mainos_1054

Piha-alue
Turvallisuus (valaistus)
Yhteiset tilat (valaistus)

Valaise taloyhtiön pihapiiri turvallisesti ja viihtyisästi

artikkelikuva: Valaise taloyhtiön pihapiiri turvallisesti ja viihtyisästi

Piha-alueiden valaiseminen on turvallisuuden ja viihtyvyyden kannalta tärkeää. Pihavalaistuksen uusimisen suunnittelussa tuleekin ottaa huomioon, että erilaisilla kulkureiteillä ja pihapiireissä olisi riittävä ja tarkoitukseen sopiva valaistus.

Signifyn ulkovalaistussuunnittelija Katja Kososen mukaan ulkovalaistuksen uusimisen suunnittelussa on tärkeää kuunnella tilaajan tarpeita ja kohteen budjetti on hyvä selvittää jo aluksi. Alkuvaiheessa olisi hyvä myös pohtia, millaista ilmettä uusittavalla pihavalaistuksella tavoitellaan, esimerkiksi tietynlaista tunnelmaa vai kenties urbaanimpaa ilmettä. Piha- tai pysäköintialueita voidaan myös piristää värikkäillä valotehosteilla.

Pihalla tulee voida uskaltaa liikkua

Energiakriisin aikana säästötrendinä on ollut ulkovalaistuksen himmentäminen tai jopa kokonaan sammuttaminen, mikä ei ainoastaan lisää turvattomuuden tunnetta, vaan pahimmillaan se saattaa aiheuttaa vaaratilanteita pysäköintialueilla. Kosonen lisää, että lasten leikkipuistoihin ja taloyhtiöiden piha-alueiden valopisteisiin satsaaminen on kannattavaa, sillä se parantaa alueiden käyttöastetta ja viihtyvyyttä.

kuva

Turvallisuuden tunnetta voidaan myös parantaa valaisimen optiikoilla, jotka valitaan kohteen mukaan. Esimerkiksi leveille pääväylille valitaan leveämpi optiikka, kun taas kapeammille puistokäytäville riittää kapeampi optiikka. Tarkoituksena on, että valoa riittää valaistavalle alueelle ja sen lisäksi hieman sen ulkopuolelle, jotta näkyvyys ulottuu tien tai polun reunojen ulkopuolelle.

Tiesitkö, että perinteiset purkauslamput eivät aina sammu käyttöikänsä päättymisen merkiksi, vaan ne saattavat hiipua hiljalleen ajan kuluessa?

Lediin vaihto kannattaa

Asunto-osakeyhtiöiden ja yksityisten kiinteistöjen piha-alueilla on edelleen käytössä elohopeaa sisältäviä purkauslamppuja, jotka kuluttavat enemmän energiaa, vaikka saatavilla on energiatehokkaampia LED-ratkaisuja. Lediin päivittäminen on myös ajankohtaista, sillä perinteisten purkauslamppujen myynti päättynee muutamassa vuodessa. Lisäksi piha-alueen viihtyvyys kohenee LED-vaihdon myötä, sillä niillä on parempi valon laatu kuin perinteisillä purkauslampuilla.

kuva

Pihavalaistuksen uusiminen voidaan toteuttaa valaisinvaihdoilla, jolloin perinteiset ulkovalaisimet päivitetään Philipsin energiatehokkailla LED-ulkovalaisimilla. Vaihtoehtoisesti yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto on päivittää pelkästään energiasyöpöt valonlähteet Philips TrueForcen LED-valonlähteillä, joiden takaisinmaksuaika on vain pari vuotta. Energiasäästöjä voidaan kartuttaa vielä entisestään, kun pihavalaistus liitetään älykkääseen Interact-ohjausjärjestelmään esimerkiksi Multisensorilla. Näin ollen pihavalaistuksen uusimisen huolellinen suunnittelu ja päivittäminen on erittäin kannattavaa.

Onko sinulla valaistusprojekti, jossa tarvitset apua?
Valaistuksen yhteystiedot | Philips valaistus

Tutustu Philipsin tuotevalikoimaan täältä!

Lue lisää ulkovalaistukseen soveltuvista Philips LED-lampuista!

Philips Multisensor

Philips Multisensor tekee olemassa olevista ulkovalaisimista älykkäitä ja sopii useimpien valmistajien ulkovalaisimiin jopa 12 metrin korkeuteen. Älykäs Multisensor auttaa säästämään energiaa, sillä sen tutkaan perustuva anturi säätää automaattisesti valaistustasoa, kun se ei havaitse liikettä. Lisäksi Multisensor sisältää liike- ja hämärätunnistimet, kallistus- ja törmäysanturit sekä ääni- ja lämpötila-anturit. Lisäksi Multisensorin keräämää dataa voidaan hyödyntää etenkin energiansäästötalkoissa.

kuva

Lue lisää Philips Multisensorista!

kuva

CTA

CTA

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »