mainos_1061

Kiinteistöhuolto (kunnossapito)

Painehuuhtelu puhdistaa viemärit tehokkaasti

artikkelikuva: Painehuuhtelu puhdistaa viemärit tehokkaasti

Kun viemäri pulputtaa eikä tahdo vetää, on aika toimia. Rasvakertymien poistaminen painehuuhtelulla varmistaa putkiston puhtauden ja ennaltaehkäisee tukoksia. 17- kerroksinen As Oy Vantaan Kielotorni on erittäin tyytyväinen Hoviputken tekemään painehuuhteluun ja viemärien kuvaukseen.

Viemärin pulputtaminen ja veden hidas poistuminen altaasta tai lattiakaivosta ovat ensimmäisiä viemärin tukkoisuudesta kertovia merkkejä, joiden ilmaannuttua viemärit kannattaa puhdistaa. Tukokset voidaan välttää ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

”Viemäritukos saattaa olla ensimmäinen oire, josta taloyhtiössä huomataan viemäreiden kunto. Puhdistus- ja korjaustoimenpiteet voidaan kohdentaa oikea-aikaisesti, kun viemäreiden kuntoa seurataan noin viiden vuoden välein kuvaamalla viemärit”, sanoo Hoviputken asennuspäällikkö Severi Leijola.

Hoviputki on pääkaupunkiseudulla toimiva LVI-alan yritys, joka tarjoaa ammattitaitoista, luotettavaa ja vastuullista palvelua. Palvelutarjontaan kuuluvat painehuuhtelut, kuntokartoitukset ja muut perinteiset LVI-työt.

”Painehuuhtelussa viemärit puhdistetaan hellävaraisesti veden avulla. Viemärien pistokuvauksilla voi selvittää painehuuhtelun tarvetta kustannustehokkaasti. Viemäreiden kuntoa seuraamalla voi ehkäistä kustannuksiltaan mittavien vesivahinkojen syntymistä”, Leijola sanoo.

Asunto-osakeyhtiö Vantaan Kielotornissa toteutettiin huoneistojen keittiön, kylpyhuoneen ja erillis-wc:n viemäriputkien painehuuhtelu ja kuvaus. Samassa yhteydessä huuhdeltiin ja kuvattiin jäte- ja sadevesiviemärit sekä pohjaviemärit.

”Hoviputki vakuutti selonottoneuvotteluissa ja valikoitui urakoitsijaksi osaamisensa vuoksi. Urakan hoitaminen oli sujuvaa, ja kommunikointi Hoviputken ja taloyhtiömme välillä oli helppoa”, kertoo Kielotornin hallituksen puheenjohtaja Kaisu Saarinen.

Hoviputki Oy

Painehuuhtelun lopputulos varmistetaan kuvaamalla viemärit

Hoviputken LVI-asentajat tekevät painehuuhtelun työn jälkeä huolellisesti seuraten. Työskentely sujuu haastavissakin paikoissa eri kokoisten letkujen ja suuttimien avulla.

”Pinttynytkin rasva irtoaa tehokkaasti kuumalla vedellä ja korkealla vedenpaineella. Kemikaaleja ei käytetä, joten menetelmä on hellävarainen putkistolle eikä rasita ympäristöä”, Leijola kertoo.

Hoviputki kuvaa viemärin ennen huuhtelua, huuhtelun aikana ja huuhtelun jälkeen. Näin varmistetaan huuhtelun lopputulos. Samalla saadaan tietoa putkiston kunnosta ja korjaustarpeista.

”Painehuuhtelun jälkeinen kuvaaminen paljastaa piilevät halkeamat tai rakenteelliset ongelmat. Toimenpidesuositukset sisältävä kuvallinen raportti havainnollistaa huuhtelun tulokset. Erikseen sovittaessa toimitamme videotallenteet asiakkaalle”, Leijola sanoo.

Hoviputken ammattitaitoiset LVI-asentajat voivat hoitaa akuutit korjaustyöt painehuuhtelun yhteydessä. Korjaustöistä sovitaan erikseen, jotta kustannukset pysyvät sovittuina. Kielotornissa painehuuhteluun oltiin tyytyväisiä, ja yhtiö tilasi urakan aikana myös muita LVI-huoltotöitä.

Hoviputki Oy

Asukkaalle helppo ja huoleton menetelmä

Mukana kulkevilla laitteilla suoritettu painehuuhtelu on asukkaalle huoleton. Asukkaan vastuulla on vain viemäripisteiden edustojen tyhjentämisen. Painehuuhtelulaitteiston melutaso on alhainen, joten kotona voi työskennellä eikä asuminen häiriinny.

”Urakoitsija pysyi ennakkoon ilmoitetussa aikataulussa ja ratkaisi urakan aikaiset haasteet ammattitaidolla. Asukkaat pitivät asentajia kohteliaina ja asiallisina. Käynneillä syntyneet roskat ja jäljet siivottiin asianmukaisesti”, Saarinen sanoo.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja Hoviputken yhteydenottolomakkeella!

Teksti: Merja Maukonen

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »