttamisen ja ylläpidon kyberturvallisesti.

Sähköverkolta edellytetään luotettavaa toimintaa vuoden jokaisena päivänä. Laadukkaasti suunnitellulla käytönvalvontajärjestelmällä verkon etävalvonta ja huolto sujuvat keskitetysti.

Käytönvalvontajärjestelmän voi hankkia asiantuntevalta palveluntarjoajalta, jolloin omalle ydinosaamiselle vapautuu aikaa ja resursseja. Luotettava palveluntarjoaja toimii kumppanina käytönvalvontajärjestelmän kyberturvallisen arkkitehtuurin suunnittelussa, toteuttamisessa ja ylläpitämisessä.

Netcontrolin tarjoama VALVOT-palvelu perustuu Netcon 3000 SCADA -järjestelmään, joka helpottaa ja sujuvoittaa verkkojen valvontaa ja huoltoa. VALVOT-kokonaispalvelukonsepti kattaa asiakkaan tarpeet aina aloitusprojektin hallinnasta jatkuvan palvelun tuottamiseen sopimuskauden ajan.

Netcontrol Oy

”Huolehdimme asiakkaan puolesta käytönvalvontaympäristön elinkaaren hallinnasta. Otamme kokonaisvastuun järjestelmän toteuttamisesta ja ylläpidosta niin käyttöominaisuuksien kuin kyberturvankin suhteen”, sanoo Netcontrolin kyberturvallisuuden palvelupäällikkö Jukka Laitinen.

”VALVOT-konsepti on kehitetty yhteistyössä asiakkaidemme, muun muassa Elenian, kanssa. Kehitystyön tavoitteena oli luoda järjestelmä- ja palvelukokonaisuus, joka vastaa parhaalla mahdollisella tavalla asiakastarpeisiin”, Netcontrolin liiketoimintajohtaja Ville Maksimainen sanoo.

Elenia on käyttänyt VALVOTia syksystä 2022 saakka, ja käyttökokemukset ovat erinomaisia. Palvelu on herättänyt laajaa kiinnostusta energiayhtiökentällä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Netcontrol Oy

Nopea reagointi vikatilanteisiin

VALVOT tehostaa käytönvalvontaa keskitetyllä automatisoidulla valvonnalla, jonka avulla parannetaan järjestelmän toimintavarmuutta ja kyberturvaa.

”Asiakkaan järjestelmä lähettää jatkuvaa statustietoa palvelukeskukseemme. Valvomme järjestelmää vuorokauden ympäri”, sanoo Maksimainen.

Palvelukeskus reagoi vikahälytyksiin automaattisesti ja korjaustoimenpiteet käynnistetään välittömästi. Kriittiset viat korjataan palvelulupauksen mukaisesti viiden tunnin kuluessa niiden ilmenemisestä. Nopean reagoinnin ansiosta vika ei useimmiten ehdi ilmetä loppukäyttäjälle.

Keskitetty valvonta tuo kustannussäästöjä, sillä asiakkaan ei tarvitse varata erillisiä resursseja järjestelmän ylläpitoon ja vikatilanteiden päivystämiseen. Pitkäaikainen palvelusopimus helpottaa myös budjetointia.

Netcontrol Oy

Kyberturvapalvelulla joustavuutta valvontaan

Netcontrol lanseeraa lokakuussa erillisen kyberturvapalvelun. Kyberturvapalvelu soveltuu laajasti automaatiojärjestelmien valvontaan ja on liitettävissä kaikkiin energia-alan ja teollisuuden automaatioympäristöihin. Kyberturvapalvelua voi käyttää lisäpalveluna myös VALVOT-palvelussa.

”Lisäpalveluna tarjottava kyberturvapalvelu tarjoaa asiakkaalle paremman ja yksityiskohtaisemman näkyvyyden oman järjestelmän arkkitehtuuriin, laitteisiin ja tietoturvatapahtumiin”, Maksimainen kuvailee.

”Kyberturvapalvelu toteutetaan palvelumallilla, eli palvelukeskuksemme valvoo tapahtumia eikä asiakkaan tarvitse osallistua tietoturvan operatiiviseen seurantaan. Kyberturvapalvelua on pilotoitu kesän ja syksyn mittaan asiakaskohteissa”, Laitinen kertoo.

Netcontrol ilmoittaa sovitulle yhteyshenkilölle tietoturvaan liittyvistä hälytyksistä ja herätteistä, ja niiden ratkaisemisesta sovitaan tapauskohtaisesti. Lisäksi kyberturvapalvelu tukee asiakkaiden tietoturvan hallintaa tuottaen raportteja ja palvelun laatua seurataan säännöllisissä palavereissa.

Netcontrolilla on yli 30 vuoden kokemus tietoverkko-, käytönvalvonta- ja automaatiojärjestelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta. SCADA-järjestelmät kuuluvat Netcontrolin erityisosaamisen piiriin.

Tutustu Netcontrolin palveluihin osoitteessa: www.netcontrol.com

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »