mainos_994

Energiatehokkuus
Raput (valaistus)
Turvallisuus (valaistus)
Yhteiset tilat (valaistus)

Loistelamppukielto on astunut voimaan

artikkelikuva: Loistelamppukielto on astunut voimaan

Laajasti käytetyt loistelamput poistuvat markkinoilta, sillä niiden markkinoille saattamisen kielto on tullut voimaan tänä vuonna. Nyt on siis tullut hetki vastaan, jolloin valaistus kannattaa päivittää uusimpaan energiatehokkaaseen ja pitkäikäiseen LED-teknologiaan.

Valaistusala kohtaa historiansa suurimman muutoksen, kun perinteiset loistelamput poistuvat markkinoilta kiristyneiden direktiivien takia. Muutos on verrattavissa hehkulamppujen poistumiseen markkinoilta, sillä loistelamppuja on edelleen laajasti käytössä erilaisissa valaistuskohteissa.

RoHS 2011/65/EU -direktiivin liitteessä III on loistelampuille annettu poikkeus elohopean käytön osalta ja vuoden 2022 alussa tätä poikkeusta on uudelleen arvioitu EU:n komission toimesta. Tarkastelun lopputuloksena elohopeaa sisältävien loistelamppujen (pistokantaiset pienoisloistelamput sekä kaksikantaiset T5- ja T8-loistelamput eli ”loisteputket”) saattaminen EU:n markkinoille on kielletty asteittain vuonna 2023.

Kun tulee tilanne vastaan, jolloin loistelamput ovat elinkaarensa päässä tai halutaan aloittaa energian säästäminen valaistuksen avulla, niin silloin on aika vaihtaa LEDiin.

LEDVANCE Oy

LED-teknologiaan vaihtamisessa on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Joko olemassa oleva valaisin vaihdetaan uuteen LED-valaisimeen tai loistelampun tilalle vaihdetaan vastaava LED-lamppu, mikäli vanhalla valaisimella on vielä teknistä käyttöikää jäljellä (lampunpitimet ja muut mekaaniset komponentit ovat hyvässä kunnossa). LEDVANCElta löytyy ratkaisu kumpaankin vaihtoehtoon.

LED-teknologiaan päivittäminen tuo lukuisia mahdollisuuksia aina energiansäästöstä parempaan valaistukseen asti. LED-valaistuksella on helppo saavuttaa energiansäästötavoitteita jatkuvasti kiristyvässä energiatilanteessa. Energiansäästön lisäksi, voidaan päivityksen myötä parantaa koko tilan valaistusta ja siten luoda tilaan miellyttävämpi tunnelma sekä lisätä turvallisuutta.

Esimerkiksi jätekatoksiin voidaan asentaa liiketunnistimella varustettuja LED-valaisimia, jotka valaisevat tilaa energiatehokkaasti juuri sen aikaa, kun vain on tarve. Porraskäytävissä LED-valaisimet ja -lamput ovat omimmillaan, sillä LED-tuotteet kestävät jatkuvaa päälle/pois kytkentää huomattavasti paremmin kuin perinteiset loistelamppuvalaisimet ja siksi ne vaativatkin vähemmän huoltoa ja ylläpitoa.

LEDVANCE Oy

LEDVANCE valaistuksen kumppanina tarjoaa vakuuttavia vaihtoehtoja eri tilanteisiin ja tukee valaistusasiantuntijana oikean ratkaisun löytämisessä – lampun vaihdosta uusiin asennuksiin.

LEDVANCEn tuotevalikoimasta löytyy erittäin kattava valikoima erilaisia LED-lamppuja poistuvien loistelamppujen tilalle ja sen lisäksi laaja valikoima erilaisia LED-valaisimia. LEDVANCE asiantuntevana valaistuskumppanina auttaa myös tarvittaessa valaistussuunnitelman tekemisessä. LEDVANCEn kanssa olet aina voittajien puolella.

Lisätietoja: www.ledvance.fi

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »